Sebastian Bucur: „Mi-aș dori să joc la echipa mare a lui Dinamo”. Fundașul „câinilor” mici îl are idol de Marcelo și visează la Națională

Marius ANGHEL 06 Jan. 2015, 15:29 Liga 3
Sebastian Bucur:

Sebastian Bucur evoluează de patru ani pentru Dinamo II București, care în momentul de față se află pe locul 6 în Liga a III-a, seria a II-a. Născut în luna decembrie 1996, în localitatea Râciu, județul Mureș, Sebastian s-a dedicat fotbalului de la vârsta de 7 ani, actualmente jucând pe postul de fundaș stânga la echipa bucureșteană. Mureșeanul a oferit un scurt interviu pentru Sportul Mureșean.

– De când ai început să practici fotbalul și ce te-a atras la acest sport?
– Am început să practic fotbalul de la vârsta de 7 ani. Încă de atunci mergeam cu tata și cu unchii mei la fotbal, nu pot să îmi dau seama ce m-a atras cu adevărat. Îmi plăcea la nebunie, să urmăresc la TV meciurile de fotbal, să mă joc cu mingea și așa am început să joc, din pură placere, fără obligație.

– Cine te-a descoperit în această artă fotbalistică?
– Am început să joc la ASA Târgu-Mureș, unde l-am avut antrenor pe domnul Constantin Lungu, dânsul mi-a fost primul antrenor, el m-a pus în teren. Apoi am plecat la AKS Kinder, unde i-am avut antrenori pe domnii Dan Moldovan, Ovidiu Mărginean și Pop Coriolan Lupu, care de asemenea și ei m-au învățat foarte multe și le mulțumesc pentru acest fapt. Pot spune că domnul Coriolan m-a descoperit pentru talentul meu. Datorită lui am ajuns la Dinamo București.

– În momentul actual evoluezi pentru formația Dinamo II București. Cum e atmosfera? Cum te înțelegi cu colegii?
– Da așa este, în momentul de fața sunt la Dinamo II, unde este o atmosferă destul de bună. Avem o echipa pregătită după părerea mea, alcătuită  numai din tineri. Sunt diferite caractere, dar mă înțeleg bine cu toți colegii de echipă.
    
– Ai fost cooptat și în lotul național de fotbal al României, Under 17. Relația de joc diferă față de cea de la club?
– Într-adevăr, am evoluat în lotul U17 acum doi ani, la calificari pentru Campionatul European, însă am ratat calificarea. Diferența între relațiile de joc este că la club jucăm de mai mult timp împreună și ne cunoșteam mai bine, în timp ce la lotul național eram din întreaga țară și era mai greu să ne adaptăm cu trasele de joc, până ne-am obișnuit.

– Există un anume model de fotbalist care te inspiră?
– Jucătorul care mă inspiră pe mine este Marcelo, fundașul stânga de la Real Madrid, pentru că își face treaba, atât defensiv, cât și ofensiv, iar apoi este și foarte bun pe postul lui.

– La ce echipă îți dorești să evoluezi în viitor. Te-ai gândit să te întorci la Târgu-Mureș?
– Pentru început mi-aș dori să joc la echipa mare a lui Dinamo București. Vă dați seama, după aceea depinde de evoluțile mele dacă voi ajunge mai sus. Încă nu m-am gândit, dar dacă voi avea ocazia nu voi spune nu.

– Cum a fost anul 2014 pentru tine, și ce ți-ai propus pentru noul an?
– Am avut un an destul de bun, atât pe plan sportiv, cât și pe plan profesional. Mi-aș dori să fac pasul la echipa mare în noul an și să fiu ferit de accidentări.

– Te caracterizează noncomformismul?
– Nu pot spune că mă caracterizează, dar îmi place să fiu liber, să gândesc eu.

– Care este visul tău ca jucător?
– Visul meu ca jucător este să ajung să joc în străinătate și la naționala mare a României.

Articol scris de Sorin CRĂ‚CIUN

Marius ANGHEL 06 Jan. 2015, 15:29 Liga 3
Pe aceeași temă