Pierderi grele pentru CA Oradea. Căpitanul s-a retras din fotbal și a schimbat domeniul, golgheterul echipei s-a transferat în Italia. Liderul Seriei 10 din Liga 3 e în negocieri avansate cu trei fotbaliști cu prezențe în Liga 2

Andrei PASCU 09 Jan. 2022, 15:14 Liga 3
Pierderi grele pentru CA Oradea. Căpitanul s-a retras din fotbal și a schimbat domeniul, golgheterul echipei s-a transferat în Italia. Liderul Seriei 10 din Liga 3 e în negocieri avansate cu trei fotbaliști cu prezențe în Liga 2

Liderul Seriei 10 a Ligii a 3-a, CA Oradea, a rămas, în mod surprinzător, fără căpitanul Cosmin Letan (33 de ani). La jumătatea drumului din acest sezon, fotbalistul a decis să se retragă după ce a fost admis într-o structură din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Pierderi grele pentru CA Oradea. Căpitanul Cosmin Letan s-a retras, golgheterul Marius Hosu a preferat liga a 5-a din italia 

Letan făcuse o primă parte de campionat foarte bună. Pe lângă faptul că era unul din liderii orădenilor, evoluează și pe două posturi, fundaș și mijlocaș, și a și reușit să marcheze șapte goluri, toate de la 11 metri, în cele 15 etape scurse din Liga 3.

Este a doua pierdere grea pentru CA Oradea, după ce golgheterul Marius Hosu a mers în Italia, în liga a 5-a. De la începutul campionatului și până la pauza de iarnă, atacantul reușise nouă goluri.

CAO 1910 Oradea își pierde căpitanul! Trei nume noi pe lista liderului Seriei 10

Liderul Seriei 10 din Liga 3 e pe cale să-și piardă căpitanul. Cosmin Ionuț Letan (33 de ani) pare decis să nu își mai continue cariera fotbalistică și să mizeze pe cea profesională, după ce a fost admis la un concurs pentru accederea într-o structură din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Fundaș sau mijlocaș la închidere, Letan a fost și al treilea marcator al echipei în cele 15 etape disputate de CAO, toate cele 7 goluri înscrise fiind de la punctul cu var. Cu o bogată experiență fotbalistică, serios, dedicat și ambițios, fotbalistul orădean a purtat pe braț în trecut și banderola de căpitan în Liga 2 la Luceafărul Oradea și FC Bihor. Tot în această iarnă, CAO și-a pierdut și golgheterul, Marius Hosu (9 goluri) preferând să își încerce norocul în liga a cincea din Italia”, a anunțat CA Oradea pe pagina de Facebook.

Florin Farcaș: ”Cosmin m-a anunțat de intenția lui. Este o pierdere importantă” 

Despre retragerea surprinzătoare a lui Cosmin Letan a vorbit și antrenorul lui CA Oradea, Florin Farcaș:

Cosmin m-a anunțat de intenția lui. Este o pierdere importantă pentru că Letan a fost un lider, antrenorul secund din teren și jucătorul care aducea echilibru și calitate. Un băiat de mare caracter, implicat total, a fost un exemplu din toate punctele de vedere și un model pentru tinerii jucători. Îi dorim mult succes pe drumul pe care l-a ales și îl așteptăm cu drag la meciurile noastre”.

CA Oradea, ținte importante: Sergiu Jurj, Mihai Ion și Claudiu Petruș 

Oricum, CA Oradea vrea să aducă trei fotbaliști în locul celor doi plecați. Numele vehiculate sunt destul de importante, iar negocierile au fost recunoscute de club. Discuțiile sunt purtate cu Sergiu Jurj (atacant, 23 de ani, ultima dată la SCM Zalău), cu meciuri în Liga 2, Mihai Ion (atacant, 24 de ani, ultima dată la Ripensia), și el cu partide în Liga 2, și Claudiu Petruș (fundaș, 23 de ani, acum la Sportul Șimleu Silvaniei), la rândul său cu câteva prezențe, puține, în divizia a doua.

Trei jucători în vizor

Lotul va fi completat în perioada următoare, fiind vehiculate până acum trei nume, toți trei jucători născuți în 1998, dar nimic nu este parafat. Originar din Sighetu Marmației, atacantul Sergiu Jurj (1,86 m – născut 17 februarie 1998), ultima dată al SCM Zalău pentru care a marcat 3 goluri, unul chiar în poarta orădenilor. În ciuda tinereții lui, în CV-ul său figurează opt echipe din țară FC Ardealul, CS U Craiova, Minaur Baia Mare, Olimpia Satu Mare, Chindia Târgoviște, Rapid București sau CSM Focșani. Jurj are și două experiențe în străinătate Verona 19 (Italia) și Kazincbarcica (NB II – Ungaria). Pe postul de atacant evoluează și Mihai Ion (1,85 m – 2 ianuarie 1998), ultima dată la Ripensia Timișoara. El a început fotbalul la Sport Team București și a continuat apoi la Academica Clinceni, Turris Turnu Măgurele, CS Tunari sau Progresul Spartac. Fundașul Claudiu Petruș (1,80 m – 27 martie 1998), format la CFR Cluj, trecut apoi pe la Energeticianul, Minaur Baia Mare, Sănătatea Cluj și Sportul Șimleu Silvaniei, a fost om de bază la gruparea pregătită de Dacian Nastai. În funcție de rezultatul tratativelor e posibil ca toși cei trei să ajungă sub comanda lui Florin Farcaș în perioada următoare”, a mai precizat CA Oradea, în comunicatul de presă.

CA Oradea reia campionatul de pe locul 1 

CA Oradea este calificată în play-off-ul pentru promovare a Seriei 10 a Ligii a 3-a, având, după 15 etape, 35 de puncte. E pe locul 1, cu două puncte peste locul 2, Minaur Baia Mare, și cu un avans de șase puncte peste locul 3, Someșul Dej.

CA Oradea va juca împotriva formației Sportul Șimleu Silvaniei (locul 6), acasă, în prima rundă din 2022.

Foto: Marius Clemeniuc/ CA Oradea

 

Andrei PASCU 09 Jan. 2022, 15:14 Liga 3
Pe aceeași temă