„A fost japcă pe față! Indiferent cum jucam noi, Csikszereda trebuia să câștige”. Brăilenii de la Chiscani acuză arbitrajul lui Bogdan Jijie din meciul de la Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 19 Apr. 2017, 12:23 Stiri

Sportul Chiscani a fost învinsă cu 3-0 la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, însă victoria a fost facilitată de arbitrul de centru Bogdan Jijie din Botoșani, care a acorat cadou un penalty gazdelor, dar pentru echipa vizitatoare nu a dictat două lovituri de pedepsă care s-au văzut și din avion. La începutul partidei spectatorii și jucătorii au intonat imnul secuiesc.

Pentru cine nu a văzut meciul de la Miercurea Ciuc, rezultatul pare unul categoric în favoarea echipei gazdă. În realitate, lucrurile au stat cu totul și cu totul altfel, iar echipa antrenată de Georgel Pascu, la cel mai bun meci al său din deplasare din acest retur de campionat, merita cel puțin un rezultat de egalitate. Sportul Chiscani a controlat jocul în primele 20 de minute, perioadă în care Claudoiu Boariu (3), a trimis mingea cu capul peste transversală, iar la acțiunile care au urmat Boariu și Huțu i-au dat emoții portarului B. Nagy. În minutul 15, echipa vizitatoare a obținut o lovitură liberă, dar Bogdan a trimis mingea razant cu transversala.

Sportul Chiscani a făcut legea pe teren și cum avântul oaspeților trebuia tăiat, în minutul 24, arbitrul Bogdan Jijie a inventat un penalty pentru gazde. Iar Bajko a adus-o pe Csikszereda în avantaj. Ciucanii au avut prima ocazie de gol abia în minutul 29, însă veteranul Robert Ilyeș a șutat în bară. Finalul primei reprize a aparținut echipei din Chiscani și l-a avut în prim plan pe Emmanuel Ndigwe. Nigerianul a executat foarte bine o lovitură liberă de la 18 metri, dar portarul advers a reușit să scoată mingea de la vinclu și tot dintr-o fază fixă, Ndigwe a șutat milimetric pe lângă vinclu.

Ilyeș a ratat o șansă de gol în minutul 57, iar după această fază inițiativa a trecut din nou de partea oaspeților. Sportul merita să primească un penalty clar în minutul 65, când Lorincz l-a lovit în mod intenționat pe Ndigwe, într-un duel în care mingea se afla la nigerian, însă Jijie s-a făcut că nu vede „infracțiunea”. Patru minute mai târziu, Ndigwe a driblat trei adversari în careul advers, i-a pasat lui Techiu care a șutat la colțul scurt, însă B. Nagy a evitat in extremis golul.

Pe fondul dominăriii echipei vizitatoare, AFK Csikszereda a inițiat un contraatac, Turiac a ieșit inoportun din poartă și Bajko a dus scorul la 2-0. Sportul Chiscani nu a renunțat la luptă și în minutul 84 putea reduce din diferență prin Mucuță, însă atacantul oaspeților a fost trântit în careu, dar nici de acestă dată Jijie nu a văzut nicio „infracțiune”. La ultima fază a meciului echipa gazdă a mai înscris o dată prin Norbert Nagy și AFK Csikszereda se menține în cursa pentru promovarea în Liga a 2-a.

„A fost japcă pe față! Lor le-a făcut cadou un penalty, nouă ne-a refuzat două lovituri de la 11 metri. Lorincz m-a lovit cu cotul în stomac și pentru câteva secunde mi s-a rupt filmul. Indiferent cum jucam noi, Csikszereda trebuia să câștige, asta am dedus eu din modul în care arbitrul de centru a condus acest meci”, a declarat la finalul jocului nigerianul Ndigwe.

Cu această victorie, Csikszereda se menține la două puncte în spatele liderului AFC Hărman, 47 față de 49, în timp ce Sportul Chiscani e pe locul 14 din 15, cu 12 puncte.

AFK Csikszereda: B. Nagy – Maizik (Szekely 90′), Lorincz, Csonka, Vizi – Tamaș, Savin (Țepeș 74′), Ilyeș, Csiszer (N. Nagy 58′) – Lukacs, Bajko.

Sportul Chiscani: Turiac – Gașpar, C. Boariu, Pârlog, Bălan – Mirescu (Mucuță 72′), Chihaia, Bogdan, Huțu – Ndigwe (Chiriac 78′), Techiu (Pană 85′).

 

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 19 Apr. 2017, 12:23 Stiri
Pe aceeași temă