Ianis Zicu merge pe mâna ”rezervelor” la meciul Farului cu Axiopolis, la debutul în Cupa României. ”Să sperăm că vom reuși să trecem cu bine peste această partidă”

Marius ANGHEL 20 Oct. 2020, 15:44 Liga 3
Ianis Zicu merge pe mâna ”rezervelor” la meciul Farului cu Axiopolis, la debutul în Cupa României. ”Să sperăm că vom reuși să trecem cu bine peste această partidă”

Farul debutează în această ediție a Cupei României în turul 4, cu un meci pe care îl va desfășura la Cernavodă, pe stadionul Trust, în fața divizionarei a treia Axiopolis Sport. Antrenorul Ianis Zicu și fundașul Iulian Carabela, acesta din urmă originar chiar din Cernavodă, au prefațat partida programată miercuri, de la ora 14:30.

După eșecul din campionat cu Turris Oltul, 0-2 pe teren propriu, Farul are șansa în această săptămână să își refacă din moral cu un succes în Cupa României. Adversarul pe care i l-a dat federația este echipa din Liga 3 Axiopolis Sport Cernavodă, formație care are, totuși, un început bun de sezon. După șase etape se află pe locul 2 în Seria a 3-a, cu 13 puncte.

Ianis Zicu, înaintea meciului cu Axiopolis: ”Obiectivul este să mergem mai departe”

Ianis Zicu nu concepe ca Farul să nu treacă mai departe în Cupa României chiar dacă la acest meci va folosi jucătorii mai puțin utilizați în acest debut de sezon de Liga 2. Asta mai ales pentru că în weekend pe formația constănțeană o așteaptă un meci greu, la Concordia Chiajna.

”Din punctul meu de vedere, obiectivul este să mergem mai departe, dar nu o să pot să aliniez cea mai bună echipă, pe care o gândesc eu ca antrenor. O să fiu nevoit să folosesc jucători care au jucat mai puțin, jucători tineri. Să sperăm că vom reuși să trecem cu bine peste această partidă, să câștigăm, să fim sănătoși, astfel încât la meciul cu Chiajna, de sâmbătă, să fim pregătiți cu toții pentru a obține trei puncte”, a spus Ianis Zicu pentru fcfarul.ro.

Iulian Carabela: ”Pentru mine este un meci special, pe terenul unde am debutat în fotbal”

Cele două echipe s-au întâlnit, în vară, într-un amical disputat la Constanța și încheiat la egalitate, scor 1-1.

Pentru fundașul stânga al Farului, Iulian Carabela, meciul cu echipa din Cernavodă este unul special, fiindcă revine în orașul natal, unde a început să practice fotbalul. ”E un meci destul de greu. Chiar dacă este o echipă din Liga a 3-a, au jucători foarte buni. Nu poți compara meciurile amicale cu cele oficiale. Pentru mine este un meci special, pe terenul unde am debutat în fotbal, în Liga a 4-a. Obiectivul este să mergem mai departe în Cupa României”, a spus și Iulian Carabela.

Pentru Farul, acesta este primul meci în această ediție a Cupei României. În schimb, Axiopolis a trecut în fazele anterioare de CS Medgidia (3-0 la masa verde, turul 1) Victoria Cumpăna (3-0 la masa verde, turul 2) și Agricola Borcea (6-3, turul 3).

În sezonul trecut, Farul a părăsit Cupa României din turul 4, când a pierdut pe terenul echipei de Liga 3 CS Făurei, cu 2-1. În turul 3 trecuse cu 3-0 de Victoria Cumpăna. Acum două ediții, în vara lui 2018, Farul era eliminată cu 3-2 chiar de Axiopolis, la Cernavodă.

Declarații Ianis Zicu înainte de Axiopolis – Farul:

https://www.youtube.com/watch?v=P24st3dr92g&feature=emb_title

Declarații Iulian Carabela înainte de Axiopolis – Farul:

https://www.youtube.com/watch?v=eyHTSLNSQ5E&feature=emb_title

Marius ANGHEL 20 Oct. 2020, 15:44 Liga 3
Pe aceeași temă