Adrian Neaga a lăsat Atletic Bradu pentru a fi manager sportiv la un club din Liga 1. Obiectivele pe care și le-a propus fostul stelist la noua sa echipă

Marius ANGHEL 24 Oct. 2016, 15:07 Stiri

Adrian Neaga, antrenorul echipei de Liga 3 Atletic Bradu, este noul manager sportiv al formației ACS Poli Timișoara, care se află pe ultimul loc în clasamentul Ligii 1, notează clubul bănățean pe pagina sa de Facebook. Neaga (37 de ani) a preferat să lase deoparte meseria de antrenor și să se alăture componenței administrative a formației timișorene.

„Atunci când am început activitatea am făcut-o tot sub culorile alb-violete. Sper să realizez cât mai multe aici. Am fost prezent la câteva meciuri la Timișoara și am fost dezamăgit când am văzut stadionul gol. Îmi doresc să văd cât mai mulți oameni la stadion, îmi aduc aminte că în urmă cu mulți ani am jucat pe acest stadion și pe o ploaie groaznică erau 40 de mii de oameni care cântau, deși echipa era condusă. Știu că acum există două echipe de Poli, dar îmi propun să aduc mai multă lume în tribunele stadionului. Cred că echipa din prima ligă este formația exponențială a orașului”, a declarat Neaga, care va prelua la ACS Poli atribuțiile lui Ioan Miculaș. Cealaltă echipă la care se referă Neaga este ASU Poli, din Liga 2, un club susținut de galeria Politehnicii care acum nu mai există.

Fostul atacant al Stelei avea un angajament ca antrenor în liga a treia, la Bradu. „Eu aveam contract, dar nu puteam să îi las fără antrenor în timpul campionatului. Am așteptat sfârșitul turului și le mulțumesc că m-au înțeles”, a spus Neaga, care a lăsat Atletic după desfășurarea meciului din etapa a 9-a pe locul 4 în Seria a 3-a, cu 12 puncte.

În cadrul conferinței de presă pentru prezentarea lui Adrian Neaga, președintele clubului ACS Poli Timișoara, Sorin Drăgoi, a vorbit despre situația financiară: „Din prima tranșă a drepturilor TV am plătit datoriile din urmă, peste 500.000 de euro, iar acum suntem cu salariile în urmă din august. Băieții au înțeles și vor primi următorul salariu după meciul cu Dinamo. Mai avem și câteva litigii pe rol, dar cea mai gravă problemă este că trebuie să plătim până la finele lui noiembrie 100.000 de euro firmei care ni l-a adus pe Pedro Henrique. Dacă nu vom plăti această sumă, vom fi depunctați, iar în acel moment eu îmi voi prezenta demisia. Sperăm însă să rezolvăm și această problemă și facem încă o dată apel la cei care pot să ne ajute să o facă. Măcar cu un împrumut pe care îl vom returna când vom primi a doua tranșă din drepturile TV, pe 15 ianuarie”.

ACS Poli a semnat și cu un atacant elvețiano-albanez

Alături de Adrian Neaga, la ACS Poli a fost prezentat și atacantul elvețiano-albanez Fabian Lokaj (20 ani), care a semnat pe trei sezoane cu bănățenii. Jucătorul care a evoluat și la reprezentativa Under 19 a Albaniei a fost ultima dată legitimat la NK Koper (Slovenia), iar până să vină la Timișoara a dat probe și la FC Voluntari.

„Sunt foarte bucuros că am semnat cu Poli Timișoara. Vreau să ajut acest club, sper să marchez. Am avut o problemă, în vară situația nu era grozavă, nu am fost mulțumit la Voluntari și am venit pentru că la Timișoara e o familie și asta îmi place. Antrenorul (n.r. Florin Marin) mi s-a părut okay, un antrenor bun, care m-a ajutat acolo”, a spus și Lokaj.

Foto interior: FB ACS Poli Timișoara

Marius ANGHEL 24 Oct. 2016, 15:07 Stiri
Pe aceeași temă