Jucător de la Balș: „Dacă Aldea este corect, să recunoască faptul că el ne-a învățat să facem grevele”

Marius ANGHEL 29 May. 2014, 14:03 Liga 3

Dacă în anii anteriori, în Olt existau patru echipe de fotbal și chiar cinci, la Slatina, Caracal, Balș și Corabia, înscrise la nivelul Ligii a III-a, în acest an, în județ, a mai rămas o singură formație.

După desființarea echipei de la Balș, în Liga a III-a din Olt mai evoluează la acest moment doar Sportul Vișina Nouă, o grupare finanțată de latifundiarul Ionel Savu. Autoritățile din Balș au înscris echipa în eșalonul al treilea după victoria din meciul de baraj de la Pitești din fața Sportingului Roșiorii de Vede, deși erau conștienți de costurile pe care le ridică o formație în Liga a III-a, ținând cont de experiența din urmă cu câțiva ani, când primarul Mădălin Teodorescu a desființat clubul din cauza banilor. Acesta a fost principalul motiv pentru care FC Balș a abandonat acest sezon, jucătorii refuzând să se mai antreneze și să se pregătească din cauza salariilor restante.

Unul dintre jucătorii de la FC Balș, care a dorit să-și păstreze anonimatul, s-a arătat nemulțumit de acuzațiile pe care reprezentanții clubului le-au făcut la adresa lotului. „Nu vreau să comentez prea multe despre ceea ce au spus oficialii de la Balș. Este o calomnie la adresa noastră tot ce au declarat. Sunt niște acuzații grave, dar sunt minciuni. Domnul Aldea știa că Juventus a luat bătaie, el ne-a acuzat că din acest motiv nu vrem să mai facem deplasarea. El era convins că Juventus ne promisese nouă marea cu sarea! Noi am decis să nu mai mergem, pentru că ne-au mințit atâtat timp și ne-au dat patru milioane. Avem și noi familii, avem datorii, noi nu suntem sclavii lor. S-au simțit jigniți, din cauza asta a făcut aceste acuzații. Este urâtă situația în care s-a ajuns. Aveam o echipă frumoasă, dar așa se întâmplă la Balș, nu s-a dus niciodată la bun sfârșit campionatul”, a spus jucătorul de la „defuncta” FC Balș.

Acesta a vorbit de latura duplicitară a președintelului Ion Aldea. „Dacă domnul Aldea este corect, să recunoască faptul că el ne-a învățat să facem grevele. Avea o latură duplicitară. În fața noastră spunea că ține cu noi, apoi se ducea și vorbea cu primarul”, a adăugat jucătorul.

Echipa ar putea reveni în Liga a IV-a

Nici un an nu a durat aventura bălșenilor în Liga a III-a, însă FC Balș nu a părăsit acest eșalon pentru că a retrogradat, ci pentru că formația de pe Olteț a fost desființată din lipsă de fonduri.

Cu bani puțini, fără jucători cu nume, FC Balș a prins play-off-ul, fiind printre cele mai bune șase echipe din serie. Deși anul trecut câștiga titlul județean și juca barajul de accedere în eșalonul al treilea, la Pitești, în fața formației Sporting Roșiorii de Vede, FC Balș are șanse mari să revină în Liga a IV-a.

Informația a fost confirmată de reprezentantul de la FC Balș, Ion Aldea. „Nu se încheie capitolul «fotbal» la Balș. Fotbalul nu va muri la Balș, noi o să înscriem echipa în Liga a IV-a în sezonul următor. Orașul nu o să rămână fără echipă. O luăm de la capăt. Autoritățile de la Balș nu pot suporta costurile cu o echipă în Liga a III-a. Este nevoie de cinci-șase sute de milioane ca să susții o echipă în Liga a III-a”, a spus Ion Aldea.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 29 May. 2014, 14:03 Liga 3
Pe aceeași temă