Unul dintre cele două județe din România fără echipă în ligile naționale își plânge soarta: ”Parcă suntem blestemați”

Mircea OGLINDOIU 15 Aug. 2024, 17:49 Liga 3
Unul dintre cele două județe din România fără echipă în ligile naționale își plânge soarta: ”Parcă suntem blestemați”

După ce Viitorul Șimian s-a retras din Liga 3, Mehedințiul a devenit din nou unul dintre județele din România fără echipă în primele trei ligi. În aceeași situație este și Tulcea, după abandonul celor de la ACS Hamangia Baia, fostă tot în Liga 3 în ultimul sezon.

Viitorul Severin spera la un loc în Liga 3, însă FRF a avut alte preferate!

Perdantă a barajului pentru promovarea în Liga 3, Viitorul Severin spera să prindă unul din cele trei locuri vacante, dar FRF a optat pentru Minerul Lupeni, CS Ștefăneștii de Jos și ACSM Codlea.

Toate au obținut câte un punct în dublă de la baraj, în timp ce echipa severineană a pierdut ambele manșe cu Vulturii Fărcășești (Gorj), scor 1-5 pe teren propriu și 2-3 în deplasare, cu gol primit în prelungirile returului de la Fărcășești. În schimb, Lupeni a remizat la Viitorul Arad (0-0) și a pierdut pe teren propriu (0-3), Ștefăneștii de Jos a fost aproape să elimine ACS FC Dinamo București (2-2 și 2-3), iar Codlea pe CIL Blaj (1-1 și 1-2).

Chiar și în aceste condiții, Viitorul Severin spera într-o minune. ”Deși am anticipat că nu vom primi noi loc, deși am depus cererea la FRF de acum o lună, am tot sperat până un ultima clipă. E păcat ca nu am fost aleși, fiindcă la Drobeta Turnu Severin e un stadion de 20.000 de locuri cu nocturnă și județul a rămas fără echipă după ce Viitorul Șimian s-a retras. Parcă suntem blestemați! Suntem ultimul județ din România”, au răbufnit oficialii clubului severinean.

Județ campion la desființări de echipe. Viitorul Șimian a reprezentat Mehedințiul în ultimii ani la nivel național

Ultima echipă a Severinului care a activat la nivel național a fost CS Turnu Severin (fosta Gaz Metan Severin, fostă Gaz Metan CFR Craiova), în sezonul 2012-2013.

A făcut-o chiar în Liga 1, dar imediat după retrogradare nu s-a mai înscris în eșalonul secund și s-a desființat, fiind înglodată în datorii!

Anterior, FC Drobeta și CS Termo Severin s-au desființat în pauza de iarnă a sezonului 2010-2011 din Liga 3, și tot FC Drobeta se desființase în pauza de iarnă a sezonului 2009-2010 din Liga 2.

Între 2013 și 2021, an în care Viitorul Șimian a promovat în Liga 3, Mehedințiul a mai avut în eșalonul terț doar pe Minerul Valea Copcii Mehedinţi, dar și această s-a desfiintat, după doar un tur de campionat, din Liga 3, sezonul 2014-2015.

Practic, în prezent, Mehedințiul a rămas unul dintre cele două județe din România fără fotbal la nivel național, alături de Tulcea.

5 jucători de la Șimian, la Minerul Lupeni

După ce povestea cu fotbalul la Viitorul Șimian s-a incheiat subit, majoritatea jucătorilor rămași pe drumuri și-au găsit deja alte echipe și speră să aibă stabilitate financiară la noile cluburi!

Astfel, Ionuț Rupa și Alex Tărăbîc au semnat cu Vulturii Fărcășești, Mathias Hondorocu a ajuns la Jiul Petroșani, Fabio Trip la Ceahlăul Piatra Neamț, Silviu Drîngă, Robert Eshun, Moses Baidoo, Răzvan Dulap si Dragoș Vlad s-au dus la Minerul Lupeni, Remus Trancă la ACSO Filiași, Eugen Toader și Adrian Malacu la CS Drobeta 2024, iar antrenorul Alex Stoica la Gilortul Târgu Cărbunești. Surprinzător, Stoica n-a adus la Gilortul niciun jucător de la echipa mehedințeană!

Din informațiile Liga2.ro, și mingile de la Viitorul Șimian, dar și o parte dintre echipamente, au ajuns tot la Minerul Lupeni, ca majoritatea jucătorilor!

Viitorul Șimian a activat timp de trei sezoane în Liga 3, iar campionatul precedent l-a încheiat pe locul al 4-lea în Seria a 7-a. În mod paradoxal, conducerea clubului mehedințean a decis vara aceasta desființarea echipei, deși în primăvară vorbea despre promovarea în Liga 2.

Viitorul Șimian a promovat în Liga 3 după barajul cu Minerul Costești, scor 2-1 pe teren propriu și 3-4 la Râmnicu Vâlcea. La vremea respectiva exista regula golurilor mai multe marcate în deplasare!

Sezonul 2024-2025 din Liga a 3-a începe pe 31 august.

  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu joacă în sezonul 2024-2025 din Liga 2 pe Municipalul severinean! În ultimii 10 ani, pe arena de la malul Dunării au mai evoluat, în calitate de gazdă, FCU Craiova, Pandurii Târgu Jiu, CS Universitatea Craiova, ACSO Filiași și Viitorul Șimian.

Mircea OGLINDOIU 15 Aug. 2024, 17:49 Liga 3
Pe aceeași temă