SC Oțelul ar putea începe pregătirea sezonului următor din iunie. Antrenorul Aleaxandru Ciobanu anunță: ”Sper ca la jumătatea lunii să ne întâlnim cu toată echipa.” Ce spune de ”înghețarea” actualei stagiuni

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2020, 14:40 Liga 3
SC Oțelul ar putea începe pregătirea sezonului următor din iunie. Antrenorul Aleaxandru Ciobanu anunță: ”Sper ca la jumătatea lunii să ne întâlnim cu toată echipa.” Ce spune de ”înghețarea” actualei stagiuni

Sezonul 2019-2020 al Ligii 3 s-a terminat pentru SC Oțelul Galați și celelalte adversare. Echipa din Seria 1 a încheiat stagiunea pe locul 6, iar acum își face planuri de viitor. Antrenorul Alexandru Ciobanu își pregătește ”terenul” pentru următorul an fotbalistic și în câteva zile va lua o decizie în privința reînceperii antrenamentelor. Speră ca cel târziu la jumătatea lunii iunie să poată să lucreze cu jucătorii.

Alexandru Ciobanu: ”Cu siguranță va trebui să ne gândim și la un cantonament, un stagiu de pregătire centralizat”

Bineînțeles, totul depinde de modul în care va evolua pandemia de coronavirus în România, dar și de regulile impuse de Ministerul Sănătății și de Ministerul Tineretului și Sportului. În funcție de normele care vor fi transmise prin intermediul FRF, Alexandru Ciobanu va decide ce va face. Spune că va lua toate măsurile de protecție pentu ca jucătorii săi să nu riște să contacteze virusul.

”Totul va depinde de cum vor decurge următoarele săptămâni. Eu sper ca la jumătatea lunii iunie să putem să ne întâlnim cu toată echipa pentru a pregăti următorul sezon. Asta în condițiile în care nu va exista un nou val de îmbolnăviri și să apară, eu știu, aceleași restricții. Așa sper ca la jumătatea lunii iunie să putem începe pregătirea într-un mod organizat, cu toată echipa, în perspectiva noului sezon, care bănuiesc că va începe mai devreme. Cu siguranță va trebui să ne gândim și la un cantonament, un stagiu de pregătire centralizat.

Din câte știu se poate circula liber, te poți deplasa și în alt oraș. Urmează să vedem în funcție de datele oferite de Federație legat de startul noului sezon, să știm exact cum să ne organizăm mai bine, când să faci cantonament și când să joci meciurile de pregătire”, a spus Alexandru Ciobanu la Lider FM.

Alexandru Ciobanu: ”Sunt echipe în Liga 1 care au probleme în a se adapta cerințelor, coborând nivelul mai jos este cu atât mai dificil”

Referitor la modul în care Federația Română de Fotbal a închis sezonul la Liga 3, antrenorul gălățenilor este mulțumit. Consideră că ierarhia finală nu putea fi stabilită prin disputarea tuturor etapelor rămase, pentru că, în primul rând, echipele nu aveau condițiile necesare.

”Ce puteam sa facem decât să ne adaptăm, având în vedere că restricțiile au fost destul de clare. Era clar că la nivelul Ligii a 3-a era greu să se mai joace. Sunt echipe în Liga 1 care au probleme în a se adapta cerințelor, coborând nivelul mai jos este cu atât mai dificil. Gândurile mele se îndreaptă spre următorul sezon.

Pregătirea pentru următorul sezon va fi specială față de metoda clasică, va trebui să gândim puțin altfel tot programul la începerea pregătirii cu toată echipa și după aceea să vedem dacă va începe campionatul”, a mai spus Alexandru Ciobanu pentru sursa citată.

SC Oțelul Galați a încheiat așadar sezonul pe locul 6, cu 30 de puncte, la o diferență de cinci puncte față de locul secund, Foresta Suceava, dar la o distanță destul de mare de prima poziție, Aerostar Bacău, de 12 puncte. În etapa cu numărul 16, ultima și singura care s-a jucat în acest an în Liga 3, echipa din Galați a câștigat cu 3-1 meciul de pe teren propriu cu CSM Pașcani.

Din Seria 1 a Ligii 3 va promova în Liga 2 Aerostar Bacău, pentru că are o diferență mai mare de trei puncte față de următoarea clasată. Conform regulii impuse de Federația Română de Fotbal, echipa clasată pe primul loc în seriile diviziei a treia promovează direct dacă îndeplinește acest criteriu. În caz contrar, dacă diferența este mai mică de patru puncte față de locul 2, atunci primele două clasate joacă un baraj tur-retur.

Foto: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-selimbar-a-terminat-pe-locul-3-primul-sezon-in-liga-3-dar-nu-e-multumita-presedintele-claudiu-furdui-regreta-nepromovarea-daca-eram-pe-2-puteam-intra-la-baraj-marele-regret-e-ca-19132806

https://liga2.prosport.ro/liga-3/eram-semi-profesionisti-iar-in-noile-conditii-la-ce-se-prefigureaza-vom-deveni-amatori-probleme-la-liga-3-mihai-dascalescu-reprezentantul-esalonului-in-comitetul-executiv-al-fr-19132745

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marian-vlada-considera-firesc-barajul-dintre-progresul-spartac-si-csm-slatina-am-fost-egalitate-pe-tot-parcursul-campionatului-cine-va-fi-mai-bun-va-promova-19132447

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 May. 2020, 14:40 Liga 3
Pe aceeași temă