Istvan Fulop își continuă cariera în Liga 3 după ce s-a despărțit de Gloria Buzău

Andrei PASCU 10 Aug. 2023, 19:40 Liga 3
Istvan Fulop își continuă cariera în Liga 3 după ce s-a despărțit de Gloria Buzău

Unirea Ungheni, locul 2 în play-off-ul sezonului trecut în Seria 9 de Liga 3, care a jucat finala pentru promovare în Liga 2 împotriva Corvinului Hunedoara (1-6 la general), a făcut o achiziție importantă în aceste zile.

A reușit să îl convingă pe Istvan Fulop să semneze și va beneficia de un plus de experiență important în stagiunea de Liga 3 care va începe curând.

Istvan Fulop a semnat cu Unirea Ungheni

Istvan Fulop a jucat ultima dată la Gloria Buzău, în a doua parte a stagiunii trecute de Liga 2, după o experiență în Ungaria. A fost adus în ianuarie de buzoieni, din țara vecină, de la formația Bekescsaba. A bifat doar patru partide pentru formația pregătită la acel moment de Adrian Mihalcea, fiindcă în mare parte din timp a fost accidentat (trei prezențe în play-off-ul Ligii 2 și una în barajul de menținere-promovare cu UTA).

În Ungaria a evoluat doar 92 de minute în două meciuri pentru maghiarii din liga secundă Bekescsaba.

Jucătorul originar din Târgu Mureș a mai evoluat în cariera sa la FC Botoșani, Diosgyor (Ungaria) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Istvan Fulop are 175 de meciuri disputate în prima ligă din România, 88 la FC Botoșani și 87 la Sepsi OSK, și a marcat 38 de goluri, 22 la moldoveni și 16 la ardeleni.

Transfer de senzaţie pentru Unirea Ungheni: mijlocaşul Istvan Fulop, fost la FC Botoşani şi Sepsi.

Echipa de fotbal Unirea Ungheni a oficializat azi un transfer de răsunet: mijlocaşul Istvan Fulop, fotbalist care are la activ peste 200 de meciuri în prima ligă din România şi vreo 30 în cea maghiară.

Născut acum 33 de ani (originar din Dumbrăvioara), Istvan Fulop a debutat la vârsta de 19 ani la Avântul Reghin, în Liga 3, unde a fost remarcat de prim-divizionara FC Botoşani, atunci în Liga 2, şi transferat acum 11 ani.

La Botoşani, Fulop a avut patru sezoane bune şi foarte bune (103 meciuri şi 25 de goluri, un procent foarte bun pentru un mijlocaş), care l-au adus inclusiv în atenţia echipei naţionale a României, dar şi în cea a naţionalei Ungariei. Din păcate, conjunctura a făcut ca fotbalistul că nu fie convocat de niciuna.

După patru ani la Botoşani a urmat o scurtă aventură la Diosgyor, în Ungaria, de unde a fost cedat la Sepsi Sfântu-Gheorghe. Acolo Fulop a mai bifat patru sezoane bune şi şi-a trecut în palmaresul personal o Cupă a României. Ultima dată jucătorul a fost legitimat la Gloria Buzău, echipă care, cu Fulop în linia de mijloc, a ratat promovarea în prima ligă la baraj, fiind învinsă de UT Arad. 

Venirea la Gloria Buzău a antrenorului Andrei Prepeliţă a însemnat despărţirea lui Istvan Fulop de echipă; fostul internaţional Prepeliţă a preferat să meargă, în tentativa de promovare din acest sezon, pe mâna unor jucători pe care-i cunoaşte, astfel că Istvan Fulop a ajuns cumva acasă, la Unirea Ungheni.

Pentru echipa mureşeană, legitimarea sa e un câştig imens. Jucător cerebral, tehnic, care “ştie jocul”, cum spun fotbaliştii, Istvan Fulop poate fi liderul şi creierul de la mijlocul terenului de care Unirea Ungheni avea nevoie. Cu el în echipă, echipa mureşeană se poate gândi la mai mult decât a obţinut sezonul trecut, când a ajuns în finala barajului de promovare în Liga 2, dar a pierdut în faţa Corvinului Hunedoara”, a anunțat clubul din Liga 3.

Unirea Ungheni, schimbări semnificative de lot

În pauza de vară, la Unirea Ungheni au mai ajuns Mădălin Popa (mijlocaș, ex Lotus Băile Felix), Lucian Noian (atacant, ex Metan 2022), Cătălin Savin (mijlocaș, ex AFC Odorheiu Secuiesc), Amancio Fortes (mijlocaș, ex Zimbru Chișinău – Republica Moldova), Patrick Ștefan (ex LPS Bistrița), Mark Lupu (portar, ex Ripensia), Paul Ganea (portar, ex FCSB), Gyorgy Bodor (ex FCSB), Dorian Todoran, Adrian Horșia (fundaș, ex Unirea Constanța), Ionuț Barstan (mijlocaș, ex CFR Cluj), Abel Popa (fundaș, ex Șoimii Lipova).

Unirea Ungheni a disputat și meciul din Turul 2 al Cupei României, cu ACS Târgu Mureș, pe care l-a câștigat la limită, scor 2-1.

Foto: Gloria Buzău și Unirea Ungheni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-l-a-impresionat-pe-primarul-din-buzau-19279812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lotul-si-stafful-echipei-csc-dumbravita-19279803

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bacau-victorii-la-scor-in-cupa-romaniei-19279794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-stadion-la-timisoara-un-vis-in-acest-moment-19279789

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/minaur-baia-mare-calificare-in-turul-3-de-cupa-romaniei-19279775

Andrei PASCU 10 Aug. 2023, 19:40 Liga 3
Pe aceeași temă