Continuă amatorismul în Liga 3! Meci decis la ”masa verde” după ce s-a utilizat un jucător aflat în stare de suspendare

Marius ANGHEL 16 Nov. 2023, 15:43 Liga 3
Continuă amatorismul în Liga 3! Meci decis la ”masa verde” după ce s-a utilizat un jucător aflat în stare de suspendare

Nici în acest sezon, Liga 3 nu scapă de echipe care demonstrează că sunt cu adevărat amatoare. Ar fi greu, din moment ce în această competiție participă an de an formații care chiar dacă retrogradează tot continuă în campionat, fiindcă Federația Română de Fotbal le invită înapoi pentru a îndeplini numărul de 100 de participante.

Nou-promovata ACS Hamangia Baia, cea care a adus județul Tulcea din nou într-o competiție națională fotbalistică după mulți ani de secetă, a comis o gafă de amatori în urmă cu două etape și pierde respectivul meci la ”masa verde”.

ACS Hamangia Baia a folosit un jucător în stare de suspendare și pierde la ”masa verde” jocul cu Sporting Liești, oricum pierdut 

Departamentul competiții al FRF a sesizat că ACS Hamangia Baia a folosit în meciul de pe teren propriu cu Sporting Lieşti, desfășurat în etapa a 11-a a Ligii 3, Seria 2, un jucător aflat în stare de suspendare. Este vorba despre Stelian Mișilăricu.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a fost informată, iar aceasta a hotărât în ședința pe care a avut-o în data de 15 noiembrie 2023 să sancționeze clubul din județul Tulcea cu pierderea meciului la ”masa verde”, scor 0-3, dar și să o amendeze cu 635 de lei.

”În temeiul art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art. 23 din RD, clubul ACS Hamangia Baia se sancționează cu Forfait (pierderea jocului cu 3-0) și i se aplică penalitate sportivă de 635 lei”, sună verdictul.

ACS Hamangia Baia pierduse oricum meciul cu Sporting Liești, cu scorul de 0-2, iar acest eșec la ”masa verde” doar îi pune un gol în plus la cele încasate, 43 față de 42, iar gălățenilor de la Liești le adaugă unul în plus la cele marcate, 25 față de 24. În plus, tulcenii de la Baia se aleg și cu rușinea că sunt incapabili să țină cont de cartonașele galbene primite de jucătorii.

Jucătorii de la Sporting Lieşti, bucurându-se după succesul cu 2-0 de la ACS Hamangia Baia, prin golurile marcate de Claudiu Maftei (23) și Alexandru Stan (60). Acum scorul meciului a devenit 3-0.

Sporting Liești și ACS Hamangia Baia rămân pe aceleași locuri în Seria a 2-a a Ligii 3

În urma acestei decizii, se schimbă, așa cum spuneam, doar golaverajul celor două echipe. În rest, pozițiile celor două formații rămân aceleași în Seria a 2-a a Ligii 3.

Sporting Liești se află pe locul 3, cu 23 de puncte, poziție calificabilă în play-off, iar ACS Hamangia Baia ocupă locul 7, cu 12 puncte.

În etapa a 13-a, Sporting Liești joacă în deplasare la CSM Râmnicu Sărat (locul 5, cu 16 puncte), vineri, de la ora 14:00, iar ACS Hamangia Baia are meci acasă, sâmbătă, de la ora 14:00, cu Viitorul Șuțești (locul 10, ultimul, cu 4 puncte).

  • ACS Hamangia Baia este echipa care a produs marea surpriză din acest sezon în Seria a 2-a a Ligii 3. În etapa a 9-a a învins pe teren propriu liderul CSM Focșani, la acel moment vrâncenii fiind ultimii rămași în toată competiția cu punctaj maxim și una dintre cele cinci formații neînvinse. Meciul s-a desfășurat însă în condiții speciale, la inaugurarea bazei sportive din Baia, în prezența întregii conduceri a FRF și a multor politicieni din Tulcea! S-a lăsat cu scandal la Focșani după acest joc pierdut suspect.

CLASAMENT Seria 2 Liga 3

Foto: ACS Hamangia Baia și Sporting Lieşti

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbalist-roman-suspendat-si-amendat-de-frf-pentru-mesaje-rasiste-19293118

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-socheaza-cu-o-amenda-data-unui-oficial-al-afc-odorheiu-secuiesc-19292936

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-12-liga-3-19292425

https://liga2.prosport.ro/liga-3/situatie-tensionata-la-csm-focsani-dupa-esecul-surpriza-de-la-baia-19289952

Marius ANGHEL 16 Nov. 2023, 15:43 Liga 3
Pe aceeași temă