Liviu Mihai a semnat cu o echipă din Liga 3 cu pretenții la promovare după despărțirea de Metaloglobus

Andi SÂRBU 18 Jul. 2022, 16:30 Liga 3
Liviu Mihai a semnat cu o echipă din Liga 3 cu pretenții la promovare după despărțirea de Metaloglobus

SCM Zalău a reușit să coopteze în lot pentru noul sezon de Liga 3 încă un jucător important, după cele în această lună a mai semnat cu Alexandru Cherecheș (ex Concordia Chiajna), Amir Jorza (ex CSM Reșița) și Vlad Moraru (împrumutat de la ”U” Cluj).

Liviu Mihai, ultima dată la Metaloglobus București, este oficial jucătorul echipei antrenate de Cristian Lupuț. Mijlocașul central în vârstă de 34 de ani, cu mai multe promovări din Liga 2 în Liga 1 în cariera sa, coboară acum în Liga 3 și speră să bifeze o promovare și cu SCM Zalău, în eșalonul secund de această dată.

”Am promovat din Liga 2 în Liga 1 cu patru echipe și cred că ar fi interesant să obțin o promovare cu Zalău din Liga 3 în Liga 2”, a spus Liviu Mihai după ce a semnat contractul cu echipa din județul Sălaj, clubul necomunicând perioada acordului dintre cele două părți.

Liviu Mihai a semnat cu SCM Zalău cu gândul la promovarea în Liga 2

Liviu Mihai a jucat în cariera sa pentru mai multe echipe importante din fotbalul românesc, precum Farul, Petrolul sau Chindia. Cu ultimele două a promovat în Liga 1, cum a făcut-o și cu CSMS Iași, actuala Poli Iași.

A mai jucat pentru FC Ploiești (actuala Astra), CS Ștefănești, Unirea Slobozia, Turris Oltul Turnu Măgurele, Unirea Constanța și Metaloglobus București.

În sezonul recent încheiat, mijlocașul a evoluat pentru Unirea Constanța, în patru jocuri (268 minute), și pentru Metaloglobus, în 16 meciuri (1006 minute). De bucureșteni s-a despărțit la finalul campionatului, după ce i-a expirat contractul.

”Clubul nostru a ajuns la un acord cu Liviu Mihai, un jucător de 34 de ani, născut în Târgoviște, care evoluează pe postul de mijlocaș central. Cu peste 30 de meciuri în Liga 1 (n.r. – are doar 26 de meciuri la acest nivel), marcând și două goluri, și cu peste 200 de meciuri în Liga 2, unde a marcat 70 de goluri (n.r. – are 57 de goluri înscrise în Liga 2), Liviu Mihai vine la Zalău cu gândul de a promova în Liga 2”, se arată în comunicatul SCM Zalău în care îl prezintă pe Liviu Mihai.

Semnează și Cătălin Ion și Marius Aldescu cu SCM Zalău?

La SCM Zalău se zvonește că va ajunge și Cătălin Ion, un fundaș central care nu cu mult timp în urmă fusese anunțat ca achiziție de nou-promovata în Liga 2 CSM Slatina. Jucătorul originar din Caracal a evoluat ultima dată la Academica Clinceni, în 16 partide de Liga 1.

Totodată, Sportul sălăjean informează că la echipa din Zalău a ajuns și Marius Aldescu (19 ani – foto), portar care ultima dată a evoluat pentru Concordia Chiajna. Pentru ilfoveni a prins 15 jocuri în sezonul recent încheiat. În Liga 2 a mai jucat și pentru Pandurii Târgu Jiu, 18 partide în sezonul 2020-2021.

Amical cu multe goluri și desfășurare de scor spectaculoasă cu Sănatatea Cluj

Altfel, în weekend, SCM Zalău a disputat primul amical din această perioadă de pregătire de vară. Adversar i-a fost Sănătatea Cluj.

Echipa lui Lupuț a câștigat cu 6-4 jocul, după ce clujenii aveau 3-1 la pauză. Pentru SCM Zalău au marcat Adrian Șter (minutul 15), Sergiu Pop (52, 77), Mihai Doroftei (58, 67) și Vadim Călugher (64), în timp ce pentru Sănătatea au înscris Ștefan Andrei, Kalemback da Silva, de două ori, și Cosmin Tilincă.

SCM Zalău în prima repriză: Bg. Miron – Sălăgeanu, M. Onicaș, Ardelean, Cherecheș, Tîrla, Jorza, Vl. Moraru, Mare, Șret, Bruno. În repriza secundă au mai evoluat: A. Pop, Șugar – F. Pop, Jalbă, Șumlea, Rotea, Noah, Vadim, Liv. Mihai, Doroftei, Meșter și S. Pop.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-alexandria-cu-alt-antrenor-la-startul-sezonului-de-liga-3-colaborarea-cu-cristian-danalache-s-a-terminat-iar-clubul-a-numit-un-nou-principal-19237738

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-decizie-noua-privind-cartonasele-galbene-si-suspendarile-primite-de-jucatorii-si-antrenorii-din-primele-trei-ligi-in-play-off-ul-respectiv-play-out-ul-sezonului-trecut-19237715

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-odorheiu-secuiesc-a-fost-la-un-pas-de-retragerea-din-liga-3-dupa-ratarea-promovarii-in-liga-2-patronul-attila-berkeczi-spune-cine-l-a-facut-sa-se-razgandesca-si-ce-i-a-produs-o-mare-dezamagire-19237502

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-spataru-i-a-adus-prima-victorie-lui-dan-alexa-la-fc-brasov-asteptam-jucatori-de-liga-1-certitudini-suntem-in-criza-de-timp-19237624

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pofta-lui-luput-scm-zalau-a-luat-jucatori-de-la-concordia-chiajna-u-cluj-si-csm-resita-am-adus-cativa-jucatori-pe-care-mi-i-am-dorit-foarte-mult-19237413

Andi SÂRBU 18 Jul. 2022, 16:30 Liga 3
Pe aceeași temă