Primele demisii la SC Oțelul după ratarea promovării în Liga 2. Președinte Romeo Moisescu și managerul executiv Iulian Apostol au plecat din club

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2021, 19:57 Liga 3
Primele demisii la SC Oțelul după ratarea promovării în Liga 2. Președinte Romeo Moisescu și managerul executiv Iulian Apostol au plecat din club

Ratarea promovării în Liga 2 nu a rămas fără urmări la SC Oțelul, iar doi oameni importanți din club și-au înaintat demisia. Președintele Cornel Romeo Moisescu și managerul executiv Iulian Apostol și-au anunțat plecările din conducerea clubului gălățean.

SC Oțelul nu a reușit să treacă în barajul decisiv pentru Liga 2 de Dacia Unirea Brăila, iar acum va continua în Liga 3. Fanii au început să pună presiune pe conducere după acest eșec, mai ales că a fost înregistrat în fața marii rivale, iar primii doi plecați au fost, iată, președintele și managerul executiv.

Iulian Apostol: ”Voi face un pas în afara clubului” 

Cei doi conducători și-au asumat ratarea promovării, dar poate că în aceste decizii au contat și criticile venite din partea suporterilor, pe site-urile de socializare și nu numai. Încă după returul cu Dacia Unirea Brăila fanii au contestat înfrângerea și cereau demisii.

Voi face un pas în afara clubului. În anii petrecuţi în cadrul SC Oțelul Galați în funcţia de conducere, am fost un om dedicat şi, prin toate mijloacele, am încercat să sprijin pe cât posibil acest Club, în ciuda faptului că am fost discreditat continuu. Toate aceste eforturi au fost depuse alături de alte persoane dedicate, precum președinte Moisescu Cornel şi vicepreşedintele Ilaş Cosmin, aducând la suprafaţă munca de voluntariat pentru o lungă perioadă de timp, neglijând, de cele mai multe ori viaţa personală şi sănătatea.

Cum foarte puţini ştiu, în decembrie 2020, am suferit o a doua operaţie pe coloană, de această dată fiind una mult mai complicată, astfel, implicând riscul de moarte sau de paralizie pe viaţă. Chiar dacă după 11 ore petrecute în sala de operaţii, rezultatele mi-au favorizat viaţa, am refuzat ulterior să plătesc o ultimă sumă aferentă intervenţiei chirurgicale, această sumă îndreptându-se spre club, în aşa fel încât să poată acoperi unele obligaţii salariale, într-o perioadă în care nimeni nu ne putea fi alături financiar.

Pe această cale, vreau să mulţumesc tuturor celor care au avut încredere, care au susţinut şi m-au susţinut în cadrul acestui Club. În ciuda tuturor injuriilor şi a blamării lui Cristian Munteanu de către o mare de oameni, personal, îi aduc mulţumiri pentru toate activitatea sa alături de acest club, chiar şi în momentele de răscruce.

Mulţumesc Marian Brăilescu pentru devotamentul demonstrat Clubului şi pentru dorinţa de a atrage cât mai mulţi oameni în echipa ta. Mulţumesc domnului primar Ionuţ Pucheanu pentru tot sprijinul acordat, pentru toată încrederea arătată acestui Club şi, sper, pe cât posibil, să fie alături de Club în continuare, prin instituţia pe care o conduce.

Mulţumesc suporterilor, dar și jucătorilor care, cu brio, au suportat această situaţie aferentă lunilor de neplată a salariilor, nescuzând nereuşita Clubului de a îndeplini obiectivul. Cu toate acestea, eu sunt mândru de voi şi voi fi mereu alături de voi, chiar şi din tribună.

Un rol indispensabil în activitatea SC Oțelul Galați l-a avut şi domnul Costel Răileanu care, fără nicio obligaţie, a reuşit în extrem de multe momente să sprijine Clubul fără niciun interes.

