SR Brașov și Liga Suporterilor Stegari, scrisoare deschisă către primarul Allen Coliban, în care se vorbește și despre nou-promovata în Liga 2 Corona

Marius ANGHEL, Adi MARICA 06 Jun. 2021, 15:37 Liga 3
SR Brașov și Liga Suporterilor Stegari, scrisoare deschisă către primarul Allen Coliban, în care se vorbește și despre nou-promovata în Liga 2 Corona

Clubul SR Brașov și Liga Suporterilor Stegari au solicitat în mod public, printr-o scrisoare, primarului Brașovului, Allen Coliban, ”un răspuns oficial pentru proiectul sportiv depus la Primăria Municipiului Braşov pentru FC Brașov și Academie”, după ce la finalul anului trecut edilul solicitate întocmirea acestui proiect sportiv.

SR Brașov și LSS nu vor ca noul FC Brașov să fie un proiect politic și îl atenționează pe Coliban că dacă brandul deținut de primărie va fi cedat Coronei, ”direct sau indirect”, suporterii stegari nu se vor simți reprezentați de această echipă și nu o vor recunoaște drept continuatoarea emblematicului club.

  • SR Brașov a încheiat sezonul recent al Ligii 3 pe locul 2 în Seria 5, însă n-a putut promova. A pierdut din primul baraj, cu Vedița Colonești, după 0-1 pe Tineretului și 1-1 la Colonești. Ulterior, Vedița a fost învinsă în al doilea baraj de promovare de Corona Brașov, liderul Seriei a 5-a, care trecuse de ACSO Filiași (1-0 pe Tineretului și 4-0 la Filiași). Cu 2-1 la Colonești și 1-0 pe Tineretului a trecut Corona de Vedița, promovând în Liga 2.

Scrisoarea celor de la SR Brașov și Liga Suportarilor Sterari către primarul Brașovului

”SR Brașov și Liga Suporterilor Stegari solicită public domnului Primar Allen Coliban un răspuns oficial pentru proiectul sportiv depus la Primăria Municipiului Braşov la finalul lunii ianuarie pentru FC Brașov și Academie. Proiectul propus de noi cuprinde toate școlile private de fotbal din județ și modernizarea infrastructurii, într-un master plan etapizat pe o perioadă de 10 ani prin care să dezvoltăm un club sportiv modern, dar care totuși să nu își uite istoria, jucătorii și suporterii, respectând totodată sacrificiul celor patru ani de muncă, timp în care am ținut viu spiritul stegar atunci când nimeni altcineva nu ar fi făcut-o cu sentimente sincere.

La întâlnirea din data de 29 decembrie 2020, ne-ați solicitat să întocmim un proiect sportiv, pe care am reușit să îl elaborăm și să îl depunem în termenul valid așa cum a fost agreat de comun acord. Având în vedere variantele propuse și dezbătute până în prezent la ședințele de Consiliu Local, ne vedem nevoiți să solicităm un răspuns oficial și față de proiectul nostru.

Nu ni se pare echitabil și nu considerăm normal ca FC Brașov să fie un proiect politic, controlat majoritar de instituții aflate în subordine politică. FC Brașov este cel mai vechi și mai prestigios brand sportiv al Brașovului, iar Steagu’ nu este afiliat politic și trebuie să rămână un club al suporterilor, așa cum a și pornit la origine dintr-un club al muncitorilor. Chiar dacă Primăria deține brandul FC Brașov și îl poate atribui cui dorește, asta nu înseamnă că acel club va fi recunoscut de suporterii stegari. Nu ne simțim reprezentați de orice variantă are legătură cu clubul Corona, direct sau indirect.

Reamintim tuturor faptul că proiectul #SteagulRenaște a fost inițiat de către suporterii stegari, cu scopul de a aduce la un loc comunitatea, autoritățile și mediul privat, pentru a clădi un club modern și reprezentativ pentru brașoveni”, sună scrisoarea semnată de Asociația Clubul Sportiv SR Municipal Brașov și Liga Suporterilor Stegari.

Primăria vrea ca echipa Corona Brașov să devină FC Brașov Steagul Renaște, iar mai apoi FC Brașov

Înainte de returului barajului de promovare în Liga 2, în ședința din 27 mai 2021 a Consiliului Local Municipal Brașov a fost aprobat un proiect de aderare a Municipiului Brașov, alături de Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov la Asociația Clubul Sportiv Scotch Club pentru noul FC Brașov, a scris Monitorul Expres.

Noul club ar urma să preia locul echipei de seniori de la Corona Brașov în Liga 2 sub denumirea de FC Brașov Steagu Renaște.

