Soarta Jiului s-a decis! Simota: „Este clar că vom retrograda”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2013, 15:02 Liga 3

Jiul, pa-pa-pa. Alin Simota, finanțatorul Jiului, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroșaniului și omul de afaceri Emil Bercea s-au mai așezat, încă o dată, la discuție, miercuri, la Primărie, dar fără niciun rezultat.

Cei trei și-au mai stabilit o întâlnire, astăzi, la primăria Petroșani, pentru a concluziona tot ceea ce ține de echipa de fotbal Jiul Petroșani și inclusiv de baza sportivă. Alin Simota a declarat că este disponibil să plătească cheltuielile ce țin de bază: curent, căldură și alte cele, iar Emil Bercea să plătească datoriile care se ridică la aproximativ două miliarde și jumătate de lei vechi pe care echipa le are la Federație, în acest moment. În condițiile în care Simota a anunțat că va ține echipa în Liga a IV-a și își va face Academie de Fotbal, evident că acesta nu renunță la contractul de comodat pe care îl are cu primăria Petroșani în privința bazei sportive, contract ce expiră în martie 2015.

Așadar, intențiile patronului Alin Simota sunt clare: echipa în Liga a IV-a și Academia și evident proprietar cu acte în regulă pe bază până în anul menționat. „Eu m-am săturat să aduc la Jiul jucători mercenari care să își ia banul și să plece. Vreau să fac ceea ce mi-am propus. Datoriile echipei nu le mai pot plăti. Sunt dispus ca în cazul în care Emil Bercea va plăti datoriile la Federație, eu să plătesc cheltuielile bazei, care nu sunt deloc puține, în jurul cifrei de 500 de milioane de lei vechi, acum iarna”, a declarat Simota.

Bercea, nemulțumit

De partea cealaltă, Emil Bercea a mai venit încă o dată cu propunerea de a plăti mormanul de datorii la Federație, dar numai în condițiile în care baza îi va aparține în exclusivitate. „Eu sunt dispus să plătesc tot, dar uitați un lucru, eu nu am obiectul muncii, adică jucătorii. Jiul are, în acest moment, doar datorii și nu mai are jucători. Nu cred că a mai are rost să mă mai bag acum pentru că echipa va retrograda oricum de aceea vin cu altă propunere. Sunt dispus să-i dau banii lui Alin Simota să plătească datoriile dacă mă va asigura că va promova în Liga a II-a”.

Răspunsul lui Simota a venit imediat. „Este imposibil acest lucru. Este clar că vom retrograda”. Bercea a continuat. „Atunci nu îmi rămâne decât să reluăm discuțiile la vară să vedem din ce divizie, dar vreau să am dreptul la bază”.

Simota a venit și el cu o idee. „Să așteptăm până la vară, când îi promit domnului Bercea că îl ajut să găsim un loc în Liga a II-a pentru că sunt multe echipe care nu mai au bani”.

Primarul a răspuns: „Să nu îmi mai pasați mie echipa”

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a pus punctual pe „I”. „Un lucru vreau să fie foarte clar. Să nu mai pasați echipa Primăriei. Primăria nu are nicio treabă cu echipa, doar cu baza sportivă. Am spus contractul pe bază este făcut până în anul 2015 și nu se specifică nicăieri în contract că Jiul are dreptul la bază numai dacă are ca obiectiv performanța. Cei doi trebuie să ajungă la un numitor comun. Noi putem interveni doar din anul 2015 când o vom putea scoate la licitație.”, a explicat primarul.

Soarta Jiului e clară

Așadar, este foarte clar pentru toată lumea că Jiul nu va mai continua în Liga a III-a, iar următorul pas al oficialilor va fi acela să anunțe, oficial, retragerea, în caz contrar echipa putând fi dezafiliată. Dacă Jiul va anunța retragerea atunci „minerii” vor pierde toate meciurile la „masa verde” cu scorul de 3-0 și vor retrograda automat în divizia județeană, dar nu vor fi scutiți de depunctare. Jiul va mai continua, în acest moment, doar cu echipa în Liga a IV-a, acolo unde au fost plătite toate datoriile la Asociația Județeană de Fotbal.

Articol scris de Loredana Juglea

Marius ANGHEL 27 Feb. 2013, 15:02 Liga 3
Pe aceeași temă