FK Miercurea Ciuc s-a calificat fără emoții în play-off-ul Cupei României, în fața unui adversar cu antrenor nou. Robert Ilyeș, nemulțumit de jocul echipei la Brașov: ”Nu mi-a plăcut”

Adi MARICA 15 Aug. 2024, 00:32 Cupa României

După startul perfect din Liga 2, unde e singura echipă cu două victorii după primele două etape, FK Miercurea Ciuc nu a avut probleme nici în Turul 3 al Cupei României.

Echipa lui Robert Ilyeș s-a impus la Brașov, pe stadionul Municipal, cu scorul de 3-1 (2-0), în meciul cu Kids Tâmpa Brașov, echipă din Liga 3.

Autogolul lui Cristian Horjea și ”dubla” lui Makrai Gabor au asigurat calificarea harghitenilor în Play-off-ul Cupei României. Vadim Covalciuc a marcat golul de onoare al brașovenilor.

Gafe în lanț în defensiva brașovenilor de la Kids Tâmpa

Robert Ilyeș și-am menajat mai mulți jucători pentru meciul de campionat cu AFC Câmpulung Muscel, dar și așa harghitenii nu au avut emoții la Brașov.

Un autogol al lui Horjea în startul partidei (7) după o centrare în fața porții a lui Anderson Ceara și apoi reușita lui Gabor Makrai, din minutul 30, venită după o gafă în defensiva brașoveană, au făcut diferența în prima repriză.

Replica brașovenilor a venit pe finalul reprizei. Un șut bun al lui Ungureanu scos în corner de Karacsony și o lovitură de cap a lui Sburlea după un corner executat de Vlad Mario, au fost șansele braşovenilor de a reveni în joc.

Ciucanii au rezolvat calificarea încă din minutul 50, când Makrai a dus scorul la 3-0 după o gafă a portarului Aby Popa.

Adrian Szabo și Lucian Nicolau au făcut trei modificări la pauză, după care în minutul 63, antrenorii celor de la Kids Tâmpa au epuizat schimbările. Mutările s-au dovedit inspirate, iar doi dintre jucătorii trimiși în teren, Horia Grideanu și Vadim Covalciuc au făcut golul de 3-1 cu primul în rol de servant și cu Vadim îndeplinind o simplă formalitate (67).

FK Miercurea Ciuc merge în play-off-ul Cupei României. Până atunci, elevii lui Robert Ilyeș vor juca în campionat, în etapa a 3-a, pe teren propriu cu nou-promovata AFC Câmpulung Muscel.

Robert Ilyeș, greu de mulțumit

La finalul jocului de la Brașov, Robert Ilyeș a fost extrem de nemulțumit de jocul echipei sale.

”Singurul lucru care mă bucură este că ne-am calificat în faza următoare a Cupei României. Au fost trei cadouri din partea gazdelor care ne-au asigurat victoria. Nu mi-a plăcut jocul echipei mele. Eu am alte așteptări de la jucătorii mei. Chiar dacă astăzi am schimbat mulți jucători, jocul nu m-a mulțumit. Am văzut câțiva jucători talentați la Kids Tâmpa. Pentru noi urmează meciul cu AFC Câmpulung Muscel din campionat. Suntem pe primul loc și vrem să rămânem acolo pentru că ne place aerul tare din fruntea clasamentulu. Știm că vom avea un meci dificil cu AFC Câmpulung, o echipă care are un moral bun după victoria din runda trecută. I-am studiat, sunt o echipă care joacă fotbal, nu joacă cu mingi lungi. Se vede că antrenorul Costin Lazăr a fost un mijlocaș creativ și încercă să impună un stil de joc plăcut echipei sale. Important este să ne impunem jocul nostru și să reușim să obținem o nouă victorie”, a declarat Robert Ilyeș.

Lucian Nicolau, noul antrenor de la Kids Tâmpa Brașov

Kids Tâmpa Brașov părăsește, astfel, Cupa României după trei tururi, după ce în fazele anterioare a depășit Ciucaș Tărlungeni (3-0 în deplasare) și Olimpic Cetate Râșnov (2-1 acasă).

Echipa are un nou antrenor principal. După plecarea lui Liviu Negoiță la KSE Târgu Secuiesc, Adrian Szabo s-a ocupat de pregătirea echipei.

La meciul cu FK Miercurea Ciuc, pe banca brașovenilor a stat și Lucian Nicolau. Adrian Szabo rămâne directorul tehnic al echipei, iar Lucian Nicolau, fostul antrenor al celor de AFC Odorheiu Secuiesc, ocupă postul de antrenor principal.

Szabo și Nicolau au mai lucrat împreună la FC Brașov în Liga 1, primul ca antrenor principal, iar Nicolau ca preparator fizic.

Kids Tâmpa Brașov – FK Miercurea Ciuc 1-3 (0-2)

Vadim Covalciuc (67) / Cristian Horjea (7 – autogol), Gabor Makrai (30, 50)

Kids Tâmpa Brașov: Aby Popa – Cristian Horjea (Horia Grideanu 46), Cosmin Stăncuțu, Rareș Sburlea, Dan Necula – Vlad Mario (Sebastian Șerban 46), Răzvan Iorga, Cosmin Goșman (Andrei Moldovan 46) – Nicolas Antone, David Ungureanu (Vadim Covalciuc 63), Tudor Tenică (Rareș Plăiașu 63)
Antrenor: Lucian Nicolau

FK Miercurea Ciuc: Mark Karacsony – Mark Kovacs, Raul Palmeș (Attila Csuros 60), Daniel Vita – Janos Nagy, Andrei Gheralia (Erwin Bloj 60), Bence Pinter, Botond Karandi (Zoldan Bodo 60) – Anderson Ceara (Alexander Torvund 78), Gabor Makrai (Szilard Balogh 78), Soufiane Jebari
Antrenor: Robert Ilyes

Foto: Adi Marica, FK Miercurea Ciuc și Kids Tâmpa Brașov

Adi MARICA 15 Aug. 2024, 00:32 Cupa României
Pe aceeași temă