Dinu Todoran și-a încheiat aventura la FCSB! Antrenorul n-a acceptat să preia ”satelitul” clubului, din Liga 3, după ce a fost înlocuit la prima echipă cu Edward Iordănescu

Andrei PREOTU, Marius ANGHEL 19 Aug. 2021, 18:31 Liga 3
Dinu Todoran și-a încheiat aventura la FCSB! Antrenorul n-a acceptat să preia ”satelitul” clubului, din Liga 3, după ce a fost înlocuit la prima echipă cu Edward Iordănescu

Dinu Todoran (42 de ani) n-a digerat prea ușor înlocuirea sa cu Edward Iordănescu, iar antrenorul originar din Brașov a refuzat să preia echipa a doua a clubului FCSB.

Gigi Becali anunțase că Todoran va prelua echipa secundă, din Liga 3, doar că antrenorul n-a acceptat propunerea.

În urmă cu o zi, Edi Iordănescu a semnat cu FCSB, a susținut primul antrenament la baza sportivă din Berceni, iar primul meci al roș-albaștrilor fără Dinu Todoran va fi cel cu Sepsi OSK, de pe Arena Națională (23 august, ora 21:30, în etapa a 6-a a Ligii 1).

Fiul lui Anghel Iordănescu a avut grijă să își facă un contract ”beton” și i-a cerut patronului Becali o clauză prin care poate rezilia unilateral contractul dacă acesta se implică la echipă sau vorbește public despre el și jucători.

Dinu Todoran pleacă de la FCSB! Nu va antrena echipa a doua

Spre deosebire de Bogdan Vintilă, Dinu Todoran n-a acceptat să conducă echipa a doua a roș-albaștrilor după ce a fost îndepărtat de pe banca primei echipe a clubului patronat de Becali și va pleca de la FCSB după ce își va primii banii pe care îi mai are de încasat, după cum scrie sport.ro.

Cel mai probabil, Todoran nu se aștepta să reziste atât de puțin la FCSB, mai ales că i-a făcut mereu pe plac lui Gigi Becali, în special în privința schimbărilor de la pauză.

”Eu îl știu pe Dinu, e un băiat de mare caracter și bun simț. Îmi inspiră milă, toate întrebările erau cu tentă și el nu poate să răspundă, nu are pârghia asta”, spunea Gabriel Răduță, la ProSport LIVE, înainte ca FCSB să-l schimbe pe Todoran cu Iordănescu jr.

Cinci jocuri la CSM Slatina, șapte la FCSB, aventurile lui Todoran la ultimele două echipe la care a antrenat

Dinu Todoran a mai antrenat în cariera sa echipele FC Voluntari 2 (Liga 3), FC Voluntari (Liga 1) și CSM Slatina (Liga 2). Pe aceasta din urmă a pregătit-o în perioada decembrie 2020 – martie 2021 și a contribuit la rândul său la retrogradarea echipei în Liga 3.

De la Slatina a plecat după doar cinci meciuri, cele din etapele 16-20, în care a înregistrat trei înfrângeri, 0-1 cu CS Mioveni (acasă), 1-2 cu ”U” Cluj (deplasare) și 0-1 cu Ripensia (acasă), și două egaluri, 1-1 cu Farul (acasă) și 1-1 cu CSM Reșița (deplasare).

La FCSB l-a înlocuit pe Anton Petrea și a condus echipa din Liga 1 în cinci meciuri de campionat (0-0 la FC Botoșani, 4-1 cu U Craiova, 1-1 la UTA, 2-1 cu Gaz Metan Mediaș și 0-1 la Rapid) și în două în competiția Europa Conference League, în umilința națională cu echipa din Kazakhstan Shakhter Karagandy (1-0 la București și 1-2 la Erevan, 5-3 la lovituri de departajare).

În total, Tudoran a rezistat șapte meciuri la FCSB.

FCSB 2 va juca în Liga 3 în seria cu cei mai mulți ”sateliți” ai cluburilor de Liga 1

În ceea ce o privește pe FCSB 2, echipă care în sezonul trecut a terminat pe locul 2 în Seria 4, după Steaua, și a pierdut barajul de promovare, faza semifinală cu CS Afumați (1-0 în deplasare, 1-4 acasă), aceasta s-a despărțit de antrenorul Bogdan Vintilă.

În noul sezon de Liga 3 a fost repartizată tot în Seria a 4-a, în care se află cei mai mulți sateliți de cluburi de Liga 1, cinci la număr.

Campionatul îl va începe cu un meci în deplasare la Unirea Bascov, la 28 august.

Echipele participante în Seria a 4-a a Ligii 3 și programul turului le poți vedea AICI.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/seria-4-din-liga-3-programul-meciurilor-grupei-in-care-se-afla-cei-mai-multi-sateleti-poate-una-dintre-cele-mai-slabe-serii-19196395

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-trage-la-sorti-programul-noului-sezon-de-liga-3-editia-2021-2022-componenta-celor-zece-serii-19196350

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ratarea-promovarii-l-a-costat-bogdan-arges-vintila-s-a-despartit-de-fcsb-2-mesajul-antrenorului-19190985

Andrei PREOTU, Marius ANGHEL 19 Aug. 2021, 18:31 Liga 3
Pe aceeași temă