Nicolae Dică pune accent pe muncă și disciplină la SCM Pitești: „Nu-mi plac jucătorii fițoși, se vor autoexclude”

Marius ANGHEL 13 Jan. 2016, 18:12 Liga 3
Nicolae Dică pune accent pe muncă și disciplină la SCM Pitești:**

Fotbaliștii de la SCM Pitești mai au câteva zile de vacanță. Luni, 18 ianuarie, la ora 10.30, jucătorii alb-violeți vor începe pregătirea la stadionul „Nicolae Dobrin”, pen­tru partea secundă a sezonului, sub comanda lui Nicolae Dică, noul antrenor al grupării din Triva­le. Fostul fotbalist al lui FC Argeș și al Stelei a fixat în mare parte programul de pregătire al echipei. Teh­nicianul argeșenilor care își dorește foarte mult promovarea în Liga a 2-a are mare încredere în lotul pe care îl are la dispoziție.

Principalul argeșenilor spune că în următoarea perioadă vor mai fi aduși și alți jucători de valoare, dar vor mai pleca și alți jucători. Dică a vorbit despre așteptările pe care le are de la jucători, dar și despre obiectivele echipei.

– Care sunt noutățile cu o săp­tămână înainte de reunirea lotului?
– Mai avem câteva zile până când vom începe pregătirea și vă pot spune că au plecat mai mulți jucători. Au venit în jur de zece până acum. Mai dorim să facem transferuri. Sperăm să-i aducem cât mai repede, pentru că este foarte important pentru mine ca pe data de 18 ianuarie să am conturat lotul în proporție de 90-95%. Apoi să mai rămână pe ultima sută de metri aducerea unui jucător.

– Ai stabilit programul de pregătire și care este acesta?
– Da. Toată perioada de pregătire o vom petrece la Pitești. După primele două săptămâni de antrenamente, vom intra într-un cantonament aici, în Pitești. Vom beneficia de baza de pregătire de aici, pentru că este foarte bună. Mi-am dorit să merg undeva la munte, dar m-am gândit că va ninge, iar condițiile nu vor fi la fel de bune ca cele de la Pitești. Am decis să facem toată pregătirea aici, fiindcă avem terenurile de antrenament. Avem și sala de forță de care ne putem folosi foarte bine.

„Mi-am dorit mult să revin acasă”

– Jocurile amicale le-ai stabilit?
– Avem luate până acum meciuri cu Chindia Târgoviște, CS Tunari. Ambele vor fi la Pitești, cel cu Chindia, pe 6 februarie, iar cel cu Tunariul, pe 10 februarie. În a doua perioadă de pregătire, am vorbit cu mai multe echipe și așteptăm răspunsul lor. Este vorba de CS Balotești, Metaloglobus București, dar mai sunt și altele.

– Ce te-a determinat să revii la Pitești?
– În primul rând, mi-am dorit foarte mult să revin acasă după o perioadă foarte lungă. Mie îmi pare rău că atunci când am plecat de aici ca și jucător am lăsat echipa în prima ligă și acum o găsesc în Liga a 3-a. Îmi doresc enorm să reușesc. Mi-am dorit pentru că știu condițiile care sunt aici, la Pitești. Sunt condiții foarte bune, sunt condiții de Liga 1. Cei din Primărie își doresc și ei foarte mult să îndeplinim obiectivul în acest an. Depun și ei eforturi foarte mari pentru acest lucru și am zis să pun și eu umărul la aducerea echipei în Liga a 2-a. Sperăm să reușim acest lucru.

„Apreciez oamenii serioși și muncitori”

– Despre jucătorii aduși și pe cei care îi vei aduce ce ne poți spune?
– Sunt în discuții cu jucători valoroși. Echipele de Liga 1 s-au reunit mai repede, au plecat în cantonament. Am vorbit cu unele echipe să termine prima perioadă de pregătire. Este posibil să vină și jucători de la Liga 1. Am mai vorbit și cu alți jucători care au evoluat în prima ligă și aștept răspunsul de la ei. Îmi doresc să fac o echipă foarte bună, pentru că avem nevoie de acest lucru. Nu suntem pe un loc onorabil în clasament și avem nevoie de jucători cu experiență.

Ce aștepți de la achizițiile făcute?
– Le cer jucătorilor multă muncă și disciplină, astea primează la mine. Apoi, că au talent mai mult sau mai puțin la fotbal este altă treabă. În timp, totul se va compensa, iar roadele vor apărea dacă există muncă și diciplină. Nu-mi plac jucătorii fițoși, nu vreau în vestiar un asemenea personaj. Dacă va exista, el se va autoexclude. Îmi plac și apreciez oamenii serioși și muncitori, așa am fost și eu în cariera de fotbalist.

– Ce mesaj ai pentru suporterii piteșteni?
– Mi-aș dori din tot sufletul ca suporterii să vină alături de această echipă, pentru că până la urmă este echipa orașului. Oamenii din Primărie își doresc foarte mult ca această echipă să ajungă în Liga a 2-a și ar trebui ca și suporterii să vină alături de această echipă. Toți jucătorii care au venit vor să facă performanță. Își doresc să reușească să ne îndeplinim obiectivul. Sper ca la sfârșitul returului să ne bucurăm împreună.

A plecat și Ștefănescu

Echipa de fotbal a Piteștiului s-a despărțit, în această iarnă, de mai mulți jucători. După ce Constantin Schumacher, fostul antrenor al SCM Pitești, a renunțat la 13 jucători și Nicolae Dică, noul tehnician al grupării alb-violete, a început să se despartă de cei care nu au dat satisfacție. Acum câteva zile, și-a reziliat contractul cu gruparea piteșteană și fundașul Cristian Ștefănescu. Pe postul său, în această iarnă, au fost aduși Bogdan Stancu și George Cotigă care în turul campionatului au evoluat la Muscelul Câmpulung, dar și MihaI Deaconescu care în prima parte a sezonului a jucat la CS Mioveni și CSM Râmnicu Vâlcea.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 13 Jan. 2016, 18:12 Liga 3
Pe aceeași temă