Iulian Apostol, pentru cei care nu sunt în cunoştinţă de cauză, a jucat de la vârsta de 7 ani până la vârsta de 24 de ani, atât pentru Oțelul Galați, cât şi pentru concitadina Dunărea Galați. Nu am aşteptări în ceea ce priveşte aprecierea celor din jur şi nici nu am avut vreodată, tocmai pentru că respectul este cel mai important în Sport, şi nu numai. Pentru a primi, trebuie să oferi! Mulțumesc, Oțelul Galați!”, a declarat Iulian Apostol, citat de ASC Oțelul.

Cornel Romeo Moisescu: ”Pentru cei care nu au înțeles rostul meu la acest club, îi rog în mod respectuos să nu mă jignească.” 

Cornel Romeo Moisescu a declarat că a lucrat și a ajutat SC Oțelul fără să primească vreun ban pentru munca prestată. Crede că a făcut tot ce a putut pentru a readuce clubul din Galați în Liga 2.

Am ratat promovarea în liga 2, într-un moment în care aveam șansă noastră. Pentru mine, familia mea, prietenii mei, este prea mult. Îmi asum acest eșec și prin urmare îmi depun mandatul de Președinte al Consiliului Director. Pentru cei care nu au înțeles rostul meu la acest club, îi rog în mod respectuos să nu mă jignească.

Eu nu câștig nimic de la Oțelul Galați. Eu nu sunt angajatul Oțelul Galați. Am numit o conducere executivă, să conducă clubul de la A la Z. Am numit greșit. Oțelul nu a avut forță să promoveze. Pentru mine este suficient.

Las la latitudinea Consiliului Director în funcție și a Adunării Generale să decidă soarta clubului de fotbal. Eu mi-am făcut datoria de oțelar. Mai mult nu pot” a declarat Cornel Romeo Moisescu, citat de ASC Oțelul.

Jucătorii au făcut publice mai multe probleme din club 

După ce SC Oțelul a pierdut dubla cu Dacia Unirea Brăila, la suprafață au început să iasă mai multe probleme din cadrul clubului. Doi din cei mai importanți jucători, Ionuț Neagu și Cristian Sîrghi, au recunoscut că echipa se confruntă cu probleme financiare dar și că există anumite probleme în cadrul conducerii.

Cum a pierdut SC Oțelul promovarea în Liga 2? După 1-1 la Galați, în tur, în returul de duminică, de la Însurăței, Dacia Unirea Brăila a învins formația pregătită de Petre Grigoraș grație reușitei din minutul 86 a lui Narcis Ioniță.

SC Oțelul în  returul cu Dacia Unirea Brăila: Iulian Dinu – Ștefan Farcaș, Stelian Cucu, Costin Ghiocel (cpt.), Marius Sevastian (Bogdan Gavrilă 74′) – Ionuț Neagu, Fernando Dobre (Denis Cireș 74′) – Cosmin Stoian, Alin Nica, Gabriel Răducan – George Cîrjan (Georgian Păun 74′)
Rezerve neutilizate: Gabriel Ursu – Ștefan Stancu, Cristian Sîrghi, Bogdan Crihană, Alin Petrache, George Bîrlădeanu
Antrenor: Petre Grigoraș 


Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-a-ratat-promovarea-in-liga-2-dar-contractul-cu-george-zima-a-fost-prelungit-antrenorul-venise-pe-o-clauza-unica-de-care-nu-s-a-mai-tinut-cont-19187873

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-steaua-a-promovat-in-liga-2-in-ghencea-a-fost-show-noua-arena-a-vibrat-pentru-prima-data-pe-ritmul-galeriei-capitanul-valentin-barbulescu-mesaj-emotionant-pentru-martin-tudor-19187801

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daniel-oprita-s-a-temut-la-afumati-de-un-episod-middlesbrough-si-se-pregateste-de-revizie-antrenorul-nu-stie-daca-va-continua-la-steaua-astept-sa-mi-se-p-19187747

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2021, 19:57 Liga 3
Pe aceeași temă