Gloria vrea în patru ani în cupele europene!

12 Feb. 2009, 09:53 Liga 3

Gloria Arad și-a prezentat ieri lotul de fotbaliști cu care va aborda returul actualei ediții de campionat, precum și noua conducere a clubului. Toate acestea s-au petrecut într-un cadru select, la Hotel Coandi, proprietatea lui Jean Copil. De fapt, după cum se cunoște, acesta a preluat pachetul majoritar al Gloriei.

 

„Mă numesc Crăciun Copil și sunt născut în 1956. Am practicat luptele la nivel de lot național și mai apoi rugby la Universitatea Timișoara. În urmă cu mulți ani, prin 1973, eram la Piatra Arsă și îmi aduc aminte că eram foarte sărac. Atunci mi-am promis că dacă voi deveni bogat voi da la foarte multă lume să mănânce. Acum a venit momentul să ajut fotbalul arădean”, a spus Jean Copil.

 

Acesta a recunoscut că prima dată a vrut să investească la UTA, dar după finalizarea auditului de la club s-a răzgândit. „Nu sunt atât de nebun să dau mai întâi peste două milioane de euro și să nu am nimic. M-am consultat și cu Ionuț Popa și mi-a dat dreptate”, a mai spus noul președinte al Gloriei.

 

Jean Copil a fost completat de Ionuț Popa. „Îl cunosc pe Jean Copil de când avea copii mici. Marius nici nu adormea dacă nu-l luam eu mai întâi în brațe. Vreau să se înțeleagă bine că eu nu pot antrena acum această grupare. Odată cu rezilierea contractului cu Poli Iași nu mai am voie acum să antrenez în țară”, a lămurit lucrurile unul dintre cei mai iubiți antrenori.

 

Implicat financiar la echipă e și Sandu Ion. „Am o relație deosebită cu Sandu Ion. Am făcut un pariu cu el. Sandu Ion mi-a spus că o să-mi ducă fiul până în finala unui turneu de mare sleam iar eu i-am spus atunci că voi duce Gloria până în cupe europene. Intenția noastră este ca în fiecare an să promovăm într-un eșalon superior iar când ajungem în prima divizie să ne calificăm în cupele europene, la fel cum s-a întâmplat cu CFR Cluj”, a mai punctat Jean Copil.

 

Așa cum era normal, s-a dezbătut și problema Bătrânei Doamne. „Dacă suporterii utiști vor fi de acord ca Gloria să se numească UTA nu va fi nici o problemă. Noi avem putere financiară să mergem până în cupele europene. Dragoste cu sila nu se poate. Dacă cei de al UTA vor să vină alături de noi va fi bine”, a afirmat noul președinte de la Gloria, completat și de Ionuț Popa: „Să se numească UTA această grupare. Jean a întins o mână de ajutor fotbalului arădean”.

 

Supriza de seară

 

Cei prezenți la recepția de aseară oferită de Jean Copil cu ocazia renașterii unei grupări arădene au avut parte de o mare și poate nefericită surpriză. În momentul în care s-a dat drumul la focuri de artificii, lângă hotel și-au făcut apariția un grup de suporteri textiliști care, într-un mod civilizat, au afișat un banner pe care scria „UTA ESTE ARAD”. Aceștia l-au lăsat pe gardul viu de lângă hotel, spre nemulțumirea mai multor persoane prezente la fața locului, în frunte probabil cu Nicolae Ioțcu și Gheorghe Falcă.

 


 

 

articol scris de Daniel Berar

12 Feb. 2009, 09:53 Liga 3
Pe aceeași temă