Marin Condescu, săgeți la adresa noului selecționer. Edi Iordănescu este acuzat că a fost numit politic la Pandurii și că a contribuit la intrarea clubului în insolvență. Narcis Răducan este arătat și el cu degetul

Mircea OGLINDOIU 28 Jan. 2022, 17:16 Liga 3

Nici bine nu s-a uscat cerneala de pe contractul semnat cu echipa națională a României, că asupra noului selecționer Edward Iordănescu (43 de ani) planează noi acuze cu iz politic.

Fost președinte la Pandurii Târgu Jiu, în perioada 2003-2014, Marin Condescu, în prezent principal creditor al echipei gorjene, susține că Edi Iordănescu că a fost instalat antrenor la olteni pe criteriu politic și că a contribuit la insolvența clubului. Într-o scrisoare deschisă adresată fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, Condescu îl acuză pe politician că este vinovat moral pentru situația dezastruoasă pe care antrenorul Iordănescu junior și președintele Narcis Răducan au lăsat-o la Pandurii, după ce au încasat salarii uriașe de la clubul gorjean, în timp ce jucătorii aveau restanțe de luni de zile.

Conform actelor, Edi Iordănescu a încasat de la Pandurii, pentru un an și jumătate de contract, aproape 315.000 euro, iar Răducan peste 480.000 de euro.

”În toamna anului 2014, având funcția oficială de ministru de interne, ați invitat la o «discuție» la București pe primarul Municipiului Târgu Jiu, pe președintele Consiliului Județean Gorj și pe directorul general al Complexului Energetic Oltenia (CEO) in calitatea pe care o aveau de reprezentanți în AGA a CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și ați «ordonat» instalarea ca antrenor principal a domnului Iordănescu Ewdard Marius, care să-l înlocuiască pe Petre Grigoraș, fiindcă echipa de fotbal «nu mai avea rezultate ca pe timpul lui Condescu…»
Începând cu ianuarie 2015 și pentru prima dată în Liga 1, apare ca antrenor la Pandurii domnul Iordănescu Edward Marius, doleanșa dumneavoastră fiind îndeplinită. Obiectivul trasat fiind salvarea de la retrogradare…”, își începe Condescu tirul la adresa lui Edward Iordănescu, antrenor la Pandurii în perioada decembrie 2014 – iunie 2016.

Anghel Iordănescu a fost implicat în partidul lui Oprea

De altfel, Condescu a afirmat în mai multe rânduri că a fost îndepărtat politic de la Pandurii, printr-o manevră orchestrată de Gabriel Oprea și Victor Ponta. Tot din acest motiv, Condescu susține că a fost arestat preventiv în 2014, când s-a ales cu dosar penal pentru înșelăciune și fals în acte, pentru un prejudiciu adus clubului, în valoare de 2,6 milioane lei! Ulterior, și-a demonstrat nevinovăția în instanță.

Tătăl lui Edi Iordănescu, Anghel Iordănescu, a fost senator UNPR în mandatul 2008-2012 și a candidat în 2019 la europarlamentere pe listele UNPR, partid condus de Gabriel Oprea. ”Anghel Iordănescu este o mare valoare a sportului, a fotbalului românesc. Este antrenorul secolului, iar noi suntem prieteni de o viaţă. A fost şi senator UNPR. Aceştia sunt români care au făcut cu adevărat ceva pentru România, au creat valoare şi lasă moştenire românilor această valoare”, spunea Gabriel Oprea în martie 2019.

”În 2014, s-a constituit un grup infracțional ca acest club să dispară, pentru a se pierde urmele banilor sifonați”, acuza Condescu în urmă cu un an.

”Din punctul meu de vedere, Pandurii a fost cel mai finanțat club din România de către entitățile de stat (n.r. – peste 50 milioane de euro). Nu eu sunt vinovat că a ajuns în faliment. Responsabili sunt toți cei care au furat acest club în ultimii 15 ani. Chiar dacă organele competente nu au făcut și poate nici nu vor face vreodată lumină la modul în care au fost gestionate sumele, cert e că acolo a fost hoție pe față”, afirma și actualul primar din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Edi Iordănescu: ”Am fost susținut de americani”

Întrebat, la conferința de presă organizată zilele trecute de FRF, Eduard Iordănescu a răspus ironic că a fost ajutat de americani să ajungă la naționala României.

