SC Oțelul are o nouă conducere! Cine este noul președinte și numele investite pe pozițiile de vicepreședinte și secretar, după ratarea promovării în Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 27 Jun. 2021, 19:22 Liga 3
SC Oțelul are o nouă conducere! Cine este noul președinte și numele investite pe pozițiile de vicepreședinte și secretar, după ratarea promovării în Liga 2

SC Oțelul a validat, duminică, 27 iunie, în urma unei Adunări Generale, Consiliul Director al clubului, pentru funcțiile de președinte, vicepreședine și secretar. Posturile vor fi ocupate pentru următorii doi ani de mandat.

Pe poziția de președinte, SC Oțelul îl va avea pe Marian Brăilescu, care anterior a ocupat funcția de brand manager în cadrul clubului. Aceasta îi fusese atribuită din 2016, de când proiectul SC Oțelul a luat naștere, dar de duminică a fost instalat drept președinte.

SC Oțelul și-a numit Consiliul Director! 

Responsabilitățile vicepreședintelui vor fi îndeplinite de Alexandru Manole, care vine din ”tabăra” suporterilor, iar postul de secretar este ocupat, mai nou, de Bogdan Bartoș.

Schimbarea Consiliului Director al SC Oțelul a survenit ca urmare a ratării promovării în Liga 2, de sezonul trecut. Au plecat mai mulți oameni din club, printre care și președintele Romeo Moisescu sau managerul executiv Iulian Apostol.

Întrunită astăzi, Adunarea Generală a SC Oțelul Galați a validat candidaturile pentru funcțiile din Consiliul Director pentru următorii doi ani de mandat.

Conform art. 27 din statut, dacă există o singură Candidatură sau doar o singură Candidatură rămâne valabilă pentru fiecare funcție din Consiliul Director, Comisia electorală va pronunţa direct câştigătoare Candidatura respectivă, încheind astfel procesul electoral, iar membrii Candidaturii vor fi declarati aleşi. Astfel, componența noului Consiliului Director al SC Oțelul Galați va fi următoarea:

Președinte: Marian Brăilescu – în vârstă de 32 de ani, este licențiat în Drept la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați și absolvent de master în Științe Penale și Crimininalistică. De asemenea, a urmat cursurile SB Academy și este specializat în Management Sportiv. După o carieră în presa sportivă, atât pe plan local, cât și național, ocupă postul de ofițer de presă al Oțelului de 8 ani, fiind acreditat ca urmare a absolvirii cursului de pregătire Media Office al Federației Române de Fotbal, iar de la reînființarea clubui din 2016 a ocupat poziția de brand manager al SC Oțelul Galați.

Vicepreședinte: Alexandru Manole – în vârstă de 28 de ani, este membru al grupului de suporteri Steel Boys. Este absolvent al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați, iar în acest moment ocupă poziția de reprezentant vânzări la o companie privată.

Secretar: Bogdan Bartoș – în vârstă de 35 de ani, ocupă și în prezent poziția de Secretar și organizează activitatea Shop-ului Oficial al clubului. Este cadrul militar, iar în trecut a absolvit Liceul Traian Vuia din Galați și a urmat apoi studiile universitare în Drept.

Principalele obiective ale Consiliului Director în noul mandat vor fi:

– respectarea principiilor de bază ale asociației, reluarea ședințelor cu membrii cotizanți,

– transparența în luarea deciziilor și comunicarea cu suporterii

– îmbunățirea performanțelor sportive

– dezvoltarea Centrului de Copii și Juniori

– creșterea numărului de membri asociați, reapropierea de comunitatea de suporteri

– dezvoltarea modului de promovare al brandului Oțelul Galați

– atragerea sustenabilă a mediului economic în susținerea financiară a clubului

– continuarea relațiilor de parteneriat cu administrația locală

Conform articolul 19 din statutul asociației, Mandatul Consiliului Director va fi simultan pentru toţi membrii şi va fi de 2 ani calendaristici, începând cu 1 ianuarie şi terminându-se cu 31 decembrie, cu exceptia mandatului primului Consiliu Director de dupa constituirea asociatiei, care va incepe cu data infiintarii asociatiei si se va finaliza pana la finalul lunii aprilie 2017 (perioada in cursul careia se vor organiza primele alegeri), timp in care va functiona un Consiliu Director, a carui alcatuire este precizata in Actul Constitutiv al asociatiei.

19.12 Atunci când Consiliul Director este reînnoit din motiv de încetare anticipată a termenului precedent, noul Consiliu Director îşi va începe mandatul de la momentul preluării funcţiei, ceea ce va avea loc în termen de zece zile calendaristice de la data alegerii. În acest caz, durata termenului va fi de 2 ani calendaristici integrali, plus perioada cuprinsă între data preluării funcţiei şi data următoare de 1 ianuarie după preluarea funcţiei”, se arată pe site-ul gălățenilor, ASC Oțelul.

Marian Brăilescu, noul președinte al SC Oțelul: ”Istoria clubului nostru ne obligă să îl readucem în elita fotbalului românesc” 

La fel ca predecesorii săi, noul președinte, Marian Brăilescu (foto), a promis că va reuși, în mandatul său, să ducă SC Oțelul sus, în Liga 1, chiar dacă sezonul trecut s-a ratat accederea în Liga 2, iar gălățenii sunt nevoiți să mai rămână cel puțin un an în Liga 3:

”Este o onoare imensă, dar și o responsabilitate pe măsură, aceea de a reprezenta clubul pe care îl iubesc încă de când eram copil. Istoria clubului nostru ne obligă să îl readucem în elita fotbalului românesc, eforturile depuse de toate generațiile de oțelari, fie că au fost jucători, antrenori, conducături, și mai ales suporteri, trebuie să fie imboldul pentru ca brandul Oțelul să continue la cel mai înalt nivel și să asigurăm comunității gălățeni noi exemple de atașament local.

Clubul va avea mereu disponibilitate pentru cei care au purtat tricoul roș-alb-albastru, cei care au pus umărul la crearea și conturarea legendei Oțelului în paginile istoriei fotbalului românesc.

Îmi doresc ca toți suporterii să fie reprezentați în club, iar principiile pe care am reclădit Oțelul să fie respectate, astfel încât fanii să se simtă ca parte integrantă a asociației, punând accent cât mai mult pe comunicare, transparență și unitate”.

Vine Dorinel Munteanu la SC Oțelul? 

Acum, cu Consiliul Director numit, SC Oțelul își va alege și un antrenor. Șanse mari să ia postul lăsat liber de Petre Grigoraș este Dorinel Munteanu. Chiar el a recunoscut că va merge la Galați să discute o eventuală colaborare. Fostul mijlocaș al naționalei României este pregătit să accepte provocarea, dar nu în orice condiții.

”Ştiu că fanii Oţelului vor să revin antrenor la Galaţi. Voi merge în perioada următoare pentru a discuta. Sunt interesat de o revenire, dacă lucrurile vor fi aşezate pe făgaşul normal şi ne putem gândi clar la atacarea promovării în Liga 2”, spunea Dorinel Munteanu despre discuțiile cu SC Oțelul.

Foto: SC Oțelul Galați

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Jun. 2021, 19:22 Liga 3
Pe aceeași temă