Robert Elek a renunțat la funcția de antrenor și rămâne doar ca fotbalist la SR Brașov! Nevoile urgente ale clubului suporterilor stegari pentru a supraviețui

Adi MARICA 08 Dec. 2021, 09:45 Liga 3
Robert Elek a renunțat la funcția de antrenor și rămâne doar ca fotbalist la SR Brașov! Nevoile urgente ale clubului suporterilor stegari pentru a supraviețui

Robert Elek (33 de ani) a renunțat la postul de antrenor al echipei SR Brașov, dar va continua ca jucător la gruparea din Liga 3 susținută de suporterii stegari.

În vară, după ce Liviu Nicolae nu a mai dorit să antreneze echipa, soluția găsită de șefii clubului a fost numirea lui Tiberiu Ghioane. Din stafful fostului mare internațional mai făceau parte Ioan Naghi și Robert Elek. Cu Ghioane la timonă, brașovenii au ajuns în Faza a 4-a a Cupei României, după ce au eliminat Kids Tâmpa Brașov (Liga 3), cu 7-8, după lovituri de departajare, și FC Brașov (Liga 2), cu 1-0. În campionat, SR Brașov a început slab, cu un 0-0 în deplasare la Sepsi OSK 2, în etapa 1, și cu un 1-2 pe teren propriu cu FC Hermannstadt 2.

După eliminarea din Cupă României în fața celor de la FK Csikszereda (L3), cu 2-6, Ghioane și-a anunțat demisia, iar Elek a preluat funcția de antrenor principal.

Cu Elek la timonă, brașovenii au mai strâns 11 puncte și au terminat sezonul de toamnă pe locul 8 din 10 în Seria 5 a Ligii 3.

Elek luase decizia de a nu mai fi antrenor după remiza cu Plopeni: ”Nu am vrut să las echipa fără antrenor”

Robert Elek spune că a luat această decizie încă de la mijlocul lunii trecute, după acel 4-4 acasă cu CSO Plopeni.

”Decizia mea de a nu mai continua ca și antrenor la SR Brașov am luat-o după meciul cu CSO Plopeni. Nu am vrut să o comunic până la final, pentru că nu am dorit să las echipa fără antrenor la ultimele meciuri. Am văzut că nu pot să-i motivez îndeajuns pe băieți și atunci am decis ca după ultimul meci, cel cu Cetate Râșnov, să renunț la funcția de antrenor”, a spus Elek, cel care va continua ca jucător la SR Brașov: ”Voi rămâne la echipă doar ca jucător. Mai am contract cu SR Brașov până în vara anului viitor. Vreau să mai joc, am nevoie de o pregătire bună de iarnă, pentru că vreau să mă mai bucur de fotbal atât timp cât mă țin picioarele!”

E nevoie de fotbaliști, antrenor și conducător

Elek spune că echipa are nevoie urgent de antrenor, de fotbaliști, dar și de o conducere solidă.

”Sper ca în această pauză de iarnă să se rezolve problemele din punct de vedere administrativ și sportiv. Trebuie să vină un antrenor, dar și un conducător care să redreseze situația pentru a ne putea pregăti în liniște și să arătăm mai bine din primăvara! Dacă nu o să vină un om potent și priceput la club, care să taie în carne vie și care să aibă putere de decizie totală, atunci nu o să intre acest club într-o normalitate! Este nevoie de un antrenor, este nevoie de un conducător și este nevoie de jucători!”, spune Robert Elek, fost jucător în cariera sa la Oțelul, Brăila, Petrolul, FC Bihor, Unirea Tărlungeni, ACS Poli Timișoara, FC Botoșani, Juventus București, Sportul Snagov și Steaua.

Cauzele rezultatelor sub așteptări la SR Brașov

Aflat la prima sa experiență ca antrenor, Robert Elek spune că este dezamăgit doar de rezultatele slabe.

