Lucian Petre, ”omul potrivit la locul potrivit”, la Olimpic Cetate Râșnov! A transformat echipa și e aproape de calificarea în play-off: ”Am reușit să formăm un grup extraordinar în jurul a trei jucători”

Adi MARICA 05 Jan. 2022, 15:29 Liga 3

Olimpic Cetate Râşnov a traversat cu bine prima parte a sezonului de Liga 3, încheiat anul 2021 pe locul 4 în Seria a 5-a, fiind aproape calificată în play-off.

După lovitura dură primită în vară, atunci când directorul sportiv Ciprian Mustață, sufletul echipei, a murit la doar 45 de ani, greul a rămas pe antrenorul Lucian Petre. Acesta l-a adus la Râșnov pe Nicu Badea, fostul vicepreședinte de la SR Brașov, iar cei doi au construit o echipă redutabilă pentru acest nivel fotbalistic.

Grupul de jucători a ridicat Râșnovul în acest sezon

Totul, în condițiile în care bugetul a fost diminuat drastic. ”Tot timpul ne-am gândit la Cipri. Această echipă era sufletul său”, spune Lucian Petre, cel care marți, pe 4 ianuarie, a împlinit 57 de ani: ”Nu e chiar ca la 25 de ani, dar pot spune că am mai multă minte.”

Secretul echipei care este cu un pas în play-off-ul din Seria 5 este atmosfera din vestiar. ”Am reușit să formăm un grup extraordinar. Sincer, o așa atmosferă am mai avut doar la SR Brașov în Liga a 4-a. Am construit grupul în jurul a trei jucători experimentați, Poverlovici, Sorin Marin și David. Ei au fost cureaua de transmisie între antrenor și jucători în vestiar. Sunt fotbaliști care nu au păcălit fotbalul și sunt exemple pentru jucătorii tineri”, a spus Lucian Petre, care propune și un tânăr fotbalist de mare perspectivă.

Eduard Lambrinoc, jucătorul pe care ”pariază” Lucian Petre

Este vorba de Eduard Lambrinoc, jucător care a ”explodat” în prima parte a sezonului. ”Pentru mine este o mare bucurie că acest copil a confirmat pe deplin așteptările la primul său sezon la seniori. Are doar 17 ani, poate juca în atac și în stânga și în dreapta. La început i-a fost greu, dar apoi faptul că este serios și implicat la antrenamente l-au făcut să crească în evoluții care l-au propulsat la echipa națională U18, dar și în atenția unor cluburi din ligile superioare”, a mai spus Lucian Petre.

De serviciile lui Lambrinoc s-au interesat cei de la Poli Iași. ”Nu doar Poli Iași s-a interesat de el, ci și alte echipe”, a spus antrenorul râșnovenilor.

Olimpic Cetate Râșnov e cu un pas în play-off-ul Seriei a 5-a a Ligii 3

Olimpic Cetate Râșnov are 28 de puncte acumulate în 15 meciuri disputate în acest sezon, din opt victorii și patru egaluri, fiind pe locul 4 în Seria 5, sub AFC Odorheiu Secuiesc (34 puncte), FC Pucioasa și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (ambele cu câte 32 de puncte), acestea trei fiind deja calificate matematic în play-off.

Echipa din Râșnov are șapte puncte în fața ocupantei locului 5, CS Blejoi, și mai are nevoie de o victorie în ultimele trei etape ale sezonului regular pentru a merge și ea în play-off-ul care determină cele două echipe care merge apoi la barajele pentru promovarea în Liga 2.

În aceste ultime trei etape din sezonul regular, Olimpic Cetate le va întâlni pe Kids Tâmpa Braşov (locul 10, acasă), CS Blejoi (locul 5, deplasare) și AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1, deplasare). În play-off merg primele patru clasate și vor juca între ele meciuri tur-retur-tur.

Olimpic Cetate Râșnov va relua pregătirile în data de 17 ianuarie.

Foto: Olimpic Cetate Râșnov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-echipele-care-vor-evolua-in-play-off-ul-ligii-3-cunoscute-pe-jumatate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-raportul-este-asemanator-si-in-privinta-cluburilor-care-vor-juca-in-19214968

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primele-plecari-de-la-surpriza-seriei-a-5-a-a-ligii-3-afc-odorheiu-secuiesc-doi-mijlocasi-s-au-despartit-de-harghiteni-unul-dorind-sa-revina-in-liga-2-19214681

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-sanctionata-cu-forfait-la-meciul-castigat-pe-teren-cu-sepsi-osk-2-dupa-ce-ar-fi-folosit-un-jucator-in-stare-de-suspendare-clubul-ajuns-acum-pe-loc-retrogradabil-va-contesta-decizia-si-re-19213986

https://liga2.prosport.ro/liga-3/robert-elek-a-renuntat-la-functia-de-antrenor-si-ramane-doar-ca-fotbalist-la-sr-brasov-nevoile-urgente-ale-clubului-suporterilor-stegari-pentru-a-supravietui-19213733

Adi MARICA 05 Jan. 2022, 15:29 Liga 3
Pe aceeași temă