Iulian Ionesi a decis să se implica ca voluntar la Spitalul Municipal din Rădăuți: ”Stăteam acasă, vedeam ce probleme sunt și nu puteam să stau cu mâinile în sân.” Jucătorul Bucovinei Rădăuți s-a hotărât să dea o mână de ajutor

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2020, 17:45 Liga 3

Iulian Ionesi, fotbalistul echipei Bucovina Rădăuți, din Seria 1 a Ligii 3, a decis să se implice ca voluntar în această problemă a pandemiei de coronavirus, la Spitalul Municipal din Rădăuți. Jucătorul a declarat că a văzut dificultățile cu care se confruntă sistemul medical din România și s-a hotărât să ajute.

Iulian Ionesi: ”Am câteva zile de când am început munca, dar la început nu mi-a fost ușor” 

Din precizările lui Ionesi, spitalul nu are deficiențe, iar munca pe care o prestează zilnic nu îi pune în pericol sănătatea. Echipamentele nu lipsesc, iar organizarea este exemplară.

”Stăteam pe acasă, vedeam ce probleme sunt, și nu știam cum să fiu de folos, pentru că nu mai puteam să stau cu mâinile în sân. Am aflat că unul dintre oamenii angajați cu dezinfecția la spital a fost testat pozitiv cu coronavirus, iar ceilalți trei colegi ai lui nu mai făceau față. Așa că mi-am oferit imediat serviciile, iar directorul spitalului și-a dat acordul.

Programul meu de lucru este în fiecare zi, între orele 8:00 și 16:00. Mă îmbrac în combinezon, cu mănuși, viziere, respectând toate măsurile de protecție, după care iau în spate un mecanism asemănător celui de stropit via și încep să dezinfectez toate secțiile spitalului. Am deja trei zile de când am început munca și pot spune că m-am obișnuit, cu toate că la început nu mi-a fost ușor. Eu sunt genul de om care tot timpul am încercat să evit să ajung la spital, iar când nu mai era posibil acest lucru, o făceam cu inima strânsă.

De asemenea, pe durata în care voi lucra la spital, am decis că nu are rost să îmi expun familia la pericolul infectării, așa că am hotărât să locuiesc în altă parte. Să știți însă că nu mi-e frică de îmbolnăvire, deoarece am văzut că în Spitalul Municipal Rădăuți toată lumea respectă procedurile și știe ce are de făcut”, a declarat Iulian Ionesi pentru Monitorul de Suceava.

Fotbalistul a efectual două operații chirurgicale la spitalul din Rădăuți, la sfârșitul anului trecut și la începutul acestui an, după ce a suferit o accidentare la menisc și ligamente încrucișate.

”Chiar dacă multă lume mi-a zis să merg să operez în altă parte, eu am avut mare încredere în doctorul Bodrug, și am ales să merg pe mâna lui. Până la urmă s-a dovedit a fi o alegere importantă, recuperarea decurgând foarte bine, cu toate că am fost nevoit să o întrerup acum. Am fost tratat foarte bine în Spitalul Municipal din Rădăuți, am văzut cât și-au dat interesul cadrele medicale de acolo ca să mă pună pe picioare, așa că m-am simțit dator să le întind și eu o mână de ajutor, mai ales că începusem să mă plictisesc pe acasă”, a mai punctat Iulian Ionesi.

Situația COVID-19 în România

Până pe 13 aprilie la ora 12:00, în România au fost confirmate 6.633 de persoane ca având virusul COVID-19. Dintre acestea, mai bine de 900 și-au revenit. Numărul deceselor a crescut la 318, dar autoritățile dau asigurări că vârful pandemiei va fi înregistrat în câteva săptămâni, astfel că nu există riscul ca țara noastră să se confrunte cu probleme similare cu cele din Italia sau Spania, unde au fost înregistrate aproape 1.000 de decese pe zi.

Bucovina Rădăuți, la 10 puncte de primul loc în Seria 1 a Ligii 3

Bucovina Rădăuți se află pe locul 4 în clasament, cu 32 de puncte. Ecartul față de primul loc, Aerostar Bacău, este de 10 puncte, dar distanța de celelalte două echipe din față este mai mic. La trei puncte de locul secund, Foresta Suceava, și la unul singur de echipa care închide podiumul, CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2020, 17:45 Liga 3
Pe aceeași temă