Jiul Petroșani a schimbat iar la nivelul staffului tehnic și s-a despărțit de majoritatea jucătorilor pe care i-a avut în lot

Andrei PASCU 29 Jul. 2024, 16:18 Liga 3
Jiul Petroșani a schimbat iar la nivelul staffului tehnic și s-a despărțit de majoritatea jucătorilor pe care i-a avut în lot

Jiul Petroșani se pregătește de un nou sezon în Liga 3, cu un nou staff tehnic. La echipă a revenit un antrenor care a mai condus clubul din Petroșani și pe parcursul anului trecut, Gabriel Radu (foto principal și foto articol), iar ”secund” este Damian Militaru.

De altfel, Radu a fost ”principal” al Jiului Petroșani în sezonul trecut de Liga 3, dar pentru numai trei runde, iar ulterior locul i-a fost luat de Flavius Boroncoi. În stagiunea 2023/2024, Jiul a făcut multe modificări la nivelul băncii tehnice, iar pe următoarea o va începe, iată, cu Gabriel Radu.

Jiul Petroșani are un nou antrenor, pe Gabriel Radu

Reunirea a avut loc deja, pe 15 iulie, iar Sportul Hunedorean a transmis și câteva schimbări la nivelul lotului de jucători, destul de multe, pentru un campionat în care, poate, Jiul Petroșani speră la o performanță mai importantă decât cea din 2023/2024.

Ionuș Torkos, Ioan Ciubotariu, Bogdan Geangălă, Ramon Gașpar, Gelu Velici, Gabby Batchabi, Peia, Rafael Pocioian, Noel și Jean Aniel Assi, Pencea, Lupuleț și Fage nu se mai regăsesc în lotul de jucători, ei reziliind deja acordurile. Din ”vechea gardă” rămânând doar Remus Sandu, ovaci, Pătlăgică, June, Lovas și Iftimie.

Potrivit sursei citate, la echipă nu mai continuă nici managerul Marius Tuță, iar pentru câțiva dintre jucătorii din lotul trecut sunt discuții pentru prelungiri contractuale.

În privința noului antrenor principal, Gabriel Radu, a fost general manager la Academia Atletico Madrid București și a mai antrenat la echipe ”under” precum FCSB, Concordia Chiajna, Academica Clinceni, Rapid, Sportul Studențesc, Victoria Brănești și CSM Olt.

  • Sorin Ghițan este antrenorul cu portarii la Jiul, Cosmin Kandut este team-manager, iar Octavian Fage este maseurul echipei.
  • Noutăți în lot sunt, potrivit Sportul Hunedorean: Leo Mureșan (portar, Unirea Sântana), David Petruț (fundaș, Șoimii Lipova), Alexandru Giurică (mijlocaș, Voința Lupac), Emanuel Jinga (mijlocaș, Voința Lupac), Vlăduț Buțurcă (mijlocaș, Viitorul Pandurii), Andrei Istrate (atacant), Ianis Istrate (Viitorul Cluj), George Gogescu (fundaș, împrumut FCSB), Marian Pruteanu (mijlocaș, Unirea Dej) și Cătălin Sajin (mijlocaș, CSO Turceni).

Suntem în tratative cu mai mulți jucători care își doresc să vină la noi. Antrenorii vor decide în privința aceasta. Pot confirma că purtăm discuții, printre alții, cu Leo Mureșan, un portarul de 20 de ani de la Unirea Sântana, fost la Jiul acum doi ani.

Începem un proiect nou și ne dorim să avem continuitate”, a declarat Erika Preda, directorul clubului petroșănean, conform Sportul Hunedorean.

Jiul Petroșani, în play-out sezonul trecut

Sezonul trecut, Jiul Petroșani a terminat pe locul 4 în play-out-ul Seriei 7 din Liga 3, cu 29 de puncte, cu șapte puncte peste locul 5, CSO Turceni, și cu patru puncte sub locul 3, Voința Lupac.

Locul 4 a fost ultimul care a asigurat menținerea în Liga 3.

Rămâne de făcut cum va arăta noua serie în care va juca Jiul Petroșani, ținând cont de multele abandonuri la a participa în Liga 3. Din Seria 7, cea în care a evoluat trupa din Valea Jiului în sezonul trecut, CSC Ghiroda și Giarmata Vii probabil că va fi mutată înapoi în Seria 8, CSM Deva, Viitorul Șimian, U Craiova 2 și Voința Lupac s-au retras, iar retrogradata CSO Turceni nu va mai continua nici ea în Liga 3, refuzând invitația FRF. Probabil că nici retrogradata FCU Craiova 2 nu va mai rămâne, în condițiile în care prima echipă a clubului lui Adrian Mititelu a retrogradat în Liga 2.

 

Andrei PASCU 29 Jul. 2024, 16:18 Liga 3
Pe aceeași temă