SCM Zalău a ratat promovarea în Liga 2, dar contractul cu George Zima a fost prelungit. Antrenorul venise pe o clauză unică de care nu s-a mai ținut cont

Andrei PASCU 01 Jun. 2021, 18:00 Liga 3
SCM Zalău a ratat promovarea în Liga 2, dar contractul cu George Zima a fost prelungit. Antrenorul venise pe o clauză unică de care nu s-a mai ținut cont

SCM Zalău a ratat promovarea în Liga 2 în detrimentul celor de la Unirea Dej, astfel că va rămâne cel puțin un sezon în Liga 3. Cu toate acestea, conducerea a decis să dea încredere antrenorului George Zima (31 de ani) și să prelungească înțelegerea cu el.

George Zima continuă la SCM Zalău 

Conducerea i-a trasat încă de pe acum obiectivul, accederea în Liga 2 la finalul sezonului următor. George Zima a venit la SCM Zalău chiar înaintea barajelor de promovare, iar înțelegerea dintre părți avea o clauză specială, în care contractul se prelungea automat dacă se ajungea în divizia a doua. La acel moment, se spunea că antrenorul se va întoarce la fosta echipă, Sportul Şimleu Silvaniei, dacă nu va termina învingător traseul pentru Liga 2, dar se pare că lucrurile nu au stat așa.

Iată că, în ciuda rateului, George Zima a primit propunerea de prelungire și a acceptat să rămână la SCM Zalău, pentru a conduce întreg sezonul de Liga 3 care va începe pe 28 august, dacă totul va decurge conform înțelegerii și va avea rezultatele așteptate de club.

George Zima continuă la SCM Zalău!

În această dimineață conducerea echipei noastre a ajuns la un acord cu antrenorul George Zima în vederea continuării colaborării și în sezonul următor.

Acesta va fi ajutat de Alexandru Pop, care va rămâne în continuare antrenor secund, iar obiectivul trasat conducerii tehnice este unu cât se poate de clar: Primovarea în Liga a II-a la finalul sezonului 2021-2022!

Mult succes, George Zima”, a anunțat clubul pe pagina de Facebook, Sport Club Municipal Zalău.

George Zima lăsa de înțeles că va pleca de la SCM Zalău după ratarea promovării 

George Zima afișase la finalul eșecului cu Unirea Dej un discurs în care lăsa de înțeles că pleacă de la echipă. Le mulțumea jucătorilor și tuturor oamenilor care l-au ajutat în această experiență. Chiar dacă nu spunea cu subiect și predicat că nu mai continuă, din discursul său se înțelegea, indirect, acest aspect.

Îi felicit pe toţi jucătorii pentru tot ce au realizat în acest sezon competiţional şi le mulțumesc pentru luna aceasta în care am lucrat impreună. Regretul este mare că nu am putut să îi ajut până la final, ca totul să fie aşa cum ei ar fi meritat! Pentru mine, ei sunt adevăraţii campioni ale acestor două duble de baraj în care au obţinut trei victorii, un egal şi un golaveraj de 5 – 0”, declara Zima la momentul respectiv.

George Zima, depsre ratarea promovării: ”Dezamăgirea este imensă, nu se poate exprima în cuvinte” 

Faptul că SCM Zalău a pierdut promovarea în Liga 2 în minutul 90+6, la ultima fază, nu avea cum să fie decât o mare frustrare pentru George Zima, care afirma la interviurile de la final că ghinionul a fost esențial în returul de pe teren propriu, în stabilirea învingătoarei.

O nereuşită dureroasă, dar încep cu concluzia unei zile negre pentru noi. Trebuie să înţelegem şi să acceptăm că tot ce se întamplă în fotbal şi în viaţă, se întâmplă cu un scop. Este important ca toţi să ne facem propria analiză, să conştientizăm şi să ne asumăm toate deciziile din acest sezon sau din ultima lună în speţa mea, toate acestea spre dezvoltarea noastră pozitiva ca oameni.

Dezamăgirea este imensă, nu se poate exprima în cuvinte, dar avem doua variante: ne consumăm durerea câteva zile şi o luăm de la zero, mult mai puternici şi mai infometaţi de performanţă, sau ne lasăm. Eu unul aleg varianta de a munci mai mult şi de a mă întoarce mult mai puternic, pentru că nimic nu mă poate opri din drumul meu spre performanţă.

Îmi doresc ca şi jucătorii să aleagă călătoria în care doar cei puternici rezistă, iar SCM Zalău să îşi dorească promovarea în sezonul următor”, declara George Zima.

SCM Zalău în partida retur cu Unirea Dej: Bogdan Miron – Răzvan Dulap, Cristian Jalbă, Bogdan Vișan, Florin Pop, Mihai Onicaș, Vadim Calugher, Mihai Forna, Romaric Logon, Mihai Petra, Sergiu Pop
Rezerve: Andrei Pop, Tudor Mare – Iustin Ardelean, Alexandru Jula, Sebastian Duma, Denis Cubaș, Sebastian Culda, Dănuț Cozma, Lorant Kis
Antrenor: George Zima

Foto: Sport Club Municipal Zalău

 

 

 

Andrei PASCU 01 Jun. 2021, 18:00 Liga 3
Pe aceeași temă