”Pentru mine a fost o experiență bună, am rămas la echipă cu nea Nelu Naghi după plecarea lui Tibi Ghioane. Mi-am asumat rolul de antrenor, am încercat să le transmit o atitudine pozitivă jucătorilor și să-i ajut cu experiența mea. Știu că nu am avut rezultatele așteptate de suporterii noștri, dar în condițiile date eu spun că am făcut și multe lucruri bune. În primul rând ne-am prezentat la fiecare meci chiar dacă mulți dintre jucători muncesc și au lipsit de la multe antrenamente. Am încercat să găsesc cea mai bună formulă la fiecare meci, dar au apărut multe accidentări, multe suspendări… Nu am avut dubluri pe anumite posturi, iar la unele jocuri am improvizat pentru că nu aveam jucător pe un anumit post și astfel au jucat alții! Este un plus pentru că am văzut cum e să lucrezi ca antrenor cu un colectiv, cum reacționează fiecare jucător la victorie, dar si la înfrângere. Avem mulți jucători tineri care pot crește frumos, dar avem nevoie de condiții și de oameni care să-i susțină din toate punctele de vedere! Alături de jucătorii cu experiență din lot, cu care am o relație foarte bună, am încercat să discutăm fiecare problemă, să lăsăm totul la o parte și să jucăm indiferent de adversar. Totuși, câteodată, simți că oricât ai încerca și oricât te-ai zbate, e în zadar! Lipsa de motivație, lipsa de condiții și de susținere din partea conducerii s-a simțit. Suntem singurii din județul Brașov care nu primim bani de la Primărie sau Consiliul Județean, nu avem voie să ne antrenăm pe niciun teren în Brașov… Toate aceste lucruri au apăsat și au cântărit mult în multe meciuri! Regret că nu am reușit mai mult. La acest nivel în majoritatea meciurilor nu valoarea individuală face diferența, ci atitudinea și ambiția cu care intri în teren! Cred cu tărie că valoare există la echipă, dar la multe meciuri atitudinea a lăsat de dorit! Eu le-am mulțumit băieților că m-au suportat ca și antrenor, iar de acum o să mă suporte ca și jucător!”, a spus fostul antrenor al celor de la SR Brașov.

Mesaj pentru fani

Robert Elek are și un mesaj pentru suporteri: ”Le doresc suporterilor sărbători fericite, să fie sănătoși și să aibă mintea limpede pentru a găsi cea cea mai buna soluție ca aceasta echipă să aibă un viitor frumos!”

SR Brașov, pe locul 8 în Seria a 5-a

După 15 etape desfășurate în acest campionat de Liga 3, cu încă trei runde rămase de disputat în 2020 până la finalul sezonului regular, SR Brașov ocupă abia locul 8 în Seria 5, cu 12 puncte, stând mai bine doar decât Kids Tâmpa Brașov (8 puncte) și CSO Plopeni (10 puncte). Lider este AFC Odorheiu Secuiesc, cu 34 de puncte.

În ultimele trei etape, SR Brașov mai are meciuri cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1, deplasare), FC Pucioasa (locul 2, acasă) și KSE Târgu Secuiesc (locul 6, deplasare). Primele patru clasate merg în play-off, iar ultimele șase echipe vor lupta pentru evitarea retrogradării, a ultimelor două poziții.

În sezonul trecut, SR Brașov a terminat pe locul 2 seria de Liga 3, sub Corona Brașov, mergând la primul baraj de promovare în Liga 2, pe care l-a pierdut cu Vediţa Coloneşti (0-1 la Brașov și 1-1 la Colonești).

CLASAMENT SERIA 5 LIGA 3

Foto: SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-ceahlaul-a-ratat-obiectivul-la-final-de-an-in-seria-1-a-ligii-a-3-a-dupa-un-esec-cu-penultima-clasata-iar-clubul-trece-la-analiza-sunt-anuntate-plecari-in-masa-19213525

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-debutat-in-liga-3-la-14-ani-cu-o-situatie-interna-complicata-luceafarul-oradea-a-mizat-totusi-pe-un-pusti-in-meciul-cu-somesul-dej-si-a-stabilit-un-nou-record-intern-19213454

https://liga2.prosport.ro/liga-3/nou-promovata-viitorul-simian-surpriza-finalului-de-an-in-seria-7-mehedintenii-n-au-pierdut-in-ultimele-patru-etape-ne-pare-rau-ca-se-intrerupe-campionatul-dar-aveam-nevoie-si-de-pauza-19213392

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-15-ultima-runda-din-acest-an-debuteaza-astazi-cu-14-meciuri-printre-echipele-care-joaca-numarandu-se-si-progresul-spartac-una-dintre-cele-trei-formatii-neinvinse-in-acest-sezon-19212815

Adi MARICA 08 Dec. 2021, 09:45 Liga 3
Pe aceeași temă