Petre Grigoraș s-a despărțit de SC Oțelul Galați după ratarea promovării în Liga 2. ”Îmi pare sincer rău că nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul”

Marius ANGHEL 03 Jun. 2021, 18:55 Liga 3
Petre Grigoraș s-a despărțit de SC Oțelul Galați după ratarea promovării în Liga 2. ”Îmi pare sincer rău că nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul”

Continuă despărțirile la SC Oțelul Galați după ratarea promovării în Liga 2, în urma barajului pierdut contra celor de la Dacia Unirea Brăila (1-1 la Galați și 0-1 la Însurăței). Antrenorul Petre Grigoraș (56 de ani) și-a încheiat colaborarea cu formația gălățeană.

Zilele trecute, președintele Cornel Romeo Moisescu și managerul executiv Iulian Apostol și-au anunțat plecările din conducerea clubului SC Oțelul.

Petre Grigoraș s-a despărțit de SC Oțelul: ”Mi-aș fi dorit enorm pentru Oțelul, pentru Galați, să reușim să promovăm”

Așa cum spunea și după meciul retur cu Brăila, în care s-a ratat promovarea, Grigoraș și-a expus dezamăgirea față de neîndeplinirea obiectivului.

”Îmi pare sincer rău că nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul, sunt foarte dezamăgit, mi-aș fi dorit enorm pentru Oțelul, pentru Galați, să reușim să promovăm. Mereu la Galați m-am simțit ca acasă, am revenit întotdeauna cu inima deschisă. Aș fi vrut să obținem mai multe în acest sezon, dar, din păcate, nu am reușit. Oțelul rămâne în inima mea, sper ca suporterii să rămână lângă echipă, gălățenii au arătat mereu că iubesc acest club și sunt sigur că o vor face în continuare”, a declarat Petre Grigoraș, citat de site-ul oficial al clubului gălățean.

Grigoraș a fost aproape de promovarea în Liga 2 cu Grigoraș antrenor. Comunicatul clubului privind despărțirea

Petre Grigoraș a condus SC Oțelul în ultimul sezon al Ligii 3, după ce ultima dată fusese la Foresta Suceava. A terminat sezonul regular pe locul 1 în Seria a 2-a, la trei puncte peste Dacia Unirea Brăila. Au urmat apoi barajele de promovare, unde a trecut de Foresta (locul 2 în Seria 1), cu 3-0 în tur, la Galați, și 0-0 în retur, la Suceava. A urmat apoi barajul decisiv cu formația din Brăila.

”SC Oțelul Galați anunță faptul că tehnicianul Petre Grigoraș și clubul nostru au încheiat colaborarea începută la startul sezonului 2020/21, contractul dintre cele două părți fiind scadent la finalul acestei stagiuni. Cu „Grig” pe banca tehnică, oțelarii au obținut în acest campionat 14 victorii, 4 egaluri și 4 înfrângeri, reușind să marcheze 58 de goluri și să primească 15 goluri. Oțelul a terminat sezonul regulat pe prima poziție a clasamentului, cu un total de 41 de puncte, apoi a evoluat în barajele de promovare cu Foresta Suceava (3-0, 0-0) și Dacia Unirea Brăila (1-1, 0-1).

Petre Grigoraș este născut pe 15 noiembrie 1964, în comuna Poduri din județul Bacău. A debutat ca atacant la Aerostar Bacău, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru FCM Bacău, Steaua București, Dobrudzha Dobrich, Levski Sofia, Lokomotiv Plovdiv, Universitatea Cluj și Farul Constanța. La formația constănțeană s-a retras din cariera de jucător și tot la malul mării a început antrenoratul, mai întâi ca secund, iar apoi ca principal, reușind chiar să promoveze Farul în prima ligă. A mai antrenat pe FC Onești, Petrolul Moinești și din nou Farul Constanța, după care a făcut pasul la Oțelul, unde a reușit un parcurs senzațional în doar câteva sezoane: de la o salvare de la retrogradare miraculoasă până la câștigarea Cupei UEFA Intertoto și participarea în preliminariile Cupei UEFA.

După o perioadă în care a pregătit pe Politehnica Iași și Pandurii Tg. Jiu, Grig a revenit pentru un scurt timp la Oțelul, iar apoi a mai trecut pe la CFR Cluj, Pandurii Tg. Jiu, ASA Tg. Mureș, Poli Timișoara, Farul Constanța (formația pe care a promovat-o în liga secundă), iar în ediția precedentă de campionat a pregătit-o pe Foresta Suceava, în aceeași serie cu formația noastră.

Cunoscut pentru stilul său ofensiv și pentru faptul că a „inventat” mulți jucători care au jucat la cel mai înalt nivel, Petre Grigoraș a revenit în vară trecută la Oțelul, la clubul unde și-a câștigat un loc în inimile oțelarilor.

Mulțumim și mult succes, Petre Grigoraș!”, a sunat comunicatul SC Oțelul Galați.

SC Oțelul speră să își aleagă noul președinte, vicepreședinte și secretar la Adunarea Generală din 27 iunie

Altfel, Consiliul Director al Asociaţiei Clubul Sportiv SC Otelul Galati a convocat Adunarea Generală de Alegeri pentru data de 27 iunie 2021, ora 11:00, la sala de conferințe Dunărea Bătrână din incinta bazei sportive Oțelul.

”Clubul nostru ţine să reamintească membrilor oficiali importanţa prezenţei dumneavoastră la aceste alegeri, având în vedere contextul actual al asociaţiei. Subliniem faptul că este nevoie de prezenţa unui număr cât mai mare de socios pentru îndeplinirea condiţiilor de cvorum, dar şi de implicarea dumneavoastră activă, candidând pentru posturile eligibile, respectiv cele de Preşedinte, Vicepreşedinte şi Secretar”, comunică SC Oțelul.

Foto: SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 03 Jun. 2021, 18:55 Liga 3
Pe aceeași temă