Asociația Clubul Sportiv Scotch Club, pe care se dorește construirea noului FC Brașov, a fost înființată în 2019 și îi are printre membri inclusiv pe primarul Allen Coliban și partenera sa, Clem Camelia-Maria. ACS Scoth Club a avut ca domenii de activitate curlingul, baschetul și schiul, dar asociația nu a avut activate din cauza pandemiei de coronavirus.

Propunerea a venit din partea consilierilor PNL și USR, iar primarul Allen Coliban a detaliat această asociere. ”Este o soluție pe care o aplică și cei de la SCM Gloria Buzău, aceea de a prelua un club existent, de a schimba în totalitate forma asociației, denumirea și statutul pentru a ne încadra în termenele acordate de FRF. Actualii acționari renunță la toate drepturile și ies din asociație. Cei doi noi acționari vor fi Serviciul Termoficare și Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă Brașov. Vom schimba denumirea în FC Brașov Steagul Renaște, acceptată de Ministerul Justiției, iar pe parcursul sezonului 2021-2022 vom putea schimba denumirea în FC Brașov. Am avut discuții și la nivelul CJ Brașov pentru o asociere”, a spus primarul Brașovului, Allen Coliban.

Răzvan Dobrică i-a lăsat locul de președinte la SR Brașov lui Dinu Țurcanu

În ceea ce o privește pe SR Brașov, echipa va continua în Liga 3 cu o nouă conducere.

Răzvan Dobrică, cel care a fost președintele clubului în ultimii 3 ani i-a cedat locul lui Dinu Țurcanu.

”După 3 ani frumoși în care Răzvan Dobrică a reprezentat cu mândrie Steagu’ din postura de președinte și suporter, în această vară, acesta a predat ștafeta unui alt suporter stegar, Dinu Țurcanu”, a anunțul SR Brașov pe pagina sa de Facebook.

”SR este continuatorul a tot ceea ce înseamnă FC Brașov și Steagu’. Sunt încântat de faptul că am reușit, de la preluarea mandatului, în noiembrie 2018, să readuc suporterii ca parte integrantă în operațiunile clubului. Împreună cu ei și cu mediul local de afaceri am ținut Steagul sus în toată această perioadă plină de provocări și am demonstrat că sufletul și pasiunea pot răzbi chiar și în fața celor mai sumbre predicții… Vreau să știți că fiecare decizie a fost luată având în minte binele clubului și al proiectului Steagul Renaște… Am încredere că sub mandatul lui Dinu Țurcanu, și el un stegar al tribunelor, dar cu o experiență juridică și managerială mult mai vastă decât a mea, lucrurile vor progresa și clubul se va așeza pe o fundație solidă. Vin zile bune. Hai, Stegarii!”, a spus Răzvan Dobrică.

Noua componență a Consiliului Director al ACS SR Brașov este Dinu Țurcanu președinte, Emil Birou – vicepreședinte și Gabriel Stan – membru. Ciprian Jurubescu rămâne în continuare manager.

”Este greu să vii în locul lui Dobrică, o adevărată legendă în rândul suporterilor stegari. Sper să pot să țin ștacheta la fel de sus cum a ținut-o el. Traversăm un moment decisiv pentru istoria stegară, suntem la o răscruce, unde avem de ales între un drum mai scurt, dar fără onoare, și o cale mai grea, dar care ne va permite să ținem Steagu’ sus și să ne păstrăm demnitatea! Steagu’ suntem noi!”, este mesajul lui Dinu Țurcanu, noul președinte.

Dinu Țurcanu: ”Ne pregătim de Liga 3. Nu ne interesează să luăm locul Coronei în Liga 2”

Țurcanu a anunțat surprize plăcute la nivelul lotului pentru nou sezon al Ligii 2.

”Noi ne pregătim de Liga a 3-a. Nu ne interesează să luăm locul Coronei în Liga a 2-a. Ei au câștigat pe teren promovarea, e treaba lor ce vor face în continuare. Noi vom continua cu Liviu Nicolae ca antrenor. Suntem foarte mulțumiți de munca sa. În sezonul trecut a făcut din rahat bici. Vor fi surprize plăcute la nivelul lotului, vor fi și câteva reveniri importante. Noi sperăm să lichidăm în cel mai scurt timp restanțele către jucătorii și cei din stafful tehnic”, a mai spus Dinu Țurcanu, citat de Monitorul Expres.

Noul conducător al echipei susținute de suporterii stegari spune și că nu este un apropiat al primarului Allen Coliban.

”S-a spus că aș fi viitorul cumnat, nici vorbă de așa ceva. Nu am nicio legătură de rudenie cu el. L-am sprijinit în alegeri doar pentru că dacă ar fi rămas primar George Scripcaru acum eram desființați. Nu sunt nici membru USR, așa că nu își au rost toate aceste speculații”, a spus Țurcanu.

Foto: SR Brașov

 

Marius ANGHEL, Adi MARICA 06 Jun. 2021, 15:37 Liga 3
Pe aceeași temă