Mulțescu ajută CF Brăila

06 Jul. 2009, 11:08 Liga 3
Mulțescu** ajută CF Brăila

Fostul internațional Gheorghe Mulțescu sprijină gruparea brăileană în construcția unei echipe care să atace promovarea în Liga a II-a. Momentan nu se pune problema ca Mulțescu să antreneze Brăila. Tehnicianul a pregătit Dacia Unirea în 1992, când i-a salvat pe dunăreni de la retrogradarea din Divizia A.

 

După ce au tatonat mai multe piste pentru a aduce un antrenor principal la echipă, conducătorii CF Brăila și-au găsit un consilier de marcă: Gheorghe Mulțescu. Acesta s-a aflat zilele trecute la Brăila și le-a recomandat oficialilor o serie de fotbaliști susceptibili de a îmbrăca din sezonul viitor tricoul „alb-albastru”. Și sâmbătă, Mulțescu a fost prezent pe Municipal, urmărind din tribuna Stadionului Municipal un joc „școală” între componenții actulaului lot al CF Brăila. „Am venit să ajut Brăila, am antrenat aici cu ani în urmă și vreau să-i sprijin pe cei care conduc acum destinele clubului. Din discuțiile pe care le-am avut cu cei implicați am constatat că se dorește o treabă serioasă și de durată. Dacă pot fi util, o să ajut Brăila cu mare plăcere”, ne-a declarat Mulțescu.
 

 

Aflat lângă tehnician, președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, omul care dă banul la club și are cuvântul decisiv în luarea deciziilor a precizat că nu se pune pe moment problema ca Mulțescu să antreneze CF Brăila. „Căutăm un antrenor pentru echipă, suntem în niște discuții, dar deocamdată nu este nimic sigur. Nu vă pot confirma nici că actualul antrenor al echipei, Vasile Darie, va pregăti echipa în campionatul viitor”, a spus Stancu.
 

 

Brăilenii au fost în această vară în discuții pentru ocuparea funcției de antrenor principal cu Petre Gigiu, Marin Barbu și localnicul Adrian Baldovin.
 

 

A antrenat Brăila
 

 

În vârstă de 58 de ani (s-a născut pe 13 noiembrie 1951), Gigi Mulțescu este unul dintre marii fotbaliști români, având ca jucător o carte de vizită impresionantă. Mulțescu a acumulat 359 prezențe în prima ligă românească, marcând 102 goluri. A câștigat cu formația Jiul Petroșani Cupa României în sezonul 1973 – 1974, iar cu Dinamo București a câștigat de trei ori campionatul (1982, 1983 și 1984) și de două ori Cupa României (1982 și 1984).

Gigi Mulțescu a jucat de 15 ori pentru echipa națională și a fost component al reprezentativei studențești, campioană mondială universitară în 1964.
Mulțescu a devenit antrenor din vara lui 1984, când a pus punct carierei de fotbalist. A antrenat în România și în Turcia. În 1992 s-a aflat pe banca tehnică a Daciei Unirea, și i-a salvat pe dunăreni de la retrogradarea în Divizia B. În perioada cât a antrenat la Brăila, Mulțescu l-a avut ca elev pe actualul antrenor al echipei, Vasile Darie.
 

 

Articol scris de Edi Bucureșteanu

06 Jul. 2009, 11:08 Liga 3
Pe aceeași temă