Hușana Huși a reacționat după ”articolele din presă și a discuțiilor din social media” legate de probleme financiare. Se încearcă un parteneriat public-privat cu primăria

Răzvan STÎNGĂ 23 Mar. 2022, 20:19 Liga 3
Hușana Huși a reacționat după ”articolele din presă și a discuțiilor din social media” legate de probleme financiare. Se încearcă un parteneriat public-privat cu primăria

Hușana Huși (locul 4 în Seria 1 din Liga 3) are mari probleme cu banii, dar în această perioadă conducerea clubului încearcă să pună la punct un proiect cu autoritățile locale, ”un parteneriat public-privat” după cum l-a numit președintele Daniel Dobrea.

Sunt discuții în aceste zile, înainte de ultima etapă a sezonului regular, care o poate duce pe Hușana Huși în play-off-ul de promovare. Se încearcă plata unor salarii către jucători, astfel încât să fie cât mai motivați pentru a duce clubul în grupa de accedere în Liga 2.

Hușana Huși, parteneriat public-privat cu primăria?

Daniel Dobrea a explicat și modul pentru care un proiect trimis la primărie a eșuat. După ce au fost ridicate restricțiile legate de pandemie, Hușana Huși nu a mai putut accesa fondurile în valoare 300.000 de lei, bani care ar fi ajutat mult divizionara a treia să continue pe linia de plutire.

În altă ordine de idei, și războiul din Ucraina a afectat Hușana Huși pentru că sponsorii nu mai pot ajuta la fel de mult ca până acum. Rămâne de văzut cum se va rezolva situația, într-un moment bun din punct de vedere sportiv, care poate consemna o calificare surprinzătoare în play-off-ul de promovare al Seriei 1 din Liga 3.

COMUNICAT ACS HUȘANA HUȘI

În urma articolelor apărute în presa centrală, dar și a discuțiilor din social media, ACS Hușana Huși, prin președintele Daniel Dobrea, dorește să aducă clarificări cu privire la situația actuală a clubului nostru”, notează Hușana Huși pe pagina de Facebook, după care este citat președintele Daniel Dobrea:

Suntem într-un moment dificil, asemeni multor altor echipe din țară ce activează la nivelului Ligii a 3-a și mai sus. Banii vin din ce în ce mai greu, ca urmare a războiului din Ucraina și a scumpirilor fără precedent, iar sponsorii și partenerii noștri sunt direct afectați, susținerea nemaifiind la nivelul sezonului anterior.

În luna februarie a anului curent, ACS Hușana a depus un proiect prin Legea 55, care a fost aprobat și urma să aducă în conturile clubului suma necesară asigurării salariilor și cheltuielilor curente, în cuantum de 300.000 RON. Odată cu ieșirea din starea de alertă, fondurile respective nu au mai putut fi accesate din cauza lipsei unui cadru legal. La acest moment, ACS Hușana, împreună cu domnul primar Ioan Ciupilan și compartimentul juridic al Primăriei Municipiului Huși încearcă să pună bazele unui parteneriat public-privat.

Un proiect pe care noi toți ni-l dorim înfăptuit, prin care s-ar asigura stabilitatea necesară realizării performanței sportive. Sperăm să facem acest pas cât mai curând, astfel încât jucătorii pe care îi avem sub contract să își primească salariile, acum, când ne aflăm la un pas de o performanță sportivă nemaiîntâlnită în orașul Huși.

Pentru asigurarea continuității acestui club este nevoie de implicarea tuturor, începând cu sponsori, colaboratori, autorități locale până la suporteri. Fac un apel către toți suporterii să susțină clubul în această perioada plină de încercări!

ÎMPREUNĂ REUȘIM!”.

Hușana Huși, șanse foarte mari la play-off

Hușana Huși ocupă, cum spuneam, locul 4 în Seria 1 a Ligii 3, ultimul care duce în play-off la finalul sezonului regular. Are 25 de puncte, cu unul mai mult față de locul 5, CSM Ceahlăul, și e la două puncte de poziția a treia, Bucovina Rădăuți.

Șanse la locul 4 mai are și locul 6, Șomuz Fălticeni, 24 de puncte.

În ultima rundă a sezonului regular, a 18-a, Hușana Huși va întâlni, în deplasare, ocupanta locului 8, Știința Miroslava.

Fotbaliștii Hușanei Huși au vorbit deschis despre situația clubului

Chiar jucătorii au început să vorbească despre problemele financiare ale Hușanei Huși. La finalul meciului din cea mai recentă etapă din Liga 3, a 17-a, după victoria cu 1-0 în fața celor de la Șomuz Fălticeni, aceștia au detaliat situația clară, fiind neplătiți de luni de zile.

Cel mai marcant discurs l-a avut tânărul portar Ovidiu Manole (foto principal, în roșu), în vârstă de 19 ani:

Patru salarii am de luat, dar am prime de luat și din anii trecuți, și salarii din anii trecuți. E greu! Stau cu părinții, mă ajută, dar nu vor putea să mă ajute la nesfârșit. Sper să se rezolve! Cel puțin două salarii sper să intre.

Sperăm să se țină de cuvânt domnul primar, promisiuni au tot fost, ba luni, ba joi, ba săptămâna următoare, dar nu s-a rezolvat nimic. Sperăm să se rezolve”.

Foto: Hușana Huși

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flacara-moreni-celebreaza-centenarul-si-a-comandat-un-echipament-de-joc-special-amicalul-cu-fc-porto-doar-un-vis-19224423

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-jucator-al-echipei-soimii-lipova-a-trecut-prin-momente-cumplite-in-meciul-de-la-pecica-a-ramas-insconstient-dupa-o-lovitura-incasata-si-a-fost-transportat-de-urgenta-la-spital-diagnosticul-primit-19224417

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-ultimele-noua-echipe-care-merg-in-play-off-ul-ligii-3-se-stabilesc-in-ultima-etapa-in-weekend-de-participarea-in-play-out-sunt-sigure-51-de-cluburi-din-totalul-de-60-19224393

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-ripensiei-a-anuntat-ca-in-acest-moment-planul-este-de-a-inscrie-echipa-in-liga-3-in-noul-sezon-dumitru-mihu-din-nou-agresiv-cu-presa-19224364

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Mar. 2022, 20:19 Liga 3
Pe aceeași temă