”Majoritatea covârșitoare nu vrea ca sezonul să fie reluat”. Multe echipe din Liga 3 vor încheierea sezonului de acum. În Seria 5, un singur club dorește ca actuala ediție să continue

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2020, 15:30 Liga 3
”Majoritatea covârșitoare nu vrea ca sezonul să fie reluat”. Multe echipe din Liga 3 vor încheierea sezonului de acum. În Seria 5, un singur club dorește ca actuala ediție să continue

Majoritatea cluburilor din Liga 3 dorește ca ediția actualului sezon să fie suspendată definitiv. Consideră că fotbalul nu-și mai are rostul în contextul actual, iar sănătatea fotbaliștilor, antrenorilor și celorlalți angajați este pusă în pericol. Florin Gherasim, președintele clubului Fotbal Comuna Recea, a declarat că la videoconferința de marți cu Federația Română de Fotbal, multe dintre echipe au cerut ca ierarhia din momentul de față să fie și cea finală.

Florin Gherasim: ”În Seria 5, doar Minaur vrea finalizarea campionatului”

În Seria 5, din care face parte și Recea, un singur oficial s-a declarat în favoarea reluării fotbalului, spune Gherasim. Reprezentantul celor de la Minaur Baia Mare a susținut poziția FRF, de a se încerca stabilirea clasamentului prin disputarea meciurilor. Baia Mare este următoarea clasată după Fotbal Comuna Recea, la două puncte distanță, astfel că nu i-ar conveni să rateze din nou promovarea.

Clasamentul din Seria 5 a Ligii 3 este foarte strâns, iar primele trei echipe au șanse reale la prima poziție, care duce în Liga 2. Pe primul loc este Fotbal Comuna Recea (35 de puncte), urmată Minaur Baia Mare (33 de puncte) și Viitorul Șelimbăr (28 de puncte).

”La această videoconferință s-au discutat foarte multe lucruri. Majoritatea covârșitoare a echipelor nu vrea ca sezonul să mai fie reluat, cred că au fost doar vreo opt cluburi care vor să se mai joace. Și în Seria 5, opinia generală este ca sezonul să fie înghețat. Doar CS Minaur, prin vocea lui Adrian Șuta, a anunțat că dorește finalizarea campionatului.

După părerea mea, este aproape imposibil ca sezonul să mai fie reluat. Cum ar putea să se deplaseze și să joace echipele din Suceava, ținând cont de situația care este acolo. Și ACS Recea vrea înghețarea campionatului. Sigur că ar fi în avantajul nostru, deoarece suntem pe primul loc. Ocupăm însă această poziție pe merit, am muncit pe teren pentru acest lucru. Dacă va fi să se dispute meciurile rămase, ne vom conforma și vom juca până la final”, a declarat Florin Gherasim, președintele clubului Fotbal Comuna Recea, pentru Axa News.

Dacă în cele din urmă va fi luată decizia ca sezonul să fie ”înghețat”, echipele clasate pe primul loc în cele cinci serii vor promova în Liga 2. Primele clasate în acest moment sunt:

Seria 1 – Aerostar Bacău
Seria 2 – Unirea Slobozia
Seria 3 – Progresul Spartac
Seria 4 – U Craiova 1948 SA
Seria 5 – Fotbal Comuna Recea

Din precizările lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, din urmă cu două zile, șansele ca întrecerile să înceapă în luna iunie sunt mari. Mai mult, în cursul săptămânii care urmează va avea loc o nouă discuție cu oficialii cluburilor din Liga 2 și Liga 3, pentru a pune la punct detalii cu privire la modul în care se va termina sezonul.

Am discutat despre calendarul competiţional. La finalul săptămânii sper să finalizăm discuţiile cu MTS şi Ministerul Sănătăţii. Antrenamentele vor fi reluate cu foarte multe restricţii. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor din Liga 2 şi Liga 3. Sper să avem un plan bine definit până pe 10 mai.

Foto: CS Minaur

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2020, 15:30 Liga 3
Pe aceeași temă