Acționar GROZAV la Unirea Alba Iulia! Gicu Grozav: „Voiam să dau ceva înapoi echipei unde am crescut”

Marius ANGHEL 07 Jul. 2017, 13:47 Special

Fotbalistul albaiulian Gicu Grozav (26 de ani) se revanșează față de orașul care l-a lansat în fotbalul mare și va investi la Unirea Alba Iulia, echipa care evoluează în prezent în Liga a 3-a și care încearcă să revină în prim-planul fotbalului românesc. Alături de internaționalul român, ce va fi reprezentat de vărul său George Țălnar, acționar la club va fi omul de afaceri Mihai Oancea.

Grozav a început fotbalul la vârsta de 9 ani, în anul 1999, când s-a înființat Centrul de copii și juniori al Unirea Alba Iulia, iar primul antrenor a fost Neluțu Popa. Ajuns la echipa de seniori, Grozav a pus umărul la accederea în Liga 1 a Unirii, echipa care i-a oferit debutul în prima ligă și de unde a plecat la Standard Liege, în 2010.

„De mulți ani îmi doream să se întâmple acest lucru, având în vedere neimplicarea din ultimii ani și voiam și eu să dau ceva înapoi echipei unde am crescut. Mă bucur că s-a realizat această colaborare și sper să făcem lucruri frumoase la Unirea. Am mare încredere că împreună cu prietenul meu Mihai Oancea să facem ceva frumos în orașul în care amândoi am crescut și de care suntem foarte strâns legați. Trebuie să o luăm treptat, nu ne aruncăm cu capul înainte, vom pune accent pe grupele de juniori, de unde să putem promova spre echipa mare”, a afirmat, pentru Liga2.ro, Gicu Grozav.

Atacantul în vârstă de 26 de ani și-a încheiat recent contractul cu Terek Groznîi și se află în tratative cu mai multe cluburi din Europa. Din 2010, de când a plecat de la Unirea Alba Iulia acesta a mai evoluat la Standard Liege, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești și Dinamo.

Dăscălescu: „Am sărit în sus de bucurie”

Președintele AFC Unirea 1924 Alba Iulia, Mihai Dăscălescu, a declarat că clubul de pe „Cetate” a scăpat de problemele financiare. „În cursul acestei săptămâni s-au întâmplat lucruri extraordinare pentru viitorul fotbalului albaiulian. Miercuri am avut o întâlnire cu Gicu Grozav și cu domnul Mihai Oancea care vor să intre în clubul nostru, ca membri, și ca finanțatori. Bineînțeles, am sărit în sus de bucurie pentru că Gicu Grozav este numărul 10 al naționalei. S-a rezolvat problema financiară, am făcut bugetul pentru acest an, începând din august nu vor mai fi probleme financiare la club. În luna aceasta achităm toate restanțele financiare către jucători, către staff-ul tehnic, administrativ. Bugetul este deja făcut și avem finanțare”, a spus Mihai Dăscălescu.

Potrivit lui Dăscălescu, Unirea Alba Iulia are ca obiectiv promovarea în eșalonul secund în următorii doi – trei ani: „Toți am fost de acord că trebuie să refacem centrul de copii și juniori, să-l aducem la nivelul de acum câțiva ani, când au ieșit jucători pe bandă rulantă. Primordial pentru club va fi centrul de copii și juniori. De aceea, vom mai aduce patru, cinci antrenori alături de cei care sunt acum și vom face un centru foarte puternic”.

Pentru anul competițional 2017 – 2018, Unirea Alba Iulia va avea un un buget de circa 140.000 de euro.

Unirea 1924 Alba Iulia a participat sezonul trecut în campionatul Ligii 3 și a încheiat pe locul 11 din 14 în Seria 4.

Articol și foto de Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 07 Jul. 2017, 13:47 Special
Pe aceeași temă