Petre Gigiu va antrena din nou în România, după o pauză de zece ani cu experiențe în Africa și Asia. Echipa din Liga 3 pe care a preluat-o

Adrian MUJEA 03 Nov. 2020, 13:18 Liga 3
Petre Gigiu va antrena din nou în România, după o pauză de zece ani cu experiențe în Africa și Asia. Echipa din Liga 3 pe care a preluat-o

După 19 ani, Petre Gigiu (67 de ani) revine la Râmnicu Vâlcea, pentru a antrena echipa de Liga a 3-a Viitorul Dăești. Experimentatul tehnician a mai pregătit pe FCM Râmnicu Vâlcea în 2001, când a salvat echipa de la retrogradarea din eșalonul secund.

Petre Gigiu a condus, luni, primul antrenament la Viitorul Dăești, echipă rămasă fără soluții pe bancă după ce Gabriel Mangalagiu a fost demis, iar Lucian Giurcă este izolat, având coronavirus.

”Am venit la Dăești, este clar că salvarea de la retrogradare este obiectivul nostru. Din 2010 nu am mai antrenat în țară, ultima dată am fost la Lupeni, apoi am fost plecat numai în străinătate, în Arabia și India”, a spus Petre Gigiu.

Din perioada când a antrenat la Vâlcea, Petre Gigiu mai face echipă la Dăești cu doctorul Ion Dinescu.

Petre Gigiu va antrenat din nou în România

Ultima echipă pregătită de Gigiu a fost Churchill Brothers SC (India).

Tehnicianul are un CV extrem de bogat, după ce a pregătit echipele Electromagnetica București, Südring Aschaffenbur (Germania), Foresta Suceava, Corvinul Hunedoara, FCM Râmnicu Vâlcea, Al Hilal II (Arabia Saudită), Cimentul Fieni, US Chaouia (Algeria), CA Bordj Bou Arreridj (Algeria), Astra Ploiești, Poiana Câmpina, Minerul Lupeni, Ohod Club (Arabia Saudită), Seeb Club (Oman), Sur SC (Oman), Dhofar Club (Oman) sau Fakroun (Algeria).

Deși Viitorul Dăești se gândea la unul din locurile fruntașe în Seria a 7-a a Ligii 3, echipa vâlceană are doar 7 puncte acumulate din opt jocuri disputate în acest sezon, ocupă locul 6 din 10 și a intrat în lupta pentru evitarea retrogradării. La ultimul meci disputat, înfrângerea cu 2-3 din deplasarea de la Gaz Metan Mediaș 2, echipa a fost condusă de antrenorul de portari Dragoș Geantă, care are doar 28 de ani.

Dăești are un nucleu de jucători cu experiență, alături de fostul internațional Florin Costea fiind Lucian Iordache, Florian Pîrvu sau Samson Nwabueze.

În etapa a 9-a, Viitorul Dăești joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 14:00, cu CSM Deva (lotul 7, 6 puncte).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipa-la-care-joaca-florin-costea-are-antrenor-interimar-dupa-ce-principalul-a-iesit-pozitiv-la-covid-19-noul-sef-al-bancii-tehnice-are-doar-28-de-ani-19155166

Adrian MUJEA 03 Nov. 2020, 13:18 Liga 3
Pe aceeași temă