Corona Brașov pornește ca favorită la promovarea în Liga 2 înaintea returului barajului cu Vedița Colonești. Primarul oltenilor vrea surpriza: ”Le dăm 2 sau 3-0 pe Tineretului!”

Adi MARICA 28 May. 2021, 12:52 Liga 3
Corona Brașov pornește ca favorită la promovarea în Liga 2 înaintea returului barajului cu Vedița Colonești. Primarul oltenilor vrea surpriza: ”Le dăm 2 sau 3-0 pe Tineretului!”

Corona Brașov este la un meci distanță de promovarea în Liga 2. Echipa antrenată de Călin Moldovan a câștigat manșa tur a finalei barajului de promovare, 2-1 la Vedița Colonești, astfel că Marian Cristescu și compania sunt favoriți în manșa retur, programată sâmbătă, de la ora 13:00, pe stadionul Tineretului.

Călin Moldovan, antrenorul Coronei, spune că echipa este pregătită pentru acest joc decisiv. ”Ne-am pregătit bine în această săptămână și suntem cu toții încrezători. Avem o mare dorință să reușim această promovare și totul este la mâna noastră. Suntem la un pas de îndeplinirea obiectivului, dar trebuie să rămânem concentrați și motivați pentru că încă nu am realizat nimie”, a spus Călin Moldovan, citat de Monitorul Expres.

  • În manșa tur au înscris Bogdan Cîrstian (25) și Vlăduț Boția (68 – penalty), pentru brașoveni, respectiv Robert Dalu (90+3 – penalty), pentru olteni.

Presiunea obiectivului. Căpitanul Radu Leonte: ”Promovarea se joacă”

Căpitanul Radu Leonte își mobilizează colegii pentru această finală cu Vedița Colonești. ”Sunt convins că va fi un meci greu, este presiunea obiectivului, dar și faptul că meciul este transmis în direct de un post național. Sunt jucători din ambele tabere care nu au mai jucat un astfel de meci decisiv. Noi avem un ușor avantaj după meciul tur, dar nu e nimic jucat. Trebuie să dăm totul în teren. Promovarea se joacă”, spune Radu Leonte.

  • Corona Brașov participă la barajul de promovare după ce a încheiat Seria a 5-a a Ligii 3 pe locul 1, cu cea mai mare diferență de puncte față de a doua clasată în comparație cu celelalte nouă serii. În primul baraj, Corona a trecut cu 1-0, acasă, și 4-0, în deplasare, de ACSO Filiași (locul 2 în Seria 6).
  • Vedița Colonești s-a calificat la barajul de promovare în Liga 2 de pe locul 1 din Seria a 6-a. În primul baraj a trecut de SR Brașov cu 1-0 în deplasare și 1-1 pe teren propriu.

Fără Burlacu și Cîrstian. Revine Mutu?

Pentru meciul de sâmbătă, Călin Moldovan se confruntă cu două absențe notabile. Marius Burlacu este suspendat după cartonașul roșu încasat la Colonești, iar Cîrstian este accidentat din meciul tur cu oltenii și nu va putea juca. Nici Vedița nu se poate baza cel puțin pe Robert Stancu, eliminat și el în manșa tur.

”Sunt doi jucători importanți, dar avem soluții și am încredere că jucătorii care vor intra vor suplini aceste absența”, a spus antrenorul Coronei.

Vestea bună pentru stafful tehnic al echipei brașovene este revenirea lui Daniel Mutu după o accidentare care l-a ținut departe de gazon aproape două luni. ”Mutu și-a evenit după accidentarea suferită în meciul cu Sepsi OSK 2. El este apt 100%”, a pus Moldovan, citat de Monitorul Expres.

Meciul retur dintre Corona și Vedița se vede la tv

Meciul retur al finalei barajului pentru Liga a 2-a, dintre Corona Brașov și Vedița Colonești, se va disputa sâmbătă, de la ora 13:00, pe stadinul Tineretului, jocul urmând să fie transmis în direct de DigiSport.

Primarul din Colonești îi dă sfaturi edilului Brașovului și e încrezător că Vedița va reușit să promoveze în Liga 2

Învinși în meciul tur, oltenii nu au despus armele. Primarul Nicolae Stan și-a încurajat jucătorii la finalul meciului de la Colonești.

”Nu-i nimic băieți, mergem la Brașov și le dăm 2 sau 3-0!”, a fost mesajul mobilizator al primarului adresat jucătorilor săi.

Un personaj pitoresc al fotbalului din ligile inferioare, Nicolae Stan, este convins că promovarea se joacă. Mai mult, edilul din Colonești, le promite o primă specială jucătorilor. ”Venim cu plăcere la Brașov, pentru că este o oraș tare frumos și avem și amintiri plăcute din jocul cu SR Brașov. Eu spun că promovarea nu e încă jucată. În meciul tur, Corona a avut două ocazii și a câștigat, poate acum reușim noi să înscriem și să câștigăm. Eu sper să fim noi echipa care câștigă acest baraj. Dacă nu vom reuși, îi vom felicita pe brașoveni. Jucătorii au prime de joc și cred că o vom suplimenta pentru că în afara sprijinul Primăriei Colonești avem și câțiva sponsori”, spune Nicolae Stan, citat de Monitorul Expres.

Primarul din Colonești, Nicolae Stan, alături de Marian Cristescu, cel mai important jucător al echipei Corona Brașov. Foto: Monitorul Expres

La meciul tur al barajului cu SR Brașov, Stan a avut o discuție și cu primarul Brașovului, Allen Coliban. ”Domn’e, eu am vorbit cu primarul ăsta nou al Brașovului. E un băiat tânăr, îi place fotbalul și eu spun că de el depinde viitorul fotbalului brașovean. Mi-a spus că se implică. El trebuie să unească toate forțele din Brașov și ducă echipa în prima ligă. Băiatul meu, Mircea Stan, a jucat la FC Brașov și chiar mă doare situația în care se află fotbalul brașovean”, a încheiat primarul Coloneștiului, o comună din județul Olt.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/baraj-promovare-in-liga-2-steaua-cs-afumati-incepe-la-ora-1730-alte-trei-jocuri-au-loc-de-la-ora-1800-19186292

 

Adi MARICA 28 May. 2021, 12:52 Liga 3
Pe aceeași temă