Semnal de alarmă „Unii vor să facă bani la negru pe seama jucătorilor”

Mihai Andries 18 Feb. 2013, 18:06 Liga 3
Semnal de alarmă**

Controversele obișnuite din fotbal au făcut să curgă multă cerneală în decursul anilor. Discuțiile și acuzele apar mereu în primele ligi, acolo unde miza este mare și interesele pe măsură.

O problemă interesantă la prima vedere este pusă însă acum din Liga a III-a, mai precis de antrenorul Sănătății Cluj, Marius Semeniuc. Tânărul tehnician aruncă în discuție un subiect puțin abordat, cel al impresarilor, pe care îi acuză că iau ilegal jucători și poartă tratative cu alte cluburi decât cele de care aparțin aceștia.

„Au apărut în ultima vreme o mulțime de impresari fără licență, care contactează jucători aflați sub contract și le propun să meargă la diferite echipe. Ei însă nu au dreptul de a face această meserie”, deschide tema Semeniuc.

„Vor să facă bani la negru”

Antrenorul „virușilor verzi” mărturisește că a remarcat problema în această iarnă, când a pierdut mai mulți jucători importanți, precum frații Tothăzan. Acesta spune că numeroși fotbaliști din lot au fost contactați de persoane care nu figurează pe lista impresarilor licențiați.

„Aceste persoane nu fac nici măcar un minim efort de a contacta sau anunța clubul, discută direct cu jucătorii. Probabil șefii echipelor la care îi duc în probe nu știu despre această situație, pentru că nu înțeleg cum altfel și-ar asuma aceste riscuri. Totuși, se pare că unii vor să facă bani la negru pe seama unor fotbaliști tineri și naivi”, continuă Marius Semeniuc.

Nu vor face memoriu

Deși e nemulțumit de situație, antrenorul Marius Semeniuc spune că nu va face plângere la FRF sau LPF. Tehnicianul e de părere că acest gest i-ar afecta exclusiv pe jucători, pe care nu îi consideră vinovați de situație.

„Fotbaliștii sub contract care pleacă și se antrenează cu alte cluburi pot fi suspendați pe o durată de doi ani. Noi lăsăm oricum jucătorii să plece dacă își doresc acest lucru fără să pretindem sume de bani. Nu vrem să le afectăm cariera, ei sunt tineri și, până la urmă, vina nu e a lor, ci a celor care profită. Nu ar trebui să se închidă ochii la acest gen de situații, sper să se ancheteze cazul și să fie stopat acest fenomen”, conchide antrenorul Sănătății.

 

Articol scris de Mihai CINPOERU
 

Mihai Andries 18 Feb. 2013, 18:06 Liga 3
Pe aceeași temă