Până și Ștefan Nanu e surprins de parcursul avut de CSM Deva: ”Nu mă așteptam să fim neînvinși”. Planul antrenorului pentru perioada de transferuri și cum vor decurge pregătirile

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2022, 16:53 Liga 3
Până și Ștefan Nanu e surprins de parcursul avut de CSM Deva: ”Nu mă așteptam să fim neînvinși”. Planul antrenorului pentru perioada de transferuri și cum vor decurge pregătirile

CSM Deva are un parcurs foarte bun în Liga 3, în Seria 7, fiind pe locul 1 la final de 2022. Evoluții excelente pentru formația pregătită de Ștefan Nanu, care nu a pierdut în 15 etape și a înregistrat 12 victorii și trei remize. Până și antrenorul a fost surprins de cum a evoluat echipa sa.

Ștefan Nanu, surprins și el de cât de bine a mers CSM Deva în Seria 7 din Liga 3

Chiar dacă simțea din vară că echipa CSM Deva va avea un parcurs solid în acest sezon, dată fiind pregătirea, Ștefan Nanu nu credea că atât de bine vor merge lucrurile și că elevii săi vor fi principalii favoriți la promovare la final de an, din Seria 7.

CSM Deva are ecart de cinci puncte față de locul 2, echipa din Filiași, și deja își face planurile pentru play-off-ul de promovare în Liga 2.

Este al patrulea an de când sunt la Deva. Dacă în primul an am format o echipă, în acel campionat anulat în pandemie, în al doilea an o altă echipă, cu care am terminat pe locul 5, anul trecut am păstrat doar trei-patru jucători din acel lot și am alcătuit un nou grup.

În această formulă am terminat pe locul 2 și am mers la barajul de promovare. Am găsit calitatea pe care mi-o doream, în primul rând calitatea umană, în al doilea rând acești jucători au răspuns la ceea ce le-am cerut. În vară am păstrat toți titularii din sezonul trecut, acel prim 11, la care am adăugat niște transferuri reușite.

Sincer, îmi doream un parcurs la fel de bun ca și cel de anul trecut. Să fim neînvinși nu, nu mă așteptam. După ce Reșița a trecut în altă serie și Pandurii s-a desființat, Jiul avea cel mai bun lot de jucători din seria noastră și era favorită. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, e treaba lor.

Important este că noi suntem pe primul loc, după o luptă cu Filiașiul, o echipă omogenă, care a jucat un sfert de finală în Cupă cu Craiova. Am cedat primul loc în favoarea lor după ce am făcut două egaluri consecutive, la Petroșani și la Lupac, dar am făcut din nou rocada la meciul direct, unde a existat o motivația morală extraordinară a locului 1.

Au fost multe jocuri bune în acest campionat, dar de referință rămâne acel 5 – 0 de la Filiași, după un meci dominat de la un cap la altul”, a spus Ștefan Nanu, conform Sportul Hunedorean.

Ștefan Nanu va face ceva modificări de lot la CSM Deva

CSM Deva va face câteva schimbări de lot în această iarnă, pentru un 2023 mai bun decât 2022, pentru că trebuie să ia în calcul și posibilitatea disputării barajului de promovare în Liga 2, acolo unde vrea să ajungă. Are șanse să joace finala de promovare cu CSM Reșița, liderul Seriei 8.

Până acum, clubul din Deva a făcut două schimbări, o venire și o plecare. L-a cedat pe Brian Lemac și l-a adus pe George Dănăilă. Ștefan Nanu analizează și întărirea defensivei, în zona fundașilor centrali, dar și posibilitatea aducerii unor jucători tineri de perspectivă.

Antrenorul echipei CSM Deva a vorbit și despre reluarea pregătirilor, iar reunirea va avea loc la 16 ianuarie.

A plecat deocamdată doar Lemac, a venit Dănăilă, golgeterul Jiului, am transferat post pe post. Nu mai putem conta în acest campionat pe Plută, accidentat la ligamentele încrucișate, așa că suntem în discuții cu doi fundași centrali. Mai doresc ca jucătorii tineri care au prins mai puține minute la echipa mare să fie împrumutați la echipe de liga a treia unde să joace, avem tot interesul ca ei să crească valoric.

Dintr-un lot de 23-24 de jucători sunt mulțumiți primii 11 și alți 3-4 care intră pe parcurs, e greu să îi mulțumești pe toți. Până la urmă ceea ce contează sunt rezultatele și punctele.

Pregătirea pe care o faci în intersezon este baza rezultatelor. Încep întotdeauna cu zece zile de adaptare la efort, urmează opt zile de pregătire specifică, fizică plus forță. În toată această perioadă vreau să acumuleze, este timp suficient și pentru minge, cinci săptămâni în care avem jocurile amicale și intrăm în ciclul săptămânal de pregătire.

Ne revedem pe 16 ianuarie, în 28 jucăm cu o echipă din Serbia (n.r. – OFK Vrsac), care ne-a invitat la ei cu toate cheltuielile plătite, din 30 mergem pentru opt zile la Herculane, unde am fost și în trecut și avem cele mai bune condiții de pregătire.

Avem întreg programul amicalelor conturat, vom întâlni echipe din Arad, Alba, Bihor și Timiș”, a mai spus Nanu.

CSM Deva, fără eșec în Seria 7 a Ligii 3

CSM Deva e prima în Seria 7 din Liga 3, cu 39 de puncte, la cinci puncte peste locul 2, ACSO Filiași, și la opt puncte de locul 3, Viitorul Șimian. În 15 meciuri de Liga 3, CSM Deva are 12 victorii, trei remize și un golaveraj de 54 de goluri marcate și numai șapte primite.

Foto: CSM Deva și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-hunedoara-a-renuntat-la-doi-jucatori-19256618

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-victoria-carei-suplimentare-de-buget-19256606

https://liga2.prosport.ro/liga-3/somuz-falticeni-si-a-numit-noul-antrenor-dupa-trei-jocuri-in-care-banca-tehnica-a-fost-asigurata-de-un-interimar-principalul-ales-a-mai-condus-echipa-in-trecut-19256580

https://liga2.prosport.ro/liga-3/erik-lincar-ofertat-de-csm-focsani-19256566

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-tunari-dubla-lovitura-pentru-cs-blejoi-alt-lider-din-liga-3-cei-mai-buni-jucatori-ai-prahovenilor-au-semnat-cu-ilfovenii-19256543

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-onicas-a-schimbat-echipa-dar-ramane-in-liga-3-19256541

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gloria-bistrita-nasaud-incepe-in-forta-campania-de-achizitii-de-iarna-a-semnat-cu-jucatori-plecati-de-la-steaua-ripensia-concordia-si-unirea-dej-19256521

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Dec. 2022, 16:53 Liga 3
Pe aceeași temă