Lotus Băile Felix nu-și ia gândul de la promovarea în Liga 2. Într-o serie cu două mari favorite, vrea să facă surpriza. Bugetul de care dispune și situația negocierilor cu FC Botoșani pentru transferul lui Vlad Costea

Răzvan STÎNGĂ 26 Dec. 2021, 14:27 Liga 3
Lotus Băile Felix nu-și ia gândul de la promovarea în Liga 2. Într-o serie cu două mari favorite, vrea să facă surpriza. Bugetul de care dispune și situația negocierilor cu FC Botoșani pentru transferul lui Vlad Costea

Lotus Băile Felix intenționează să strice calculele în Seria 10 a Ligii a 3-a. Să termine peste favoritele CA Oradea și Minaur Baia Mare și să joace barajul de promovare pentru Liga 2. Clasată pe locul 4 în acest final de an, Lotus Băile Felix are un buget de 300.000 de euro.

Suma vine din ajutorul primit de la Primăria Sânmartin, dar și din ajutorul primit de la anumiți sponsori care s-au alăturat proiectului în vară. Acum, în pauza de iarnă, Lotus Băile Felix va face anumite schimbări de lot prin care să întărească echipa, iar deja s-au produs primele plecări.

Lotus Băile Felix, buget de 300.000 de euro pentru sezonul în curs. Poate da lovitura prin transferul lui Vlad Costea la FC Botoșani 

Formația pregătită de antrenorul Gheorghe Ghiţ a anunțat, prin vocea președintelui Alexa Krenek, că a renunțat la patru fotbaliști cu care a început campionatul, Andrei Făgărășanu, Adrian Popa, Cătălin Tutuța, Balazs Dombradi.

În același timp, potrivit conducătorului, Vlad Costea este aproape de un transfer în Liga 1, la FC Botoșani. De Costea mai este interesată și formația Concordia Chiajna.

Am avut un retur de campionat mulţumitor în sezonul trecut. Din vară însă situaţia s-a modificat dar cu toate acestea încă ne aflăm într-o perioadă a căutărilor. Spre exemplu, am reziliat recent contractele a patru jucători (Făgărăşanu, Ad. Popa, Tutuţa, B. Dombradi) care au fost aduşi înaintea cestui campionat dar care nu ne-au confirmat aşteptările şi care ne costau destul de mult fiind obligaţi să le asigurăm şi cazarea.

Pentru retur vom încerca să promovăm juniori din zonă. Tot legat de primenirea lotului cu fotbalişti bihoreni am luat legătura cu impresarul Sergiu Bodea care are în portofoliu asemenea jucători. Dar după cum spuneam, despărţirea de cei patru ne obligă ca în această pauză de iarnă să aducem doi jucători seniori, de preferat bihoreni la origine, un atacant şi un mijlocaş.

Tot la capitolul jucători avem şi motive de mândrie. Vlad Costea este aproape de un transfer la FC Botoşani, echipă de Liga I, jucătorul aflându-se şi în vederile Concordiei Chiajna, formaţie din liga secundă. Un alt component al echipei, Eduard Beke, se află de asemenea în vederile a două echipe din Liga I. Indiferent de aceste aspecte, obiectivul echipei rămâne categoric calificarea în playoff. În ceea ce priveşte promovarea în Liga a 2-a trebuie să ne estimăm posibilităţile în acest sens.

Din punct de vedere financiar nu avem restanţe, Primăria asigurându-ne tot suportul, inclusiv o suplimentare la rectificarea bugetului. În seria din care facem parte sunt de părere că prima şansă la locul I o are CA Oradea”, a declarat Alexa Krenek, președintele clubului Lotus Băile Felix, citat de Crișana.

Lotus Băile Felix, avans de cinci puncte peste locul 5 

Lotus Băile Felix se află pe locul 4 în Seria 10 a Ligii a 3-a, după 15 etape disputate până acum și cu trei runde rămase de jucat din sezonul regular. Are 27 de puncte, cu un avans de cinci puncte peste poziția a 5-a, SCM Zalău.

Liderul Seriei 10 este CA Oradea, cu 35 de puncte, locul 2 este ocupat de Minaur Baia Mare, 33 de puncte, iar podiumul este încheiat de Someșul Dej, 29 de puncte.

Am avut o primă parte a campionatului foarte bună şi o ultimă parte în care rezultatele nu au mai fost cele aşteptate. Există mai multe explicaţii pentru asta, principalele fiind accidentările şi suspendările titularilor, absenţe care nu au putut fi suplinite de rezerve.

Per ansamblu însă consider că am avut un sezon de toamnă bun. Pentru a avea o şansă să joace la prima echipă, juniorii trebuie în primul rând să se antreneze cu seniorii. Doar astfel putem observa care dintre ei face acel salt calitativ care să îi permită intrarea în prima echipă. Sunt de părere că la nivelul Ligii a 3-a obiectivul principal al echipelor ar trebui să fie formarea juniorilor. Un junior care va juca meci de meci va atrage atenţia.

Din păcate pentru noi, academiile de elită fac o selecţie foarte bună şi puţini juniori de valoare rămân pe dinafară”, a declarat Gheorghe Ghiţ, antrenorul echipei Lotus Băile Felix, în privința evoluției echipei în Liga 3, în 2021.

Foto: Bihon și Crișana

Răzvan STÎNGĂ 26 Dec. 2021, 14:27 Liga 3
Pe aceeași temă