Geta Onu: „Mi-a fost rușine că sunt președinte la ACU”

03 Sep. 2009, 12:56 Liga 3
Geta Onu:** „Mi-a fost rușine că sunt președinte la ACU

 

Geta Onu a digerat greu înfrângerea din etapa trecută de la Giarmata și spune că nu s-a simțit niciodată de când a intrat în fotbal așa umilită. Președintele executiv de la ACU și-a avertizat deja fotbaliștii că nu va mai tolera nici un eșec și va umbla serios la salariile fotbaliștilor.


„Bomba” a explodat la Giarmata. ACU a pierdut în fața unei echipe de Liga a IV-a. Ce s-a întâmplat?

Nu s-a întâmplat nimic doar faptul că am pierdut, din păcate. Sunt și acum foarte supărată, deși au trecut câteva zile. Nu m-am simțit niciodată așa de umilită de când am intrat în fotbal. Pur și simplu mi-a fost rușine că sunt președinte la această echipă.

 

Totuși, ca valoare a lotului, ACU este cu mult peste Giarmata…

Așa este, dar nu a fost suficient doar să ne prezentăm la meci și să ne întoarcem cu trei puncte. Fotbaliștii la acest aspect au păcătuit. Au crezut că doar simpla lor prezență în teren le asigură victoria. Iată că s-au înșelat și eu nu mai tolerez nimic. Am făcut atâtea pentru această echipă, mă bat cu toată lumea, iar fotbaliștii m-au făcut de râs. Mă repet și vă spun că m-am simțit umilită. Lângă autocar, acolo de unde am urmărit meciul, a stat pe un tractor un om cu un copil mic și mi-a spus că special pentru ACU a venit la meci, pentru a vedea o echipă de Liga a II-a. După pauză nu l-am mai văzut. Și-a dat seama că a venit degeaba, deoarece noi nu am arătat ca o echipă care a evoluat în eșalonul secund.

 

Am înțeles că nu ați mai rezistat până la antrenamentul de luni și i-ați băgat pe fotbaliști în ședință…
Așa este. În drum spre Arad ne-am oprit la o benzinărie și am avut o discuție bărbătească cu fotbaliștii. De acum încolo, cine nu-mi arată că are valoare pleacă. Le-am spus că, dacă nu vor să mai joace la ACU, să plece. Îi las să plece gratis. Nu mai vreau să mai fiu umilită. Cine nu joacă așa cum vreau eu pleacă, chiar dacă va trebui să renunț la toată echipa. Am cu cine să continui. Îmi duc grupa de juniori republicani de la Salonta.

 

Pregătiți și unele penalizări pentru fotbaliștii care v-au dezamăgit?
Normal. V-am spus că nu mai tolerez nimic. Fotbaliștii, dacă nu vor câștiga următoarele meciuri, riscă să ajungă să vină cu bani de acasă. Voi aplica la sânge regulamentul de ordine interioară.

 

Vă așteaptă două meciuri foarte grele cu Marmosim Simeria, pe propriul teren, și marele derby din deplasare cu Național Sebiș…
Trebuie să câștigăm ambele întâlniri. Trebuie să revenim mai întâi cu picioarele pe pământ și să ne respectăm blazonul de echipă care a evoluat în Liga a II-a și care și-a fixat ca obiectiv promovarea.

 

Ați pregătit dosarul pentru TAS?
Avocații noștrii lucrează la acest aspect. În termen de 21 de zile va trebui să-l trimitem la Laussane. Sunt convinsă că decizia de la TAS va fi alta decât cea de la comisiile din cadrul Federației Române de Fotbal.

 

În „dosarul valiza” ați fost citată la Oradea?
Încă nu. Și în privința acestei probleme am avocați care se ocupă. Oricum, cred că va fi un proces de lungă durată, la fel ca și cel de la Cluj în care este implicat Gigi Becali. Deocamdată nu am primit nici o citație din partea Tribunalului Oradea.

 

 

S-a omologat terenul de antrenament
O comisie din cadrul Federației Române de Fotbal a fost prezentă ieri la stadionul Motorul, pentru a omologa, în vederea disputării de meciuri oficiale, terenul II din cadrul complexului sportiv din Aradul Nou. Pentru că nu au existat probleme, președintele comisiei, Valer Vancea, a „decretat” ca bun de a se desfășura partide oficiale și pe terenul II.

 

 

„Noi o scoatem la capăt”
Ovidiu Pășcălău a fost și el foarte supărat după înfrângerea de la Giarmata. Portarul de la ACU a recunoscut că echipa a jucat slab. „Noi am intrat în această situație și tot noi o vom scoate. Noi fotbaliștii suntem principalii vinovați. Vom încerca ca la următoarele partide să facem uitată evoluția noastră de la Giarmata”, a declarat Pășcălău.

 

Interviu realizat de: Daniel Berar

03 Sep. 2009, 12:56 Liga 3
Pe aceeași temă