Minerul Ocna Dej ”jonglează” cu doi antrenori. Dănuț Șomcherechi i-a luat locul lui Tiberiu Bălan, după ce inițial a fost numit director tehnic

Andrei PASCU 26 Jul. 2023, 15:09 Liga 3
Minerul Ocna Dej ”jonglează” cu doi antrenori. Dănuț Șomcherechi i-a luat locul lui Tiberiu Bălan, după ce inițial a fost numit director tehnic

Minerul Ocna Dej ”jonglează” cu doi antrenori în ultimele luni, cu Dănuț Șomcherechi și Tiberiu Bălan, pe care conducerea i-a tot schimbat după bunul plac, în funcție de impulsurile de moment.

După ce a terminat întrecerea precedentă de Liga 3 cu Bălan, acum a decis să îl readucă în poziție pe Șomcherechi. Acesta din urmă s-a întors la echipă la finalul lunii martie, dar pe poziția de director tehnic.

Minerul Ocna Dej l-a numit iar pe Dănuț Șomcherechi antrenor

Dănuț Șomcherechi s-a întors la echipa Minerul Ocna Dej după aproape un an, în martie, după ce era dat afară în sezonul 2021/2022, după ce pierdea primul meci din play-off-ul de promovare în Liga 2. În martie el nu a revenit pe poziția de antrenor, ci pe cea de director tehnic.

Anunțul numirii venise la scurt timp după ce s-a aflat că Dănuț Șomcherechi a plecat de la Sportul Șimleu Silvaniei, ultima clasată în Seria 10 a Ligii 3 la acel moment, acolo unde era antrenor. Nu a mai rămas și pentru play-out, iar imediat a ajuns la un acord cu formația din Ocna Dej.

Astfel, Dănuț Șomcherechi ajungea să colaboreze direct cu antrenorul noii și vechii sale echipe, Tiberiu Bălan, cel care i-a și luat locul în aprilie anul trecut, după demiterea sa, dar care a fost numit în funcția de ”principal” pentru a doua oară în acest interval.

În această vară, fără să facă neapărat un anunț oficial pe Facebook în acest sens, formația din Liga 3 fiind activă și informând suporterii periodic cu detalii despre viața clubului, s-a aflat că Șomcherechi a fost numit din nou antrenor principal.

A condus primele ședințe de pregătire și face ultimele reglaje înainte de startul noii stagiuni, 2023/2024. Și-a ales și stafful tehnic, Sabin Coc Arco, antrenor secund, și Ionuț Bal, antrenor cu portarii.

Jucătorul Emanuel Negru, promovat ca președinte executiv

Totodată, clubul din județul Cluj are și un nou președinte executiv.

Dacă în data de 28 mai Minerul Ocna Dej anunța faptul că a prelungit contractul până în iunie 2024 cu Emanuel Negru, căpitanul echipei și fundaș cu mare experiență, în data de 24 iulie acesta a fost promovat în funcția de președinte executiv și, de această dată, i s-a spus ”domn”.

”Începând de azi, CS Minerul 1947 Ocna Dej are un nou Președinte executiv, și anume pe domnul Emanuel Negru, care va ocupa funcția menționată.
Mult succes la îndeplinirea obiectivelor propuse pentru acest sezon!”, a comunicat Minerul Ocna Dej.

Președinte este Vicențiu Știr, cel care este și finanțatorul clubului.

Achizițiile făcute de Minerul Ocna Dej până acum

Până la acest moment, Minerul Ocna Dej a făcut câteva achiziții. I-a adus pe Stefan Visic (25 de ani, ex CSC Șelimbăr), Ionuț Frăsineanu (25 de ani, ex Unirea Dej), Ionuț Pașcu (24 de ani, ex SCM Zalău), Bogdan Moga (28 de ani, ex FK Miercurea Ciuc), Raul Cristea (18 ani, ex CFR Cluj 2), Sebastian Bențan (18 ani, ex CFR Cluj 2) și Bogdan Sucitu (20 de ani, ex împrumutat de la CFR Cluj 2).

Clubul a anunțat și faptul că a prelungit contractul cu Florin Dan, Raul Suciu, Cezar Bud, Mihai Maxin, Raul Vitan, Septimiu Kolbazs, Darius Mureșan, Rareș Babiciu și Patric Toderean.

În primul meci de verificare ale verii, Minerul Ocna Dej a bifat un 0-0 cu Victoria Viișoara, echipă din Liga 4.

Foto: Minerul Ocna Dej

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-focsani-l-a-numit-presdinte-executiv-pe-costel-lazar-19278068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-in-liga-2-sau-3-19278058

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-academica-recea-nu-va-lua-startul-in-liga-3-19278044

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-trebuie-sa-plateasca-restantele-salariale-19277995

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-1-al-cupei-romaniei-sezon-2023-2024-partidele-au-loc-la-inceputul-lunii-august-19277922

Andrei PASCU 26 Jul. 2023, 15:09 Liga 3
Pe aceeași temă