Perla Jiului, la șlefuit! „Într-un an de zile va ajunge la o echipă din prima ligă”

20 Mar. 2012, 14:02 Liga 3
Perla Jiului, la șlefuit!** „Într-un an de zile va ajunge la o echipă din prima ligă

Dumitru Copil, jucătorul declarat în urmă cu 5 ani ca fiind în primii 50 de fotbaliști tineri ai lumii, este noul pariu al Jiului

Resuscitat de Jiul Petroșani, după o perioadă grea cu multe ghinioane și accidentări, jucătorul de 22 de ani, Dumitru Copil are un viitor strălucit. Cel puțin acest lucru îi prevede managerul, Jiului, Gigi Borugă.

„Ascultați la mine că nu sunt nebun. Dumitru Copil este un mare talent. Într-un an de zile va ajunge la o echipă din prima ligă. Este pariul meu. În urmă cu cinci ani Copil era pe locul 15 în lume, înaintea celebrului Benzema”, spune sigur pe el, Borugă.

În urmă cu cinci ani de zile, celebrul World Soccer a anunțat lista celor mai buni 50 de tineri fotbaliști din lume din 2007, iar pe listă se afla și mijlocașul român Dumitru Copil, care pe atunci era jucător al echipei scoțiene Hearts of Midlothian.

Iată pe ce listă se afla numele românului, pe atunci:

Alexandre Pato (AC Milan)și Sergio Aguero (Atletico Madrid), brazilianul Anderson (Manchester United), englezul Gareth Bale, (Tottenham), francezul Karim Benzema (Lyon), spaniolul Bojan Krkic (FC Barcelona), mexicanul Giovanni Dos Santos (FC Barcelona), brazilianul Kerlon (Cruzeiro), englezul Micah Richards (Manchester City) și englezul Theo Walcott (Arsenal Londra). Pe listă au mai fost jucători de la echipe precum PSV Eindhoven, Boca Juniors, SaoPaolo, River Plate, Liverpool, Hamburg, Benfica, Fluminense, Standard Liege, Sporting Lisabona, Bayern Munchen, Corinthians, Osasuna, Ajax Amsterdam, Rosenborg, Slavia Praga, Schalke 04, Chelsea, Bordeaux, Treviso sau Valencia

articol scris de Loredana Juglea

20 Mar. 2012, 14:02 Liga 3
Pe aceeași temă