A lăsat Liga a III-a pentru… divizia A!

26 Apr. 2012, 18:33 Stiri
A lăsat Liga a III-a** pentru... divizia A!

Chiar dacă s-a retras din liga a III-a, unde a făcut parte din seria echipelor prahovene, Dunărea Turris Turnu Măgurele continuă să existe, clubul ajungând în… Liga I! Astfel, echipa patronată de Mihai Ionescu a reușit să-și asigure, matematic, promovarea în primul eșalon de futsal, ocupând locul I în turneul „play-off” al eșalonului secund la futsal.

Cu două etape înainte de terminarea întrecerii (ultimul turneu se va desfășura la Iași, în 12-13 mai), echipa având, deja, „biletele” pentru primul eșalon asigurate. De altfel, promovarea și susținerea unei echipe de prim eșalon, la futsal, a fost și la „baza” retragerii din liga a III-a, patronul echipei Turris, Mihai Ionescu (fost jucător la echipele Progesul București și Sportul Studențesc), susținând însă, în continuare, echipa de juniori „Smart Ionescu”, precum și gruparea Voința București, din divizia D bucureșteană.

Antrenorul Nelu Stancea – nimeni altul decât secundul lui Sito Rivera, la Naționala de futsal a României, a avut la dispoziție o serie de jucători care au fost adversarii echipelor prahovene, înainte de retragerea din competiție, precum Cristea, Ungureanu, M. Alexandru, Fl. Radu, Chirilă, Mocanu, Mihai Niculae (care este și în lotul de tineret al României) și Al. Gheorghe.

„Sunt extrem de bucuros de această promovare care încununează munca echipei. Mă bucur și că am demonstrat că există valoare, există calitate, iar la liga a III-a, la fotbal, caracterul unor oameni, se știu ei, a fost cel care a trădat”, a declarat finanțatorul echipei Mihai Ionescu.

Articol de Marian DIMA
Foto de Mihai ANDRIEȘ

26 Apr. 2012, 18:33 Stiri
Pe aceeași temă