Start egal cu zero

02 Mar. 2009, 17:45 Liga 3
Start egal cu zero

Formația brăileană a făcut 0-0 cu Callatis, pe teren propriu, în prima etapă a returului. Brăilenii au jucat prost, plictisitor, părând că încă mai sunt în vacanță. Prima etapă a returului în Liga a III-a a fost un fiasco total pentru CF Brăila. Asta nu neapărat din prisma faptului că „albaștrii” au remizat pe teren propriu cu Callatis Mangalia, ci din cauza manierei în care au evoluat elevii lui Mihai Ciobanu. Timp de 90 de minute, brăilenii au alergat aiurea după minge, părerea generală fiind aceea că dunărenii încă nu au realizat că a început campionatul și încă s-au mai crezut în vacanță. În prima repriză, Brăila nu și-a creat nici măcar o ocazie de a înscrie, orice tentativă de a ataca poarta mangalioților irosindu-se în preajma careului de 16 metri. De partea cealaltă, nici vizitatorii nu s-au rupt cu fotbalul, dar ei au măcar scuza că au venit la Brăila să se apere și să plece cu cel puțin un punct. Partea secundă a jocului a început în același ritm lent cu care se încheiase primul act. Tribuna a fost dezmorțită pentru prima dată de eroii din arenă abia în minutul 56. Atunci, Bosoi a aruncat mingea în careul vizitatorilor, Lupu a întors la Mândroasa, iar „foarfeca” acestuia, de la șapte, opt metri, a trecut puțin pe lângă poartă.

 

Oaspeții nu au rămas datori și, după două minute, au trecut și ei pe lângă gol. Enis Cogali a executat bine un corner către fratele său Erdinici Cogali, fundașii centrali brăileni ezită să intervină, iar atacantul Callatisului se trezește singur cu poarta goală în față la doi, trei metri, dar spre norocul gazdelor „șterge” mingea ușor și aceasta trece pe lângă buturile porții lui Mitrea. În minutul 67, CF Brăila își trece în cont cea de-a doua și ultima ocazie de gol a meciului. Olenic, aflat în poziție centrală la aproximativ 14-15 metri de poarta oaspeților, șutează puternic, dar portarul Callatisului are o intervenție providențială și respinge de la rădăcina barei.
Până la final, brăilenii au încercat în zadar să „aplece” jocul în jumătatea adversă, însă era limpede pentru toată lumea că „albaștrii” vor înscrie doar printr-o minune sau o eroare majoră a oaspeților. Cum niciuna dintre cele două variante nu s-a concretizat, meciul s-a încheiat cu același scor cu care a început. Brăila pierde primele două puncte pe teren propriu în retur, iar apele nu se anunță tocmai liniștite pentru gruparea dunăreană, care va mai primi în această primăvară vizita unor echipe puternice din serie: Steaua II, Rapid II sau Săgeata Stejaru.

 

În meciul contra Callatisului, antrenorul Mihai Ciobanu a contat pe următorii jucători: Cr. Mitrea (cpt.) – Drăguș (min. 82, Cristea), Olenic, V. Nicolae, Costache (min. 55, Mândroasa) – Bosoi, Cr. Pascu, Stănciulescu, Iosofache (min. 55, Ilie) – Lupu (min. 75, M. Coman), Chipciu.
În etapa a doua a returului, formația brăileană nu va juca pentru că CS Năvodari, echipa pe care ar fi trebuit să o întâlnească, s-a retras din campionat.

 

Articol scris de Edi Bucureșteanu
 

02 Mar. 2009, 17:45 Liga 3
Pe aceeași temă