Mostiștea Ulmu a jucat trei amicale în perioada cantonamentului efectuat la Tărlungeni. ”Hamude” și ”Terente” au fost printre marcatorii echipei care speră la promovarea în Liga 2

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 11:05 Liga 3
Mostiștea Ulmu a jucat trei amicale în perioada cantonamentului efectuat la Tărlungeni. ”Hamude” și ”Terente” au fost printre marcatorii echipei care speră la promovarea în Liga 2

Mostiștea Ulmu și-a încheiat, la finalul săptămânii trecute, cantonamentul desfășurat în localitatea brașoveană Tărlungeni, iar acum intră în linie dreptă pentru pregătirea barajului de promovarea în Liga 2. Trupa călărășeană a desfășurat trei meciuri amicale în această perioadă de pandemie în speranța de a învinge liderul Unirea Slobozia și a accede în premieră în eșalonul secund.

Echipa din Ulmu a jucat trei meciuri amicale în perioada cantonamentului de la Tărlungeni, înregistrând două victorii, 3-1 cu echipa de Liga a 4-a Colțea Brașov și 1-0 cu Astra II, formație din Liga 3, şi o înfrângere, 1-3 cu FK Csikszereda, posibil viitoare adversară în noul sezon de Liga 2.

Golurile călărășenilor au fost marcate de Hamude, Terente, așa cum sunt porecliți de coechipieri Alexandru Mihai și Nicușor Romanescu (foto, cu brațele deschise), și George Dinu.

”Echipa noastră s-a întors cu bine din cantonamentul de la Târlungeni, cu protocolul de izolare efectuat (14 zile) și cu 4 teste COVID cu rezultate 100% bune pentru întregul lot de jucători și pentru staff.
Până acum, s-au jucat 3 meciuri de verificare : 1-3 cu Csikszereda Miercurea Ciuc (liga 2) – gol Alex. MIHAI (Hamude), 3-1 cu Colțea Brașov (candidată la promovare în liga 3) – 2 goluri Nicușor ROMANESCU (Terente) și Alex. MIHAI (Hamude), 1-0 cu Astra Giurgiu 2 (liga 3) – gol George DINU”, a anunțat clubul călărășean pe pagina sa de Facebook.

Vasile Tîrşolea: ”Așteptăm cu încredere meciul tur de baraj pentru Liga 2”

Chiar dacă prezența echipei Mostiștea Ulmu la barajul de promovare în Liga 2 nu este sigură 100 la sută, finanțatorul Vasile Tîrşolea a dat asigurări că meciul pe care ar trebui să îl organizeze cu Unirea Slobozia, turul barajului, se va desfăşura la Călăraşi, pe arena ”Ion Comşa”, casa Dunării.

”Așteptăm cu încredere meciul tur de baraj pentru Liga 2, de miercuri 5 august, pe stadionul Dunărea din Călărași”, a spus Tîrșolea.

CS Afumați mai are de așteptat pentru a ști dacă îi ia locul echipei Mostiștea Ulmu la barajul pentru promovare

Prezența echipei Mostiștea Ulmu la barajul de promovare în Liga 2 nu este sigură în totalitate, deoarece Comisia de Disciplină și Etică a FRF are pe rol o sesizare a CS Afumați, ocupanta locului 3 în Seria 2, privind utilizarea neregulamentară a unui jucător de către Înainte Modelu în meciul direct. În acest caz, FRF, prin Departamentul Competiții, s-a înscris ca parte împotriva echipei din Modelu.

Meciul dintre Înainte Modelu și CS Afumaţi a avut loc în data de 6 septembrie 2019, în cadrul etapei a 3-a a Ligii 3, și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Afumațiul a reclamat faptul că Înainte Modelu l-a utilizat pe jucătorul Costin Petre, care nu avea drept de joc. Din informațiile Liga2.ro, a primit acord de transfer la Înainte Modelu, la începutul sezonului, de la Dunărea Călărași, club care l-a crescut. Statutul său era unul de jucător amator la Modelu, sub care a și fost utilizat în primele trei etape, cu Axiopolis (acasă, scor 3-3), Unirea Slobozia (deplasare, 0-2) și CS Afumați (acasă, 1-1). Numai că Dunărea Călărași l-a legitimat pe jucător ulterior, transformându-i cele trei prezențe la Înainte în unele fără drept de joc. Tânărul jucător s-a întors apoi la Dunărea, care l-a utilizat, până la finalul turului, la echipa de republicanii A.

Echipa din Afumați speră să câștige la ”masa verde” acest meci cu Modelu și cu cele două puncte obținute în plus să urce în clasament cu un punct peste Mostiștea Ulmu, care acum se află pe locul 2. Astfel, CS Afumați i-ar lua echipei călărșene la barajul pentru promovare cu Unirea Slobozia.

Mostiștea Ulmu, gazdă în meciul tur al barajului cu Unirea Slobozia

Astfel, barajul pentru promovarea în Liga 2 dintre Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu rămâne pentru moment în picioare, până la o decizie finală a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul Înainte Modelul – CS Afumați.

Mostiștea Ulmu va fi gazdă în meciul tur, în 5 augsut, iar Unirea Slobozia va fi gazdă în cel retur, în 9 august, conform tragerii la sorți efectuate de FRF.

Celelalte două meciuri de baraj din Liga 3 pentru promovarea în Liga 2 sunt: Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria 3) și Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea (Seria 5). Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au fost declarate de FRF direct promovate, fiindcă aveau un avans mai mare de trei puncte față de a doua clasată din seria din care a făcut parte.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-slobozia-si-a-luat-gandul-de-la-promovarea-directa-in-liga-2-cs-afumati-inca-mai-are-motive-sa-spere-ca-va-inlocui-mostistea-ulmu-la-barajul-cu-ialomitenii-deciziile-comisiei-de-disciplina-si-19139836

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mostistea-ulmu-incepe-acasa-barajul-de-promovare-cu-unirea-slobozia-si-nu-e-decisa-unde-sa-organizeze-meciul-ioan-mironas-suntem-pregatiti-de-acest-duel-19136353

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 11:05 Liga 3
Pe aceeași temă