Pandurii încă nu s-a reunit și riscă să se desființeze! Echipa din Târgu Jiu mai are în lot un singur jucător

Mircea OGLINDOIU 29 Jul. 2022, 17:05 Liga 3
Pandurii încă nu s-a reunit și riscă să se desființeze! Echipa din Târgu Jiu mai are în lot un singur jucător

În anul în care a împlinit 60 de ani de existență, Pandurii Târgu Jiu riscă să se desființeze. Ajunsă de vara trecută în Liga 3, fosta vicecampioană a României din 2013 are, din cauza datoriilor, în continuare interdicție la transferuri, inclusiv de a legitima jucători liberi de contract, și încă nu s-a reunit.

Conform spuselor fostului antrenor Mario Găman, echipa gorjeană mai are doar un singur fotbalist în lot! În aceste condiții, Pandurii ar putea să nu mai participe în noul sezon, care debutează în mai puțin de o lună de zile, la 27 august.

Mario Găman: ”E deja târziu. Pregătirea trebuia începută măcar de 2 săptămâni”

Conducerea clubului de la malul Jiului i-a propus lui Găman un nou contract, însă acesta a declinat oferta.

”Pandurii mi-a propus să colaborăm și în noul sezon, mi-am dat acceptul de principiu, dar în anumite condiții. Din păcate, clubul n-a putut rezolta problema legată de transfeuri și am declinat oferta, fiindcă am pățit-o în iarnă cu acea interdicție. Îmi doream un proiect în care să am liniște, să pot aduce jucătorii pe care să-mi contruiesc modulul meu de joc. Deja vorbisem cu mai mulți jucători, dar am renunțat, atâta timp cât nu pot fi legitimați. Echipa nu s-a reunit și deja este târziu. Pregătirea trebuia începută măcar la mijlocul lunii iulie. Dar nici nu avea cu cine să se reuncească, fiindcă, din câte știu eu, singurul jucător care mai este sub contract cu Pandurii este Horațiu Peia, la care se adaugă juniorii din cadrul clubului. Jucătorii străini și-au reziliat toți contractele”, a precizat Mario Găman.

După ce vara trecută a retrogradat din Liga 2, Pandurii a încheiat sezonul 2021-2022 pe locul 4 în play-off-ul Seriei a 7-a din Liga 3.

Înființată în 1962, Pandurii a promovat, în premieră, pe prima șcenă în 2005, în 2013 a devenit vicecampionă națională și a jucat în grupele Europa League, iar în 2017 a retrogradat din Liga 1 și a intrat în insolvență. Pe 18 octombrie 2022, Pandurii are ultimul termen în procesul care vizează falimentul clubului. Echipa s-ar putea desființa până atunci, dacă nu găsește soluții pentru a legitima jucători.

Brandul Pandurii, dorit de primăria din Târgu Jiu

De falimentul clubului Pandurii ar putea profita primăria condusă de Marcel Romanescu, care, potrivit pandurul.ro, ar dori ca pe viitor să cumpere brandul fostei prim-divizionare și să îl dea secției de fotbal a CSM Târgu Jiu.

La Târgu Jiu activează o echipă în Liga 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, al cărui patron din umbră, Nicolae Sarcină, și-a dorit în trecut clubul Pandurii, însă nu l-a putut obține.

”Ori găsim o soluți de colaborare cu cineva care vine și susține o echipă de ligă națională și noi venim cu baza sportivă și cu această academie nou-înființată, ori, dacă nu, încercăm să ridicăm academia de fotbal de juniori de la Târgu Jiu și, încet – încet, din Liga 4 în Liga 3, și, poate, într-o zi cumpărăm și un brand Pandurii Lignitul Târgu Jiu, așa cum au făcut și celelalte echipe, și în perioada următorilor 4-5 ani de zile creștem cu copii din Târgu Jiu și cu ce mai putem să aducem. Pentru că este clar, la seniori este nevoie”, a spus Marcel Romanescu la Radio Infinit.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/slab-sa-fii-noroc-sa-ai-frf-a-anuntat-echipele-care-continua-in-liga-3-desi-retrogradasera-dupa-ce-au-aparut-cinci-locuri-vacante-pentru-sezonul-2022-2023-rapid-si-fc-hermannstadt-au-renuntat-la-19237961

https://liga2.prosport.ro/liga-3/campionatul-liga-3-ramane-neschimbat-tot-cu-100-de-echipe-impartite-in-zece-serii-editia-2022-2023-se-va-desfasura-cu-aceleasi-coordonate-ca-precedentul-sezon-in-trei-faze-19236145

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezilieri-in-masa-la-pandurii-dupa-ratarea-obiectivului-clubul-afla-in-cateva-zile-daca-scapa-de-faliment-19232973

Mircea OGLINDOIU 29 Jul. 2022, 17:05 Liga 3
Pe aceeași temă