”Am fost susţinut de americani! De când sunt activ în fotbal, şi cred că sunt mai bine de 12 ani, am fost implicat în mai multe proiecte, am antrenat în mod constant. Cred că în aceşti 12 ani puterea politică s-a schimbat de vreo 20 de ori. Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine, nu cred că toată lumea s-a preocupat să mă susţină pe mine din punctul ăsta de vedere, consider că cine spune asta îmi aduce un afront important în ceea ce înseamnă munca mea, sacrificile pe care le-am făcut şi lucrurile pe care le-am demonstrat. Toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus, chiar dacă au fost cazuri în care un proiect nu l-am dus la capăt, niciodată nu s-a întâmplat să preiau o echipă şi să o las mai jos de unde am preluat-o. Aşadar, cine susţine acest lucru este lipsit de o logică elementară sau este doar rău intenţionat. În fotbal nu poţi să păcăleşti. Produci performanţă, îţi îndeplineşti obiectivele sau nu. Dacă politicul s-ar fi implicat, însemană că politicul în România funcţionează şi face şi lucruri bune”, afirma Edi Iordănescu zilele trecute.

De la Europa League, la retrograre, în doar un an

După ce, în august 2016, era eliminată din preliminariile Europa League, de Maccabi Tel Aviv, Pandurii a retrogradat în 2017 din Liga 1, vara trecută a retrogradat și din Liga 2, iar în prezent se află pe locul 3 în Seria 7 din Liga 3, cu șanse mici de promovare.

În sezonul 2013-2014, după ce devenise vicecampionă națională, Pandurii se califica în grupele Europa League, unde a reușit să obțină 2 puncte, dintr-o grupă din care au mai făcut parte Fiorentina, Pacos Ferreira și Dnipro Dnipropetrovsk. În tururile preliminare, gorjenii eliminaseră Levadia Tallin, Hapoel Tel Aviv si Sporting Braga.

Pandurii a promovat în premieră în Liga 1 în 2005, unde s-a menținut timp de 12 sezoane.

”Am decis să nu mai prelungesc contractul cu Pandurii Târgu Jiu. Latura financiară a făcut să se destrame o echipă frumoasă pe care am construit-o împreună cu Narcis şi cu factorii de decizie. Sunt un antrenor care se ghidează după principii şi cred că trebuie început un alt proiect în alte condiţii, cu alte obiective şi probabil cu alţi oameni implicaţi. De aceea nu-mi rămâne decât să mulţumesc factorilor de decizie, conducerii administrative, jucătorilor, suporterilor şi tuturor celor care au fost implicaţi în proiectul Pandurii, să urez mult succes clubului în continuare şi să asigur toţi târgujienii că Pandurii va rămâne mereu în inima mea!”, spunea Edi Iordănescu în iunie 2016.

Narcis Răducan, replică dură pentru Marin Condescu: ”Un infractor!”

Scrisoarea deschisă a lui Marin Condescu nu a rămas fără reacție. Primul care a ripostat a fost Narcis Răducan, care precizează despre fostul lui șef de la Pandurii că este un ”infractor”.

Narcis Răducan încasa 32.060 de euro lunar de la Pandurii. Actualul analist tv, fără echipă de mai mulți ani, nu este surprins de acuzațiile formulate de Marin Condescu și consideră că acesta este principalul vinovat pentru dezastrul în care a ajuns echipa din Târgu Jiu.

”Acest infractor are vreo 6 dosare. Condescu ne-a amenințat de mult că o să iasă el și o să de public aceste lucruri. Sunt minciuni. El vrea să își acopere și să pună în cârca noastră dezastrul financiar de la Pandurii din ultimii ani. Foarte mulți jucători l-au dat deja în judecată, iar Condescu îi amenință pe toți, așa cum ne-a amenințat și pe noi. El are o înfățișare peste câteva zile și nu știe cum să mai acopere din banii pierduți”, a tunat Narcis Răducan, pentru ProSport.

”Nu am avut niciodată acel salariu imens. Se poate verifica. Mă vedeți să am case prin Spania sau prin alte țări? A vrut să îi facă rau și lui Edi prin aceste declarații și se pare că are acum o răfuială și cu Oprea. Nu din cauza lui Răducan sau Edi Iordănescu se îndreaptă Pandurii spre faliment. Mai bine vedeți ce prețuri are Condescu pe la restaurantul lui și ce bani cere el pe acolo. O să înțelegeți multe. Acest om este un infractor.

Domnul Condescu trebuie să prezinte un raport legat de respectarea plăților în insolvență și a intrat în panică. Sunt convins că nu va fi simplu să ne convingă. Manipularea cu salariul meu e copilarească. Eu am avut un salariu în urma unui contract de muncă legal bazat pe performanță, nicidecum sumele vehiculate. în altă ordine de idei, împreună cu Edi am reușit să terminăm pe locul 3, producând performanță și bucurie în județul Gorj. Cred că trebuie să ne uităm și la credibilitatea celor care contestă”, a mai spus Narcis Răducan

 

Mircea OGLINDOIU 28 Jan. 2022, 17:16 Liga 3
Pe aceeași temă