Același „scenariu”, același „coșmar”!

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 14:33 Stiri

Fortuna Poiana Câmpina a pierdut, din nou, în secvențele de final ale meciului, derbiul cu Argeșul Pitești, așa cum pățise și la Zagon, cu o etapă în urmă!

Coincidențele nefericite nu s-au oprit aici, pentru că golul oaspeților a venit tot din primul și singurul șut periculos pe poartă, piteștenii realizând o adevărată performanță: să „joace” la egal, dar să obțină victoria!

Meciul de la Poiana Câmpina a fost departe de a semăna, din punct de vedere al calității fotbalistice, cu un derbi! Gazdele, o echipă fără potență, cu jucători care „trăiesc” doar din nume și care, mai degrabă, „păcălesc fotbalul”, oaspeții – veniți să nu piardă, să adune punct cu punct, fără a risca nimic în teren!

Fortuna, cu câteva nume noi în primii 11 jucători aleși, cum ar fi Hintașcu, între buturi, Șandru, ca fundaș central și Mădălin Mureșan, pe flancul stâng, plus „revenitul” Antohi, a dominat prima parte, dar steril, fără a-și crea mari ocazii de gol. A ieșit Vișan – „rătăcit” pe teren, a intrat Chelaru și jocul de atac s-a mai dinamizat un pic. Să amintim șutul lui Șandru (min. 31, din lovitură liberă, primul pe poartă al meciului), apoi lovitura de cap expediată de Antohi (min. 35, din centrarea lui Bereșoae), plus un alt șut expediat de Vali Munteanu, pe poarta lui Vlăsceanu (min. 38) și cam aici se opresc fazele demne de remarcat.

După pauză, am avut parte de un pic mai multă animație, după un șut al lui Bereșoae (min. 49), venind și prima fază periculoasă a oaspeților, cu un șut al lui Enache (min. 55, mingea expediată din vole căzând pe plasa porții).

„Momentul de cumpănă” al partidei s-a consemnat în min. 61, când Chelaru a rămas singur cu portarul advers, dintr-o „combinație” cu Vlad Munteanu, trăgând însă direct în brațele portarului advers – Văsceanu, dintr-o poziție incredibil de bună pentru a marca golul „descătușării”!

Jocul gazdelor s-a „tăiat” la această ratare, meciul curgând spre o remiză albă care mulțumea și echipa oaspete, care a tras vârtos de timp (centralul Comănescu a arătat șase minute de prelungire!!!). Numai că, în al treilea minut „extra”, Cosmin Călin – intrat pe teren în repriza secundă, a „pescuit” o minge dintr-un aut, a pivotat în marginea careului mare și a șutat în stânga lui Hintașcu, rămas fără replică! 0-1 și „jocurile” erau făcute, neputința gazdelor, combinată cu norocul echipei adverse, ducând la un rezultat nedrept, poate, într-o oarecare măsură, dar care ilustrează perfect instabilitatea echipei Fortuna!

Flash-știri

• Antrenorul Chindiei – Silviu Dumitrescu – și președintele Mugur Porumbacu au fost prezenți „la spionat” în tribunele arenei din Poiana Câmpina
• Pe banca tehnică a Fortunei, la acest meci, a luat loc Silvian Dobre, ca secund al potențialului antrenor, Ciprian Panait, „interimar”, pe raport fiind trecut antrenorul cu portarii – Bogdan Pîrvu. Panait a stat undeva în spatele băncilor de rezerve și, după meci, a anunțat că nu va semna cu Fortuna, astfel că, echipa lui Radu Călin ș-ai căutat alt tehnician – Florin Stăncioiu.
• Lovitura de începere a partidei de la Câmpina a fost dată de fostul campion de box – Ion Alexe.
• Jucătorii și staff-ul Conpetului au fost și ei prezenți la Câmpina, ploieștenii fiind în cantonament pentru partida de sâmbătă, cu Chindia.

Fortuna Poiana Câmpina – SCM Argeș Pitești 0-1 (0-0)
Stadion: „Poiana Câmpina”. Spectatori: circa 300.
A marcat: Cosmin Călin (90+3)

Fortuna: Hintașcu – C. Gheorghe, M. Marin (cpt), Șandru, M. Mureșan – Crăciun (64 Crossman), Minciună – Bereșoae (67 Stăncescu), Antohi, V. Munteanu (83 Petean) – Vișan (29 Chelaru). Antrenor: interimar: Bogdan Pîrvu.

SCM Argeș: Vlăsceanu – B. Stancu, O. Ionescu, Botea, Baicu – Iancu, M. Stancu, Tameș (76 Roșca), A. David
(67 C. Călin) – Nilă (42 I. Enache), Dulcea (cpt) (90+5 A.
Drăgan). Antrenor: Iulian Crivac.

Cartonașe galbene: Șandru (90+4) / Baicu (47), M. Stancu (79), Dulcea (90+3).
Arbitri: Adrian Comânescu – Florin Păunescu, Daniel
Demetrescu (toți din Rm. Vâlcea)
Observatori: Marius Munteanu (arbitraj, București),
Bogdan Rădulescu (organizare, București).
Jucătorul meciului: Cosmin Călin (SCM Argeș)

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 14 Oct. 2013, 14:33 Stiri
Pe aceeași temă