FCSB 2 a fost spulberată de CS Afumați, iar Bogdan Vintilă și-a spus nemulțumirile: ”Tinerețea a făcut să cădem mental”. Cum a catalogat absențele jucătorilor de la prima echipă și cum a răspuns când a fost întrebat de plecare

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2021, 14:24 Liga 3

FCSB 2 n-a mișcat în fața celor de la CS Afumați, în returul primului baraj pentru promovarea în Liga 2. Deși a avut 1-0 după meciul tur, după partida de la Afumați, trupa lui Bogdan Vintilă a fost învinsă de o manieră clară în meciul al doilea, deși a marcat un gol.

S-a terminat 4-1 pentru CS Afumați în retur (4-2 la general), care va juca, astfel, ”dubla” pentru promovarea în Liga 2 cu Steaua. Bogdan Vintilă a fost dezamăgit de cele întâmplate, considerând că tinerețea anumitor jucători pe care a mizat de această dată s-a simțit.

Bogdan Vintilă: ”Doare că nu am mers mai departe la baraj. Obiectivul era să promovăm în Liga 2”

Au fost ”presați” de miza jocului, iar emoțiile s-au văzut, în opinia antrenorului de la FCSB 2. Bogdan Vintilă a scos în evidență faptul că în retur, spre deosebire de tur, nu a putut miza pe aceiași fotbaliști cu experiență.

Dragoș Nedelcu, Răzvan Oaidă și Alexandru Buziuc au fost cele mai importante nume pe care FCSB 2 nu a putut miza în returul cu CS Afumați.

N-am fost concentrați de la început până la sfârșit și am făcut greșeli mărunte, probabil la adăpostul acelui 1-0 din deplasare. Greșeli care ne-au costat până la urmă. Bineînțeles, tinerețea a făcut ca noi, la un moment dat, să cădem mental și să primim încă două goluri în repriza a doua.

(N.r. – A contat că n-ați mai folosit jucători de la prima echipă?) A contat și acest lucru, vă dați seama, pentru că am avut foarte mulți jucători tineri, care din punct de vedere emoțional nu știu dacă erau pregătiți pentru un asemenea baraj. Dar consider că acum s-au călit și este un plus, pentru că trebuie să luăm și partea pozitivă. S-au călit, au văzut ce înseamnaă un meci de baraj, un meci de totul sau nimic, și în continuare vor fi mai buni data viitoare.

Doare tot, doare că nu am mers mai departe la baraj. Obiectivul era să promovăm în Liga 2. Să creștem jucători de la academie, să ajutăm jucătorii de la prima echipă să aibă minute, și obiectivul era promovarea în Liga 2.

Are posibilitatea Afumați să învingă Steaua, sunt jucători experimentați la echipă. Sunt cam pe aceeași lungime cu CSA, care are la fel, jucători experimentați. Cu siguranță că le poate pune probleme celor de la Steaua”, a declarat Bogdan Vintilă la finalul partidei.

Bogdan Vintilă și-ar fi dorit să mizeze pe jucători de la prima echipă, cum s-a întâmplat în tur 

Bogdan Vintilă a vorbit amplu despre jucătorii pe care nu i-a avut la dispoziție în acest meci, dar și despre tinerii care pot face trecerea de la FCSB 2, la prima echipă. I-a mulțumit lui Lucian Filip, dar a detaliat și pe baza absențelor lui Răzvan Oaidă și Alexandru Buziuc.

Cei de la prima echipă știu ce jucători sunt aici și în funcție de nevoile pe care le au, vor lua jucători de aici. Nu pot să fac recomandări, să spun ce jucători merită să facă pasul acolo.

(N.r. – Ce se va întâmpla în continuare cu Lucian Filip?) Nu știu, țin să îl felicit din nou pentru sacrificiul de care a dat dovadă. A încercat din nou să ne ajute, jucând și acum, 60-70 de minute. Va rămâne la echipa mare, cred. Nu știu, eu nu pot să îl întreb așa ceva.

Oaidă și Buziuc, cu sigurnață ar fi fost doi jucători în plus, cu experiență, care ne puteau ajuta foarte mult”, a continuat antrenorul celor de la FCSB 2.

Bogdan Vintilă va continua la FCSB 2 

În ceea ce privește situația sa, chiar dacă a ratat obiectivul, promovarea în Liga 2, Bogdan Vintilă a afirmat că va continua la FCSB 2 și în sezonul următor, cel puțin. Vrea neapărat ca stagiunea care vine să îndeplinească acest țel și promite că echipa va arăta și mai bine, comparativ cu acest campionat.

”Sigur că da, rămân în continuare să muncim, să devenim mai buni decât am fost până acum. (N.r. – V-ați întoarce la echipa mare?) E o întrebare răutăcioasă, părerea mea. Îmi doresc să se câștige campionatul, să rămână Toni Petrea, pentru că până la urmă, important e binele clubului nu al unei persoane. Eu vreau să câștige campionatul”, a mai spus Bogdan Vintilă.

FCSB 2 a fost condusă cu 4-0 de CS Afumați, în retur. Andreas Chirițoiu a marcat golul de onoare 

FCSB 2 a avut probleme cu CS Afumați din debutul partidei, primind gol încă din minutul 14, atunci când Ștefan Stîngă a transformat o lovitură de la 11 metri. Până la pauză oaspeții au mai punctat prin Ionuț Tudorache, în minutul 37, iar eliminarea celor de la FCSB 2 din competiție începea să se contureze.

Atacurile celor de la Afumați au continuat și în repriza a doua, când același Tudorache a marcat de două ori și și-a trecut în cont tripla, în minutele 52 și 55. Tabela a fost închisă de Andreas Chirițoiu, care a semnat golul de onoare al ”satelitului” FCSB-ului, în minutul 74.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-cunosc-patru-din-cele-cinci-baraje-de-promovare-in-liga-2-ultimul-semn-de-intrebare-vizeaza-adversara-stelei-19185129

https://liga2.prosport.ro/liga-3/barajele-pentru-promovarea-in-liga-2-opt-meciuri-incep-la-ora-1730-in-mansa-retur-19185060

https://liga2.prosport.ro/liga-3/consiliul-local-pune-lacatul-pe-fostul-axiopolis-cernavoda-dupa-ce-curtea-de-conturi-a-gasit-la-primarie-un-prejudiciu-de-11-milioane-de-lei-si-infiinteaza-un-alt-club-sportiv-exclusiv-19185151

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2021, 14:24 Liga 3
Pe aceeași temă