Giani Stere a prins transferul carierei, la Dinamo! Atacantul trecut prin Liga 2 pe la ACS Poli și Sportul Snagov, ultima dată legitimat în Liga 3, vrea să devină ”jucător important” în ”Ștefan cel Mare”

Marius ANGHEL 16 Feb. 2021, 16:32 Liga 3

Giani Stere (21 de ani), ultima dată jucător la CSM Deva, în Liga 3, dar fost și în Liga 2 la ACS Poli Timișoara și Sportul Snagov, a dat în această săptămână lovitura carierei sale. Atacantul bucureștean a semnat cu Dinamo și are șansa să evolueze în Liga 1.

Interesant este și faptul că, în această perioadă de pregătire de iarnă, noua achiziție a lui Dinamo a dat probe la Metalul Buzău (Liga 3) și Unirea Slobozia (Liga 2), însă n-a convins să fie păstrat în lotul celor două formații, aceasta din urmă antrenată de un fost atacant din ”Ștefan cel Mare”, Adrian Mihalcea.

Giani Stere, ultima dată la CSM Deva, a ajuns la Dinamo

Giani Marian Alberto Stere, pe numele său complet, va împlini 22 de ani la data de 4 iulie, astfel că încă se încadrează la regula Under21 pentru Liga 1. Chiar și așa, achiziționarea sa de către Dinamo, indiferent de situația din clasament a clubului bucureștean, rămâne o mare surpriză, ținând cont că jucătorul nu a impresioniat nici în Liga 2, iar ultima dată a jucat în Liga 3.

De la începutul lunii februarie, când s-a încheiat perioada de transferuri din această iarnă, Stere e liber de contract, iar din această săptămână se antrenează la Săftica alături de Dinamo, club cu care va semna un contract și va deveni a șasea achiziție din 2021, după Andrei Blejdea (ex Campionii FC Argeș), Steliano Filip (ex AEL Larissa), Gevaro Nepomuceno (ex Halifax), Gudmund Kongshavn (ex Aalesunds) și Jonathan Morsay (ex Chievo).

Giani Stere: ”Am venit cu gândul că pot deveni important”

În cariera sa, Giani Stere a mai evoluat pentru juniorii Concordiei Chiajna, la ACS Poli (21 de meciuri în Liga 2, pentru care a înscris două goluri), Sportul Snagov (2 meciuri în Liga 2) și CSM Deva.

Stere a vorbit pentru ProSport despre planurile pe care le are la Dinamo, situația delicată pe care o traversează clubul, jucătorul pe care îl consideră un exemplu și cum vrea să devină unul dintre fotbaliștii ”importanți” ai echipei din ”Ștefan cel Mare”.

”Transferul la Dinamo este un pas uriaș în evoluția mea ca fotbalist. Dinamo este o echipă de tradiție și are cred că cei mai frumoși suporteri din România și poate din Europa, dacă ne uităm la ce coregrafii a făcut PCH de-a lungul anilor. Îmi doresc să debutez cât mai repede în tricoul alb-roșu, să marchez cât mai multe goluri pentru echipă. Nu vreau să vorbesc acum despre asta, vreau doar să mă pregătesc bine și atunci când antrenorul o cere, să mă ridic la nivelul așteptărilor.

Am venit cu gândul că pot deveni important. Nu cred că e dificil momentul prin care trece echipa pentru că fanii sunt alături de club prin proiectul DDB. Am încredere deplină în ei că vor scoate Dinamo din această etapă și echipa va reveni în cel mai scurt timp în topul fotbalului românesc.

Înainte să vin aici, l-am urmărit atent pe Adam Nemec. Îmi place foarte mult pentru că joacă pe același post cu mine și este un exemplu. Cred că e unul dintre cei mai buni atacanți din România și mă bucur mult că o să pot să învăț de la el. Dinamo are un lot puternic cu jucători de mare valoare cum ar fi Paul Anton, Steliano Filip sau Deian Sorescu”, a declarat Giani Stere pentru ProSport.

Cel mai probabil, până să ajungă să joace pentru prima echipă, Giani Stere va fi trimis să evolueze pentru echipa a doua a clubului, ocupanta locului 6 din 10 în Seria a 4-a a Ligii 3, cea în care lider este Steaua.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/giani-stere-prima-reactie-dupa-ce-a-semnat-cu-dinamo-19206398

Marius ANGHEL 16 Feb. 2021, 16:32 Liga 3
Pe aceeași temă