„Cu o victorie cu Juventus cred că se mai uită din rezultatele negative”. Căpitanul UTA-ei nu vrea spectacol, ci puncte

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Oct. 2016, 11:48 Actualizat: 07 Oct. 2016, 11:49 Liga 2
„Cu o victorie cu Juventus cred că se mai uită din rezultatele negative”.  Căpitanul UTA-ei nu vrea spectacol, ci puncte

„Bătrâna Doamnă” a înregistrat două înfrângeri consecutive, în campionat și cupă, înainte de vizita liderului ligii secunde, Juventus București. Cel mai în măsură să strângă rândurile în vestiar și pe teren este Alin Gligor, căpitan al echipei după retragerea lui Sorin Botiș și decanul de vârstă al echipei fanion a Aradului.

„Pentru mine contează să câștigăm, cu o victorie cred că se mai uită din rezultatele negative din ultima săptămână. Până la urmă avem un parcurs pozitiv, am pierdut nemeritat la Brașov, iar la Sepsi sper că a fost un accident. Să nu uităm că pe terenul nostru nu am pierdut de un an și ceva. Pornim cu prima șansă”, a spus fundașul de 32 de ani.

Referitor la adversar, dar și la maniera în care și-ar dori victoria, Gligor a menționat următoarele: „Întâlnim o echipă foarte bună, cu valori individuale mari, dar pentru noi tot ceea ce contează este să luăm cele 3 puncte și să ne facem suporterii și pe toți cei din jurul nostru fericiți. Acceptăm criticile tuturor, dar, pentru mine, fotbalul spectacol pe care ni se cere să-l jucăm este zero. Singurele echipe care fac spectacol și câștigă sunt Barcelona sau Real Madrid. 1-0 este scorul perfect pentru mine, deși și un 8-7 ar însemna tot trei puncte”, a mai spus Gligor, care sâmbătă, cu ocazia vizitei formației din cartierul bucureștean Colentina, își reîntâlnește doi dintre foștii săi colegi. „Am jucat cu Morariu și Mihăescu la Olt, sunt băieți de caracter și fotbaliști buni”, a menționat arădeanul vis-a-vis de fundașul și mijlocașul celor de la Juventus.

Nagy: „Andor și Copil nu au presiune din partea noastră, ci numele și calitatea lor îi obligă la mai mult”

Printre multele rezerve care au evoluat marți, la Timișoara, împotriva Becicherecului, la UTA au apărut și Cristian Andor și Dumitru Copil. Cei doi au cam făcut „ștafeta” în campionat pe postul de mijlocaș stânga, dar contra Mama Miei au jucat pe cu totul alte poziții. Andor a fost „vârf”, iar Copil îl ajuta din zona centrală a liniei de trei mijlocași ofensivi.

Cei doi au fost rareori periculoși, ceea ce nu este o veste prea bună în vederea „ciocnirii” cu Juventus, mai ales în condițiile în care stafful tehnic utist nu are la dispoziție decât un atacant de pe meserie, pe Marius Curtuiuș. „Andor și Copil nu au presiune din parte noastră, ci numele și calitatea lor îi obligă la mai mult. Am ales să-l folosesc pe Andor în atac pentru că, din informațiile pe care le aveam, a mai evoluat în cariera sa acolo. În plus de asta, are calități certe pe care poate să și le dezvolte pe orice poziție ar evolua în teren de la mijloc în sus. Dar, s-a văzut că nu e acolo unde ne-am dori cu toții, ca și formă sportivă. Cam aceeași discuție e valabilă și pentru Copil, cu mențiunea că el a demonstrat de curând, în finalul sezonului trecut, cât de util poate fi pentru această echipă. Își caută și el cea mai bună formă, dar, până la urmă, pentru un antrenor e important să aibă în lot jucători de polivalența celor doi”, a explicat Roland Nagy.

Probabil, cel puțin unul dintre ei va absenta sâmbătă din primul „unsprezece”. Totul depinde și de poziția pe care antrenorul UTA-ei o va desemna celui de-al treilea junior, după Burlă și Jorza. Cei mai îndreptățiți să joace sunt Covaci, Vlad și Costin, cu mențiunea că acesta din urmă nu se prea descurcă pe banda stângă, ci doar în dreapta sau centru. De altfel, la jucătorii pe care îi are disponibili, probabil Nagy va adopta un 4-2-3-1, în linia celor trei din spatele lui Curtuiuș fiind deocamdată bătut în cuie doar Strătilă.

UTA Bătrâna Doamnă – Juventus București, meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii 2, e programat să se desfășoare sâmbătă, de la ora 15:30. Juventus e lider cu 25 de puncte, iar UTA e pe 6 și are 20 de puncte.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Oct. 2016, 11:48 Actualizat: 07 Oct. 2016, 11:49 Liga 2
Pe aceeași temă