Pandurii speră să scape de faliment și să atace promovarea în Liga 2 în sezonul viitor, dacă îi ajută Dumnezeu! Mario Găman: ”Vom face o echipă foarte frumoasă dacă putem aduce cinci-șase jucători cu experiență”

Mircea OGLINDOIU 05 May. 2022, 12:31 Liga 3
Pandurii speră să scape de faliment și să atace promovarea în Liga 2 în sezonul viitor, dacă îi ajută Dumnezeu! Mario Găman: ”Vom face o echipă foarte frumoasă dacă putem aduce cinci-șase jucători cu experiență”

Ieșită din lupta pentru promovarea în Liga 2, Pandurii a învins marți ocupanta locului secund în play-off-ul Seriei a 7-a a Ligii 3, CSM Deva, scor 1-0 pe stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Gorjenii, clasați pe locul 3, la mare distanță de Deva și liderul CSM Reșița, au demonstrat astfel că, dacă ar fi avut o situație financiară bună, puteau ataca promovarea și în actuala stagiune.

Mario Găman, rugă la divinitate ca Pandurii să scape de probleme: ”Dacă ne ajută Dumnezeu ca să plătim acele restanțele către jucătorii străini…”

Fosta vicecampioană a României din 2013 așteaptă decizia finală în cazul falimentului și, în cazul unui verdict favorabil, vrea să revină în eșalonul secund. Următorul termen al procesului prin care se va stabili dacă CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu intră sau nu în faiment va fi pe 30 mai 2022.

”Avem echipă tânără şi dacă ne ajută Dumnezeu ca să plătim acele restanțele către jucătorii străini și să ni se ridice interdicția la transferuri, cu cinci-șase jucători cu experienţă, de care am avea nevoie în vară, cred că sezonul viitor putem face o echipă foarte frumoasă aici. Așteptăm, la finalul acestei luni, finalizarea procesului și sunt convins că nu vom intra în faliment. Locul echipei Pandurii nu e în Liga 3”, a declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul Mario Găman.

”La Deva au fost de fiecare dată arbitraje pro-gazde”

Totodată, antrenorul echipei Pandurii a mai dat de înțeles că echipa sa putea prinde locul secund în Seria a 7-a dacă nu avea arbitraje potrivnice cu CSM Deva, în precedentele două jocuri directe, pierdute de fiecare dată cu 2-1, pe 15 aprilide 2022, respectiv 26 noiembrie 2021.

”Un succes (n.r. – marți) care a venit după un joc bun, un joc care a fost la discreţia noastră 90 de minute. Am existat doar noi pe teren şi asta ne dă încredere pentru ceea ce vrem să construim în viitor. Acasă, aceşti băieţi au demonstrat că pot să joace un fotbal de calitate. Din păcate, afară suferim, de multe ori şi din cauza manierei de arbitraj. La Deva, am avut parte de două arbitraje pro-gazde, la Lupac la fel, am fost dezavantajaţi clar, dar sperăm ca pe viitor să fim mai puternici, să ne adaptăm la orice situaţie şi să putem juca şi împotriva acestor situaţii, care de multe ori au fost împotriva noastră. E mai greu acasă, unde se joacă fotbal. Inclusiv cu Reşiţa, dacă nu ratam două penaltiuri, era un scor favorabil nouă. Vreau să felicit toată echipa și suporterii care vin şi ne aplaudă, deşi trecem prin momente grele şi încă suntem singuri. Sperăm ca prin joc şi rezultate să vină cât mai multă lume la stadion”, a spus Găman.

Vor un nou egal cu CSM Reșița

Runda viitoare, Pandurii (locul 3, 37 puncte) joacă sâmbătă, de la ora 18:00, pe terenul liderului CSM Reșița (64 puncte).

În precedentele patru jocuri directe din actualul sezon, gorjenii au pierdut o singură dacă în fața bănățenilor, scor 0-2 chiar în prima etapă din play-off, din data de 2 aprilie.

Pe 22 aprilie, cele două fost divizionare secunde din sezonul precedent au remizat, scor 2-2, la Târgu JIu. Tot egal s-au încheiat și cele două meciuri din sezonul regular al Ligii 3, scor 1-1, la Reșița, în etapa a 9-a, din 23 octombrie 2021, și 0-0 pe 25 martie, în etapa a 18-a.

CSM Deva are 50 puncte și va încheia Seria 7 pe locul 2, indiferent de rezultatele din ultimele trei etape ale play-off-ului.

Foto: Pandurii Târgu Jiu

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-si-a-stabilit-un-amical-cu-rapid-la-revenirea-pe-propriul-stadion-aflat-in-proces-de-modernizare-stefan-nanu-viseaza-si-la-promovarea-in-liga-2-noi-deja-ne-am-atins-obiectivul-re-19229781

https://liga2.prosport.ro/liga-3/etapa-intermediara-in-liga-3-17-meciuri-au-loc-acum-in-play-off-si-play-out-stim-deja-12-echipe-calificate-matematic-la-baraj-19229703

Mircea OGLINDOIU 05 May. 2022, 12:31 Liga 3
Pe aceeași temă