„Nu sunt interesați de rezultate, ci doar de deconturile grase din deplasări”

18 Jan. 2012, 10:38 Liga 3

Nici nu a început bine noul an și a apărut primul conflict de proporții în sportul vrâncean. Președintele Asociației de Fotbal Vrancea, Dan Dumitru l-a atacat virulent pe directorul CSM 2007 Focșani, profesorul Marian Rădulescu, dar și pe antrenorii clubului finanțat de Primărie și Consiliul Local.

În cadrul emisiunii „La Masa Verde” de la Focus TV, Dan Dumitru a spus răspicat că Marian Rădulescu și antrenorii de la CSM 2007 nu sunt interesați decît să-și umple buzunarele după cantonamente și deplasările pe care le fac pentru meciurile din campionat.

„Clubul Primăriei este finanțat fără o idee clară. Nu sunt rezultate la nicio sec ție de la CSM 2007 pentru că nimeni de acolo nu este interesat de performanțele echipelor pe care le antrenează, ci doar de deconturile pe care le fac în decursul anului. Ă‚sta este adevărul. Chiar dacă sunt acid în ceea ce spun, să știți că nu am nimic de pierdut. Marian Rădulescu nu este interesat de soarta clubului. Nici măcar de echipa de volei pe care o antrenează. Nici el și nici un alt profesor-antrenor de la secțiile CSM 2007. Deconturile sunt primordiale pentru ei, nu rezultatele”, a spus Dan Dumitru.

Președintele AJF Vrancea știe și care este soluția pentru a ieși din criză: „Echipa de fotbal nu mai are nicio șansă de a scăpa de la retrogrdare dacă în maximum două săptămîni nu se vor lua măsurile de siguranță. În primal rînd trebuie aduși la echipă 3-4 jucători de la echipe din județ, FC Panciu, Golești, Jaristea sau Vulturu. Banii, și așa puț ini se cheltuiesc fără noimă. Sunt convins că bugetul real al clubului nu este cel care se prezintă. Este mult mai mare și ar trebuie să prezinte situația exactă, dar nimeni nu vrea asta. Din vară echipele de fotbal și futsal vor fi dezafiliate de la FRF asta pentru că CSM 2007 este constituit pe baza aprobării Consiliului Local. UEFA interzice asta la finele campionatului. Conducerea clubului a fost înștiințată, dar încă nu s-au luat măsuri de siguranță. Nu știu dacă se vrea desființarea sau retrogradarea echipei de fotbal, dar situația este neagră și nu văd cum se va ieși din această situație”, a adăugat șeful AJF Vrancea.

„Un personaj iresponsabil”

Replica lui Marian Rădulescu nu s-a lăsat așteptată: „Sunt declarațiile unui om iresponsabil. A aruncat cu noroi în toți ptofesorii din club și nu e bine”. Președintele CSM 2007 Focșani a vorbit și despre posibilul transfer al lui Sorin Săpunaru la CS Bacău. „Din punctul meu de vedere, Sorin Săpunaru nu trebuie să plece în această iarnă. Situația echipei de fotbal nu este dintre cele mai bune și nu ne perm item să lăsăm să plece un fotbalist de bază. Discutăm din vară”. Președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru îl contrazice pe Marian Rădulescu și în acest caz: „Sorin Săpunaru va pleca de la Focșani gratis. Se va lua un procent la un eventual transfer al său Mai departe. Cred că un jucător trebuie să plece atunci cînd are oferte”.

„Vor face Hora Unirii dacă echipa de fotbal va retrograda”

Atacurile la adresa profesorilor de la CSM 2007 Focșani ale lui Dan Dumitru nu s-au oprit doar la deconturile pe care le fac în fiecare an. „Dacă în vară echipa de fotbal va retrograda o să-i vedeți le toți dansînd hora Unirii pe pista stadionului Milcovul. Fotbal nu mai este dorit în Vrancea. Îmi doresc enorm ca echipa să rămînă în liga a treia, dar în asemenea condiții nici nu poate fi vorba”.

„Am fost un prost că am dat echipa la Primărie”

Dan Dumitru este convins că cea mai mare greșeală a sa de cînd este în fotbal a fost atunci ci nd a semnat actele de cesiune cu reprezentanții Primăriei. „Sunt principalul vinovat. Am fost un prost cînd am dat echipa la Primărie. Au distrus fotbalul. În ultimii ani m-am implicat doar ca echipa să evite retrogradarea. Altfel, erau duși demult. De curînd s-a fur at de la stadion stația de amplificare pe care eu am dat-o cadou la club. Nu au făcut plingere la Poliție pe tru că nu o aveau trecută pe inventar. Este strigător la cer ce se întîmplă”, a mai spus Dan Dumitru.

articol scris de George Dumitru

18 Jan. 2012, 10:38 Liga 3
Pe aceeași temă