Olimpic Cetate Râșnov și-a numit antrenor după despărțirea de Romeo Surdu. Brașovenii își remaniază și lotul

Adi MARICA 20 Jan. 2021, 14:17 Liga 3

Rămasă la finalul anului trecut fără antrenorul Romeo Surdu (37 de ani), demisionar după ce echipa sa a pierdut mai mulți jucători, Olimpic Cetate Râșnov și-a ales noul conducător al băncii tehnice. Lucian Petre (56 de ani) este alegerea conducătorilor clubului clasat pe penultimul loc în Seria a 5-a a Ligii 3 după primele zece etape din acest sezon. Acesta are misiunea de a salva echipa de la retrogradare.

Lucian Petre a preluat Olimpic Cetate Râșnov. Poverlovici și Sorin Marin, ajutoarele antrenorului

Lucian Petre revine ca antrenor la seniori după mai bine de un an, după o scurtă experiență în Liga a 4-a Brașov pe banca celor de la Corona Brașov, acum promovată în Liga 3 și aflată pe primul loc în Seria 5.

Luni după-amiază, Lucian Petre a fost prezentat jucătorilor de către directorul sportiv Ciprian Mustață, după care a condus prima ședință de pregătire. Acesta are avantajul că a mai lucrat cu mulți dintre jucătorii echipei râșnovene.

”Pe majoritatea jucătorilor din lot îi cunosc, pe Poverlovici, Căpățână, Vîrlan, Babei sau Petrescu chiar foarte bine, pentru că am mai lucrat cu ei. Mă bazez foarte mult pe Andrei Poverlovici și Sorin Marin, doi dintre liderii vestiarului și chiar am așteptări mari de la ei”, a spus Lucian Petre, citat de Monitorul Expres.

Lucian Petre trebuie să salveze echipa din Râșnov de la retrogradare: ”Putem mișca lucrurile”

Echipa râșnoveană se află într-o situație dificilă în clasamentul Seria a 5-a, unde, după zece etape, ocupă penultimul loc, 9, la egalitate de puncte, 6, cu ultima clasată ACS Kids Tâmpa Brașov. De altfel, în prima etapă din 2021, cele două echipe se vor duela la Râșnov într-un meci al suferinței.

Despre situația dificilă din clasament, noul antrenor al Cetății spune că „locul ocupat de echipă în acest moment nu ne onorează. Este clar că valoarea lotului nu este de locul ocupat acum în subsolul clasamentului. Am mare încredere în băieți și cu o pregătire bună eu sunt convins că putem mișca lucrurile. Vor fi opt meciuri de foc, dar astfel de jocuri de totul sau nimic te călesc cu adevărat și important este să scoatem maxim din aceste partide.”

Lot remaniat la Olimpic Cetate Râșnov

Față de prima parte a sezonului, lotul râșnovenilor a suferit modificări majore, scrie Monitorul Expres.

Astfel, de la echipă au plecat Sorin Gavris (Someșul Dej), Raul Drugă (Viitorul Șelimbăr), Sorin Strătilă și Alen Moisin (ambii la CSM Focșani).

Cei de la Cetate Râșnov sunt cei mai activi pe piața transferurilor în fotbalul brașovean. Astfel, Alin Babei (KSE Târgu Secuiesc), Andrei Mircescu (SR Brașov), dar și Cristian Afrăsinei și Nicolae Mariean de la Olimpic Zărnești vor juca la echipa antrenată de Lucian Petre.

Chiar dacă au fost în discuții avansate cu portarul Iulian Moldoveanu (ex ACS SR Brașov și Corona Brașov), în cele din urmă șefii clubului râșnovean au preferat varianta Cosmin Băncilă. Poreclit ”taurul”, Băcilă este jucătorul lui Olimpic Zărnești, iar în prima parte a sezonului a jucat sub formă de împrumut la ACSM Codlea în Liga a 4-a Brașov.

Meciuri amicale și cantonament

Oficialii echipei râșnovene au perfectat și mai multe meciuri de pregătire, dar și un stagiu de pregătire la baza proprie în perioada 8-13 februarie.

Debutul lui Lucian Petre pe banca tehnică a râșnovenilor va fi la începutul lunii februarie, atunci când Olimpic Cetate Râșnov se va duela cu AFC Odorheiu Secuiesc, echipă antrenată de Florin Stîngă.

Petre Lucian și Florin Stîngă au fost colegi pe banca tehnică la ACS SR Brașov, atunci când echipa brașoveană a reușit promovarea în Liga 3.

Programul meciurilor amicale:

3 februarie: AFC Odorheiu Secuiesc – Olimpic Cetate Râșnov
10 februarie: Olimpic Cetate Râșnov – CS Tunari (se joacă la Cheile Grădiștei)
13 februarie: Olimpic Cetate Râșnov – ACS SR Brașov (se joacă la Tărlungeni)
24 februarie: Olimpic Cetate Râșnov – Corona Brașov
27 februarie: KSE Târgu Secuiesc – Olimpic Cetate Râșnov
3 martie: KSE Târgu Secuiesc – Olimpic Cetate Râșnov

Foto: Olimpic Cetate Râșnov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/romeo-surdu-a-plecat-de-la-olimpic-cetate-rasnov-ne-am-strans-mainile-si-asta-a-fost-tot-ce-l-a-nemultumit-pe-antrenorul-jucator-19163357

https://liga2.prosport.ro/liga-3/industriei-galda-este-ca-si-retrasa-din-campionatul-ligii-3-ce-spune-presedintele-clubului-din-alba-19165672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-trece-de-la-echipa-u19-la-rapid-2-presedintele-devenit-antrenor-are-un-obiectiv-indraznet-pana-cand-clubul-va-aniversa-centenarul-19165657

https://liga2.prosport.ro/liga-3/din-liga-3-la-campioana-romaniei-atacantul-sebastian-serediuc-a-lasat-minaur-baia-mare-si-a-semnat-cu-cfr-cluj-19165658

Adi MARICA 20 Jan. 2021, 14:17 Liga 3
Pe aceeași temă