Jiul Petroșani revine în Liga 3, chiar dacă a ratat singurul meci de la baraj! Damian Militaru: ”Le-am dat o palmă morală celor care au spus că nu ne dorim promovarea”

Loredana JUGLEA 23 Aug. 2020, 14:24 Liga 3
Jiul Petroșani revine în Liga 3, chiar dacă a ratat singurul meci de la baraj! Damian Militaru: ”Le-am dat o palmă morală celor care au spus că nu ne dorim promovarea”

CSM Jiul Petroșani a fost acceptată, oficial, în Liga 3, după ce la barajul de promovare n-a putut juca meciul direct cu echipa timișeană Avântul Periam, deoarece chiar înainte de partidă a avut un caz de COVID-19 în lot și a trebuit să intre în carantină. În cele din urmă, campioana Ligii a 4-a Hunedoara s-a putut înscrie în cel de-al treilea eșalon fotbalistic după ce FRF a decis să mărească numărul echipelor din Liga 3 de la 90 la 100, creând locuri pentru și mai multe formații care voiau să acceadă la acest nivel.

Primăria Petroșani s-a ocupat de dosarul care i-a adus Jiului biletele pentru acest eșalon. A plătit garanția de 20.000 de lei și a girat că formația din Petroșani poate face față în Liga 3 din punct de vedere financiar.

Damian Militaru, după ce Jiul a promovat în Liga 3: ”Este un pas important și nu ne vom opri aici”

Cel mai fericit a fost antrenorul Damian Militaru (foto). ”Sunt foarte bucuros că am făcut acest pas. Le-am dat o palmă morală celor care spuneau că primarul și noi nu vrem sa promovăm. Este un pas important și nu ne vom opri aici. Jiul este un brand. Dacă nu ar fost Primăria Petroșani de partea noastră nu am fi reușit. Ne va fi foarte greu, pentru că avem în echipă doar jucători din Vale. Nu toți sunt experimentați, dar este un început pentru noi”, a declarat Damian Militaru după ce CSM Jiul a fost acceptată să joace în noul sezon al Ligii a 3-a, ediția 2020/2021.

La această dată se știu cele 100 de echipe care vor participa în noul sezon al Ligii 3. Noua dată limită pentru completarea locurilor vacante în ediția 2020/2021 a expirat vineri, 21 august. Campionatul care va începe la data de 12 septembrie va avea nu mai puțin de 100 de cluburi în componență, împărțite în mod egal în zece serii, după ce ediția trecută, ”înghețată” din cauza pandemiei după doar 16 etape dintr-un total de 30, a avut 80 de echipe la start.

Primarul Petroșaniului e în extaz după promovarea Jiului

Cel mai bucuros suporter al Jiului e primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta a exultat pe contul său de socializare.

”Echipa noastră, JIUL Petroșani, revine, după 7 ani, în eșalonul Ligii a 3-a. Campionatul începe în 12 septembrie cu 100 de echipe împărțite în 10 serii având în componență 10 echipe”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

AJF Hunedoara a salutat saltul Jiului în Liga 3

Forul fotbalistic județean din Hunedoara s-a implicat la rândul său în susținerea echipei din Petroșani pentru a accede în Liga 3.

”În ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 18 august 2020 s-a aprobat modificarea sistemului competițional la nivelul Ligii a III-a, motiv de bucurie pentru echipa CSM Jiul Petroșani, care cu toate că a trecut prin momente grele din cauza cazului pozitiv de COVID-19 înaintea partidei cu ACS Avântul Periam, îndeplinește condițiile ocupării unui loc vacant în Liga 3.

Conform deciziei FRF locurile vacante vor fi ocupate în următoarea ordine a priorităților si anume cluburile care au trimis deja o solicitare în acest sens, ocupantele locurilor 2 la barajul de promovare în Liga 3, cluburile de Liga 1 și Liga 2 care vor dori să aibă o echipă secundă în Liga 3, cluburile din Liga Elitelor

Mulțumim Federației Române de Fotbal și apreciem șansa oferită echipei CSM Jiul Petroșani de a reveni pe scena fotbalistică națională! Ca și Asociație am sprijinit Jiul pentru a ocupa un loc vacant”, se spune în comunicatul emis de AJF Hunedoara.

Liga a 4-a Hunedoara se va juca în două mini-turnee, înaintea fiecăruia urmând a se face testare COVID-19

Altfel, AJF Hunedoara a găsit soluția de a porni noul sezon de Liga a 4-a, campionatul din care a promovat CSM Jiul Petroșani, în pandemie.

Participant la ședința AJF, Eugen Duma, președintele clubului Inter Petrila, dar și membru în Comitetul Executiv al AJF Hunedoara, spune că a fost luată în calcul varianta care poate urni fotbalul din hibernare.

”S-a luat în calcul varianta cu cu cele două mini turnee. Astfel, până pe data de 28 august echipele trebuie să anunțe la AJF Hunedoara dacă pot lua parte la campionat, având în vedere necesitatea efectuării testelor COVID. La începutul lunii octombrie echipele vor face testarea, iar la data de 4 octombrie se dă drumul la campionat, mai exact la primul mini turneu care va avea cinci meciuri. Apoi se va lua pauză, iar la începutul lunii noiembrie se va face a doua testare. Se va relua cel de-al doilea mini turneu care va avea patru meciuri. Costul unui test COVID este de 250 de lei și fiecare echipă va înscrie un număr de jucători, 12-15.

Fiecare, cât poate să suporte costul testelor, plus un delegat din partea clubului care și el își va face testul COVID. Este o soluție de compromis, care poate fi pusă în practică. Va fi foarte greu când va începe campionatul, pentru că avem mulți jucători care sunt la serviciu, dar vom vedea ce soluții vom mai găsi”, a spus Duma.

Călanul a fost singura echipă care a dat din umeri atunci când a venit vorba de efectuarea testelor, având un buget mai precar. În noul sezon de Liga a 4-a Hunedoara ar putea lua start un număr de zece echipe.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stim-cele-100-de-echipe-care-vor-participa-in-noul-sezon-al-ligii-3-rapid-si-sase-cluburi-din-liga-1-printre-care-dinamo-si-viitorul-si-au-adus-satelitii-in-cel-de-al-treilea-esal-19145094

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-liga-3-cu-100-de-echipe-in-sezonul-2020-2021-vor-fi-10-serii-promoveaza-cinci-echipe-si-retrogradeaza-21-modul-in-care-se-joaca-si-imperecherea-la-cele-doua-baraje-19144651

https://liga2.prosport.ro/liga-4/csm-jiul-petrosani-premiata-pentru-titlul-de-campioana-in-liga-a-4-a-hunedoara-primarul-si-presedintele-ajf-spera-la-promovarea-in-liga-3-19141469

Loredana JUGLEA 23 Aug. 2020, 14:24 Liga 3
Pe aceeași temă